En ledig fredag.

Har precis kommit hem från Orsa med hästarna. Jag och Stina red dressyr i ridhuset och hjälp var jobbigt det är att rida den där hästen! Han är ju lätt i typen men han är så rörlig och tar sånna väldigt stora steg så man måste vara så stark i bålen så det finns inte.
Väldigt bra träning med andra ord!














     

   







Ett utmärkt exempel på när jag inte stark nog...



Lilla busräven fick också följa och det var hemskt spännande att titta på hästarna tydligen.



Efter den trippen blev jag helt slut kan jag säga så nu blir det lite lugnt tills vi åker till Malung och dansar.
Hunden ska få mat och rastas sen ska jag hoppa in i en välbehövlig dusch!


Klockan är helg!

Jag har helg och klockan är bara torsdag! Jeeeejj.

Slutade klockan två på jobbet, hämtade Eliana sen stack vi ut och red Helge och Grande i skogen. Båda hästarna var riktigt pigga och väldigt "på". Jag tränade lite galoppfattningar och Helge var så duktig!
Igår var jag ute och red honom själv och han skötte sig super! Han klev på och var med på allt.
Just för tillfäller känns det så jäkla bra med Helge. Det går framåt hela tiden och jag känner nu att jag verkligen gjorde rätt som fick honom opererad och att det varit värt att slit, jäkelskap, tårar och oro.
Min sötnötspoppo. Knäpp och söt. I like.




Imorn ska jag och Stina till Orsa och träna. Det blir kul! Ska träna på det Annika sa på senaste träningen.
Galoppfattningar, försöka få honom lägre i formen, gå kvar i form i övergångar och få till en mjuk trav.
Så det kommer nog bli rejält svettigt att få ordning på honom.
Imorgon kväll blir det nog dans i Malung. Lars Kristerz och tre andra band ska spela och det låter riktigt kul! Det är ju inte så mycket dans den här årstiden så det är väl bara att passa på.

lördag blir det party hos bästa Malin i Borlänge! Utstyrseln är planerad och blir nog riktigt bra. Vad säger jag dock inte, det återstår att se :angel:

Söndagen är HELT ledig och det är sååå skönt! Det är visserligen tävlingar i Rättvik jag gärna skulle åkt och tittat på men jag tror det får bli en lugn dag med kanske lite fotografering och pyssel i stall och lägenhet.


Nu: Dusch + passa valp. Hmmm...kan bara sluta illa :eek:










Foto: Jag


Jag var...

5d6537f839981c4bba5ae73cdcd0b543.png

Kolla varifrån!

Jag var på vasa i lördags. Hur sjukt är inte det? Det var som vanligt värdelöst så jag var hemma tidigt. Skulle upp och träna Helge tidigt också så det var lika bra. Träningen gick bra och nu är jag tokladdad för att få honom fin,are :)


Pics

Hade lite fler bilder i kameran.

Här på hästarna för några dagar sedan. De brukar få gå i sommarhagen så ofta det går nu innan snön kommer. Det är ju så tråkigt för dem att gå i sina vinterrutor sen så det är bäst att passa på, de tycker ju det är så kul också =)

Buspojkar.












   



Åååh vad kul det var att tävla!!

Skutt,skutt,skutt.











Jaja.

Mora vann hockeyn och mina pjäxor och stavar blev sålda. 900:- Cashiing!


Jackson

Var nyss ute och fotade lillvofsen lite och här är några bilder.









Ska ta en dusch nu sen iväg och sälja min klassiska skidutrustning, räcker med skategrejerna, efter det blir det hockey och sen bara ta det lugnt.
Morgondagen är fullspäckad.






















Tack för att du finns.




Jag ska börja med att ge en hyllning till världens bästa Eliana! Har tänkt på vilken otrolig hjälp hon varit för både mig, Grande och Helge. Utan henne hade jag inte kommit lika långt med Helge, om jag kommit upp och ridit honom över huvudtaget :D, jag hade inte haft lika kul i stallet och jag hade nog fortfarande trott att Helge ska dö vilken sekund som helst dygnet runt. Jag vet att jag inte är världens bästa på att visa tacksamhet och så men jag är verkligen tacksam ska du veta!
Så Eliana: Tack för att du finns! Underbara människa :bow:




Idag snoozade jag en timme innan jag tog mig upp. Hemskt segt att kliva upp ur en varm säng men hästarna ville ju ha mat och komma ut så det är bara att få tummen ur och gå upp.
Jag red Helge en sväng på ängen. Bara skritt men red mycket vägar, halter och tränade även ryggning. Imorn ska de som sagt bli skodda och på söndag blir det träning. Det ska bli jättekul att träna igen. Förra gången var jag borta så det var en månad sen sist. Fast jag går ju sakta fram med klenkråkan så det gör väl inget.
Min älskling.




Ett litet projekt jag har nu är att hitta en halvfodervärd till Grande.
Han är en trevlig häst på 15 år som skulle vilja ha någon som rider, mockar,
fixar mat och så några dagar i veckan. Det blir lite stressigt för mig att jobba heltid och ha två hästar så jag tänkte försöka hitta någon iaf. Nån som känner sig manad eller känner någon som vill ha en kompis att rida ut i skogen med och träna lite lätt på så hör gärna av er. Är dock VÄLDIGT noga med vem det skulle vara. Mina hästar är ju gjorda av glas.
 :angel:

Halloween verkar vara planerad också. Kul att träffa de gamla bästisarna igen. Kanske Borlänge alltså. Behöver hitta på nåt att klä ut sig till bara.

Frukost-Duschen-Jobbet.


Onsdag.

Jag har en ny telefon. Samsung S5600 Pearl White. Det var på tiden då jag har haft samma i 1,5 år. Den är fortfarande hel men jag var så förbannat trött på Telenor abonnemanget så jag sa upp det och skaffade Halebop ist (vilket jag borde tjäna typ 300-400 i månaden på) och då fick jag telefonen med på köpet. Den är skittuff men jag kan bli lite less på touch-screenen ibland när man har bråttom. Jag är väldigt rädd om den och har köpt en ful lite påse att ha den i. Tänk om jag kunde varit lika rädd om allt....




Jag har hittills hunnit med att fixa stallet, tömköra Helge, pratat med Eliana, ringt hovslagaren som kommer på fredag (VÄLBEHÖVLIGT, äntligen). Tur han kommer innan helgen för jag ska träna Helge i Mora för Annika på söndag och det hade inte gått annars eftersom han har tappat en sko.
Jag har även letat upp tidningen Masens nr för jag ska lägga ut en annons på Grande. Jag ska försöka hitta en halvfodervärd åt honom.
Annars är det bara idag och imorgon kvar för mig att gå skift och det känns jättebra! Jag kommer ju få mindre i lön men det får gå ändå. Jag får prioritera helt enkelt.


















Kom hem när du vill, jag är vaken hela natten.

Frost all over.

Stallet är precis klart och jag ska ha lite slingor i håret, köpa betfor och förbi Maxi innan jobbet.
Min sista skiftvecka nu. Det känns VÄLDIGT skönt. Det var nog ett bra val, det känns verkligen så.

Dags att sätta fart!

Tänk om man fick vara som systers

0-75c5b52fee41a88a10fddbc7a2a125d1.png

Kolla varifrån!

Tänk om man fick vara som systers lilla räv Jackson. Sova, äta, bita i kopplet och inte ha några bekymmer alls. Faaast jag hade nog helst haft mig själv som matte. Då hade jag bara behövt vifta lite på ögonfransarna, vrida på huvudet lite och tittat gulligt med mina valpögon så hade jag fått allt jag ville. Syster är lite mer sträng än mig nämligen. Så. Nästa liv. Hund. Valp.


Ute på en tur med Grande nu. Helge

586260457504553d989e91e31e63705f.png

Kolla varifrån!

Ute på en tur med Grande nu. Helgen försvann lika fort som den kom.


Haha

Hittade en bild på mig och "Färjan" Glenn på Annas blogg =)
Trevlig jag var va? Hehe, not.


Höst....

Det börjar väl bli dags för en riktig uppdatering nu. Har väl egentligen inte hänt något spec men...




Var ju och åkte Cinderellafärjan till Åland förra veckan. Det var ungefär exakt som på tv. Massa skabbigt folk, massa fyllon osv. Det var iaf trevligt att åka iväg med tjejerna lite. Mindre trevligt var dock när Anna blev dålig på natten. Hon hade jätteont och det var läskigt ett tag men hon mådde iaf bättre tillslut och då kunde vi somna. Jag och Sara vaknade efter nån timme vid halv sex eller nåt av att hela båten skakade och lät illa. Eftersom att två vakter som hjälpt oss med Anna sagt att de skulle fixa något som var fel på båten i Mariehamn så blev man lite smånervös men helt plötsligt vaknade jag vid halv elva och då var vi på svenskt vatten igen så det var tydligen ingen fara =)

Partypinglorna på bussen på väg till Sthlm. De tog en Mintu-hutt precis när vi åkte sen somnade de efter ett tag alla tre.

   

Den legendariska båten.


Läskigt med bara vatten överallt!


 

Det här mina vänner, är självaste Tony Irvings ben och fötter. Jora...sattä. Tss, han hade dansskola på båten och han var lika störig och kaxig på som tv, men rolig. Han drog upp Anna så hon fick vara med på en danstävling som hon kom trea i =) Dock blev det inga kort på det.

 

 

Jag åkte hem direkt efter båtresan, Evelina åkte hem till Göteborg och de andra två stannade i Sthlm hos Pernilla och gjorde stada osäker kan jag tro.

Shoppade förresten inget annat än en we t-shirt på taxfreen=Duktig.

Annars så har jag varit sjuk, jobbat, var på hockey igår (hur kunde de förlora? De var ju överlägsna första och andra period) och snart ska jag ut och springa sen rida. Ikväll SKA sängen i lägenheter blir klar. Orkar inte leva i ett kaos längre...






Atro Cruenstus Fragilis

Red Grande barbacka en rejäl tur i

0-489193b40768658551ee15a4c8dc2899.png

Kolla varifrån!

Red Grande barbacka en rejäl tur igår. Solen sken och det var jättehärligt. Hästen var stark som ett ånglok, väldigt pigg och lite knäpp, men rolig. Helge fick vila igår men ska rida honom ett Skrittpass på ängen idag. Han har tappat en sko så det går inte att göra så mycket mer. Ikväll blir det hockey och sen en väldigt lugn helg. Så skönt!


Är dålig på att skriva här men har

0-17928727fe58c455ca45eba87e7ba706.png

Kolla varifrån!

Är dålig på att skriva här men har lite annat för mig. Jag har åkt färja (precis som på tv, bara en massa skabb) ridit, Helge har tappat en sko, bytt däck på bilen (pappa), knäppt kort, varit ute i solen, varit ute i regnet, ätit god mat, åkt bil, villat runt i Sthlm och lite till.


Om man flyttar kommat 3 steg, elle

0-7fba48dd4305bc193bd3c0d2f18dbf87.png

Kolla varifrån!

Om man flyttar kommat 3 steg, eller nåt, så får man morgonens temp. 4,5 minus. Skrapa rutor och hoppa in i en iskall bil. Brr!


På måndag ska Lufsen bli opererad

27c5aa2f61048808f6c14a0d589677b9.png

Kolla varifrån!

På måndag ska Lufsen bli opererad och jag är nervös! Det är ju en väldig risk att söva en så pass gammal hund men det är det enda som går att göra. Älskade plutt. Han har varit med om mycket . Brytit käken, blivit påkörd och brutit bäckenet på 3 ställen och fått hål på ögat flera gånger. Dessutom har han fått fostra två galna valpar. Kommer ihåg det som igår när vi var och hämtade honom. Mamma och pappa sa att vi "bara skulle kolla". Hallå, vad trodde dom? Försök säg till en 13 åring och en 8 åring. Nästa dag fick han följa oss hem och har varit i våra liv sen dess, i 11 år nu.


RSS 2.0