En sån...

2ebbcf856f4124d9747f79a01414b254.png

Kolla varifrån!

En sån kvav och fuktig dag som idag längtar jag nästan till vintern. Det är hemskt att vara inne i en äcklig fabrik och jobba nu. Usch! Men jag ska inte klaga. Varken på sommaren, som jag längtat så efter, eller att jag har ett jobb. Bara två dagar till helg och sex till semester. Yey!


Vad är...

0-4790f21999dc5518497696be2cb4365e.png

Kolla varifrån!

Vad är väl en ridtur vid vattnet när man kan vara på jobbet och slita?


Sweet!

5778b719ac88931b0b1ca529685ed121.png

Kolla varifrån!

Sweet!


Första gången...

0-410530b8d8c44208d7b6e48006f0b382.png

Kolla varifrån!

Första gången i sommarhagen på två år. Förra året gick de ju inte där alls men det fanns ju sin anledning. Sommarhagen har många träd och mycket skugga på där har de det bra en varm dag som denna. Är redan jättevarmt fast klockan bara är nio.


Imorn ska...

61b0b9fd7e694d3fba81e8a232eb60a4.png

Kolla varifrån!

Imorn ska båten i sjön! Mys! Har badat och spelat volleyboll i Orsa hela dagen så nu bränner det på ryggen. Hoppas på finväder imorn igen.


Jag vill ut!!

Hemma och är sjuk idag igen fast idag är jag mycket bättre. Håller på att få nippran på att vara inne hela tiden bara, spec när det är så fint väder ute.
Jag blir såå rastlös av att vara sjuk!
Ska iaf ta och äta frukost på balkongen och sitta på de nya utemöblerna så jag får vara i friska luften lite iaf.
Jag är på ett väldigt städhumör idag så jag städar tio min, blir trött, vilar sen städar lite till. Jag KAN inte sitta still, jag vet verkligen inte hur man gör. Spec inte efter att ha varit sjuk i två dagar. Finns det nåt tråkigare än att vara instängd i en lägenhet?

Posten kom nyss och där låg en avi på mina canvastavlor som jag beställt. Det är tre st med Bruce motiv på alla =)
Kommer bli så snyggt på väggen med tre svartvita Bruce-tavlor. Ska ta en bild när de är på plats.
Tycker canvas är mycket snyggare än tavlor med ram på, även om det också kan vara snyggt med rätt ram. Frågan är om tavlorna ska hänga på krokar, stå på tavel hyllor eller stå på en stor och lång hylla alla tre? Hmm, får testa helt enkelt.
Nästa gång jag beställer tavlor blir det något eget foto.

Tittar på bortskämda skitungar och äckliga rikismorsor på 3:an. Jag vill också vara rik. Sjukt rik. Kunna-göra-vad-jag-vill-när-jag-vill rik. Ska bara komma på hur jag ska blir det, det kan väl inte vara så svårt?



Manick Monday.

Blääää. Hemma och är sjuk och DESSUTOM (hemskt synd om mig) så har jag helt galet ont i magen. Börjar bli rätt less på den förbannade magen nu.


Blir en väldigt lugn idag. Låg i sängen till tio och i soffan resten av dagen. Ska fixa stallet sen blir det väl hit igen förstår jag.



Nu efter midsommar blir det mörkare på kvällarna igen. Det står väl inte på förän vintern är här igen och man får klä sig i varma jackor och mössa.
Nej, jag är inte jättepositiv idag nej.



Vi står här på stranden min vän.



GOSH vilken bra låt!!
Linda spelade den på förfesten igår och hjälp var underbar den är! Var hos Pernilla och grillade lite, fast jag grillade inte, hade precis ätit i Våmhus. Dock tiggde jag en liten bit av Linda =P
Åkte till Orsa och udden en sväng men där var det fjortisafton så jag var hemma vid tolv igen. Skulle ändå upp tidigt och ta ut hästarna idag.

Strax ska jag och Eliana ut med tokpållarna. Helge har vilat i två dagar nu så jag är lite nervös =P

Älsklingar <3











   








 













LOVE


Jag vill också vara i Göteborg och se ACDC!
 

Härligt.

Trots regnet har jag haft en underbar midsommar.
 Ikväll blir det grillning med brudarna och sen ut på nåt galej kanske?

Midsommar.


Långkalsonger 18...

2a9bac6329e3b038395d475b4621318a.png

Kolla varifrån!

Långkalsonger 18 juni. Men, men. Är det kallt så är det. Midsommar imorn ju så jag är inte förvånad!


Sherry darling.

0-38b589c0b6cda75409b5ee407e0e72ee.png

Kolla varifrån!

Sherry darling. Utan Bruce skulle den här dagen vara outhärdlig!


Tisdag.

Gah, vilken träningsvärk jag har efter gårdagens barbacka tur på Grande. Det är mycket häst att rida det där och när man samtidigt måste hålla balansen använder man tydligen en hel hög muskler jag inte ens visste att jag hade. Vilket ju är bra. Beach 09 snart ju. Även om det känns långt borta. Det är visserligen sol ute men det blåser och är ganska kallt.

Min hoppetossa. Kan inte tro att han är 16 år heller.



Bara idag och imorgon kvar av den här arbetsveckan sen blir det lång helg. Igen. Jag har inte jobbat 5 dagar i rad på jag vet inte när. Skönt!

Duktig häst.

0-7c5ba1490883cbd0dc9e4f816fe51054.png

Kolla varifrån!

Duktig häst. Han vill inte fatta vänster galopp men gjorde det på fjärde försöket så då fick det räcka. Grande lever rövare som bara den i hagen och tror han är 3 igen. Kul!


Ho! Det...

24ef38a1069b35a6405678b90ef4c23d.png

Kolla varifrån!

Ho! Det här vaknar man upp ordentligt av. Solen skiner idag. Long time no see. Dags att ta ut hästarna och tömköra Helge.


21 guns.


Tur det...

0-61d1a1af9d3f7a0ca90045d7e9254464.png

Kolla varifrån!

Tur det är gratis att ha häst.


Väntar på...

0-3455a2f954c8163b781346cd27c53d43.png

Kolla varifrån!

Väntar på kiropraktorn som skulle vara här tio. Jag är så förbannat less på att folk inte kan passa tiden! Jag har väl för fan bättre saker för mig än att vänta hela jävla tiden. Respektlöst skulle jag vilja säga... Helge ska hon inte knaka nåt på utan bara kolla en liten grej i ryggen sen är det Grandes tur. Om hon ens kommer idag vill säga. Morr.


Värmlandspojkarna.


Han är så underbar!

Ligger i soffan och slöar. Har precis sett Ugly Betty och snart blir det DHW. Älska repriser. Iaf när man missat att se i veckan, såklart. Regnet öser som det gjort i snart två dygn. Riktigt tråkigt men men. Inte mycket att hesta upp sig över.

Var ute i stallet och släppte ut hästarna och red Helge i morse. Det var en underbar ridtur och han skötte sig exemplariskt! Han är hästen jag alltid velat ha och jag hoppas för mitt liv att han håller och fortsätter vara så otroligt härlig att rida.
Det blev mycket bra trav-arbete och stundtals hängde han nästan i luften. Läskigt att vara utan Grande ju =) Plutten.

Resten av dagen/kvällen ska spenderas precis som nu. Soffan,tv och kanske lite godis.


Blond och tokig för några år sen =P


Jag och...

0-757c0fd6a5f85cf1062a419cae59d18e.png

Kolla varifrån!

Jag och Helge ska ut i skogen och gå en sväng i regnvädret. Efter det tänkte jag rida Grande barbacka. Balansen måste bättras på!


HelgeUltunaFilmen.


Här kommer en filmsnutt från Ultuna.

Först, ett försvarstal .
Ryttaren: Dvs jag, har inte ridit regelbundet på Helge överhuvudtaget så länge jag haft honom och har därför inte riktigt balansen. Det är en väääldig skillnad på Helge och min andra häst så att jag har bra balans på den andra hjälper liksom inte. Helge är ju en aning vinglig själv och att han är så tunn och omusklad gör inte saken bättre. Däremot är vi på gång nu att börja träna för tränare regelbundet och min balans var, tro det eller ej, ÄNNU värre i början. Vi börjar hitta varandra och jag tror inte jag hämmar honom på något sätt, jag försöker vara så lätt och följsam jag kan. Det finns en uppsjö av saker jag skulle kunna förbättra, räta på mig, korta tyglarna osv osv osv men som sagt, träning är på g.
Jag vet att jag rider i undertempo ibland men jag vet ju tyvärr precis hur det är att åka i backen så det sjunger om det när han är på sånt där humör så jag tog det lite fegislugnt :P
Jag har honom inte direkt mellan skänkel och hand här heller för jag har bara koncentrerat mig på att han ska ta skänkeln och lyssna framåt men nu sa John att det är bara att köra på och få honom "on the bit" så han stärker sin lilla överlinje.

Hästen då: Som säkert en del kan se så är han stundtals/oftast halt på höger bak. Han vinglar och far lite och jag fick kämpa livet ur mig för att orka hålla honom på spåret, han trycker sig nämligen lite innåt i båda varven. Han har fortfarande kvar sin rörelsestörning men den håller sakta men säkert på att gå tillbaka. Ang hältan så han John känt genom honom från topp till tå (kotor, senor, haser,knän, rygg, bog, rubbet) och kommit fram till att nervbanorna till bakbenen (de som det varit fel på från första början) fortfarande inte har lagt sig tillrätta och han får inte under sig h,b ordentligt. Både Chris J, Tamas T och Karin H tittade också på hästen och ingen tyckte han var halt någon annanstans.
Dessutom är han VÄLDIGT spänd på filmen och fick en släng av rejält sadeltvång (därav svansviftandet också) innan jag satt upp. Plus att det är dags att hitta ny sadel nu när man äntligen kan rida honom ordentligt.

Så att det ser lite hemskt ut har sin förklaring.
Och vår dåliga engelska får ni också stå ut med



Bilder från hingstutsläppet m,m.

Var ju i Böle på hingstutsläpp förra söndagen och jag tänkte visa lite bilder därifrån.
Förra året var det gotlandsrusset Xton som var herre i hagen men i år fick han ordentligt motstånd från flera andra hingstar. De slog på varandra rejält och jag kan inte förstå hur man vågar släppa sin häst där?! Jag skulle ALDRIG gjort det. Det är ju som att be om att få hem sin häst trasig.
Ja, ja hur som här är några av bilderna.





















Travarhingsten fick sig en rejäl spark på sidan.




Ska visa en film frånn Ultuna och lite bilder därifrån också men det får bli ett eget inlägg.

apsighpibpisbipvbdsnfk

Så! Jag överlevde fredagen också.
Sitter i köket och äter fil med linfrö och chips. Chipsen bredvid dock =) Faktiskt. Göttans!

Har lyckats motionera båda hästarna, köpt hästarna och fixa stallet sen sist. Inte mycket mer.


God morgon.

Halvligger i sängen med datorn. Kunde inte sova mera för näsan bara rinner ochgör mig tokig! Så därför får datorn och Mora tidningen roa mig ett tag innan jag orka kliva upp ordentligt.

Blir en lugn dag idag igen.




Meeeeennnn!

Hur kan en ensam näsa producera så in i helvete med snor?!



Jag har lagt en Hööks beställning.
Jag är sjuk.
Då får man.
Så de så.

Ultuna.

Då ska jag berätta om hur det gick med Helge på Ultuna.

Vi kom dit i tisdags och lastade av honom och så gick jag en sväng med honom innan han fick sin box. Han ställde sig och åt och var nöjd direkt. Han känner igen sig där, var ju faktiskt sjätte gången han var där nu och totalt har han bott där 30 dygn så konstigt vore väl annars.
Tillbaka på onsdag halv nio och John började kolla Helge vid 9. Först skritt och trav på gången, sen snurra åt båda håll på en pyttevolt och efter det backa. Han backar fortfarande inte bra men det var normalt.
Efter det gjorde vi om allt och John filmade. Sen var det dags att rida. Helge fick sadeltvång och hoppade runt lite när vi la på sadeln men det var nog bara för att han var så spänd. Han skötte sig iaf bra när jag red och John var nöjd med hans rörelser.
Hältan satt på höger bak precis som jag faktiskt trodde men det var inget allvarligt iaf. Nervbanorna hängde inte med riktigt och därför kan han inte sätta under sig höger bak ordentligt. Jag ska iaf fortsätta stärka honom så ska det ge med sig.
Så är det.

Hemma och är sjuk idag. Hostar och har hela huvudet fullt av snor. Iu!

Är på...

0-8d556166f8695adbc13e2fc9690262.png

Kolla varifrån!

Är på väg hem nu och allt har gått bra. Mera sen.


Tröttast i...

0-5c154f4fae45d1935dec49264883c884.png

Kolla varifrån!

Tröttast i världen? Förmodligen.


Ridning.




Var till ridhus idag med Helgeplutten. Vi tränade lite på att galoppera i ridhus inför Ultuna trippen. Dock är han halt på böjt spår i trav =(
Måste ju rida ändå så det inte försvinner tills vi ska till Uppsala på tisdag men det är inte kul. Hoppas det inte är något allvarligt. Tror det sitter i höger bak. De får hur som helst kolla upp det på onsdag.

Var på hingstutsläpp i Böle idag men mer om det nån annan gång.


Uppklädd för...

086c9615bad467c416aa8bbc85c9e255.png

Kolla varifrån!

Uppklädd för Sofies skiva. 52kg. Vad är det som händer?! Ska äta som en häst nu iaf. Paj och grejer. Mumma!


Vardagen då.

Tyvärr är ju att se Bruce live inte direkt min vardag så jag kör ett sånt inlägg också.

Tömkörde Helge igår på banan. Han är faktiskt lite ojämn ibland i traven och det känns verkligen inte bra. Vad som är bra dock är ju att vi åker till Ultuna på tisdag så då får dom kolla upp det ordentligt där. Vore ju tråkigt om han blev halt nu när vi är på g men jag har ingen brådska med den lilla skiten. Har vi kommit så här långt så.
Eliana red Grande igår och han var tydligen jättefin att rida. Söt som en liten ponny är han också =)



Idag blir det studentskiva för syster och sen kanske dans till Larz Kristerz i Nusnäs.

The one and only. The BOSS.



Det är väl inte så konstigt att det här mannen är min absolut, absolut största idol? Det existerar INGEN coolare än Bruce Springsteen. Och efter att ha sett honom live i torsdags är jag ännu mer säker på det. Han körde järnet HELA TIDEN och gav ALLT. Han körde önskelåtar och var spontan och glad all over. Det bästa jag gjort i hela mitt liv kan jag säga. Det var så grymt jävla coolt att se honom så det går inte ens att förklara...Jag är mållös och helt såld! :D

 

 











Några urkassa bilder jag lyckades ta:



       

Bruce konserten...

0-4232b95b28038a0ec784450137a7e9ac.png

Kolla varifrån!

Bruce konserten igår var det häftigaste jag gjort i hela mitt liv! Han är nåt så galet bra live så det helt fantastiskt. Han började med låtar från nya skivan och sen körde han gamla låtar som publiken önskat. Fatta att han körde både I&#39;m going down, Waiting on a sunny day och Promised land! 3 av mina absolut bästa låtar. Jag är lyrisk. Och helt såld.


jag.dör.

24b82495b8f85c50733394095051ba72.png

Kolla varifrån!

jag.dör.


Matpaus i...

0-322891c550678f295396d38622565cbd.png

Kolla varifrån!

Matpaus i Gävle.


LADDAD!

Om några timmar står jag längst fram vid ett staket på stadion och skriker allt jag orkar med Bruce Springsteen.
Hur coolt?! Mitt livs konsert, hoppas jag.
Tänker inte skriva vad jag hoppas han sjunger för låtar för sist jag gjorde det när jag såg KISS sjöng de INTE de låtarna >(

Äter lite köttfärssås och spagetti till frukost och letar fram långkalsonger, mössa och vantar. Kallt och regnigt ska det bli men det spelar ingen roll. Det är ju Bruce.




Dags att...

0-692868ec70e9c615e5d5cc4f625d3e68.png

Kolla varifrån!

Dags att ta ut hästarna och fixa stallet. Efter det blir det hem, duscha, äta och åka till Sthlm och Bruce!


Toalettföljetongen fortsätter.

1691c87d4b4d0157726abd7d5922eab4.png

Kolla varifrån!

Toalettföljetongen fortsätter. Vi har nytt ögongodis. Shane Mcgowan i Pouges. Jag vet inte jag...men han sjunger ju bra. Iaf..


Ge mig...

-362332f3cfee8e49c0d49fa7a8abab0.png

Kolla varifrån!

Ge mig och gör det nu! Finaste läget i Mora kommun, lätt. Sitter och dagdrömmer på jobbet om vilket paradis det hade varit att bo och ha hästarna där...


Har fått...

052bab9a4c9f31ccccce9930ae035754.png

Kolla varifrån!

Har fått lov att göra ett till hål i skärpet på jobbbyxorna idag. Folk på jobbet tycker jag är smalare, mamma tycker jag är smalare, jag har gått ner i vikt men har ingen aning om varför. Rör mig inte mer än jag brukar och äter inte mindre än jag brukar. Hmm. Ja ja sitter på jobbet och lasermärker vilket går bra. Nåt annat som gick bra förr idag var ridturen på Helge. Galopperade 3 gånger idag och han var jättesnäll, plutten. På tisdag åker vi till Ultuna!


Vårat ögongodis...

7348e5ac815ed9cb8353b33ca803d684.png

Kolla varifrån!

Vårat ögongodis på tjejtoan på jobbet har hamnat i papperskorgen! Ska ta mig en snack med chefen. Så här kan vi inte ha det.


Tog den...

39395ce4b79e32ea9f69fc11ca9ae75e.png

Kolla varifrån!

Tog den här bilden på Eliana och Grande igår när vi red. Så fint! Gården i bakgrunden är mitt framtida hem. Så de så. Hästarna är ute så nu ska jag fixa stallet sen hem till mamma och sola lite innan jobbet.


RSS 2.0