Eva Cassidy.



R.I.P

West Coast Riot.

Det är ju fy skam att man missade det. Riktigt dåligt!

Flogging och Millencolin på samma stället och jag är inte där. Göteborg är för långt bort..så är det bara.

Nya soffan.

Nya soffan har ju kommit. ÄLSKAR den verkligen! Man får plats hur många som helst i den och den är tom ännu större än den ser ut.




Nu är det dags att leta upp några bra foton jag tagit och göra canvas-tavlor av och ha upp på väggen.

Hästbloggen.

Har det här blivit.

Ligger i sängen med datorn i knät och tycker synd om mig själv. Halsen, huvudet och allt annat med för den delen skulle jag gärna byta ut för tillfället. Gör ont när jag sväljer och huvudet värker. Det tog 4 timmar att fixa stallet idag. Det brukar ta högst 2,5. Nån som är seg? Japp.

Kämpade mig igenom en promenad med Helge. Han var pigg och lite odräglig. De hade slagit hö på ängen så det var perfekt att gå där iaf. Efter promenaden fick hästarna komma ut i hagen. Flyttade Helges sjukhage till mer gräs, igen.



Han ser inte så bra i den där luvan =)

Mockningen var sjukt jobbig och Grandes box tog en halvtimme att mocka. Han är visserligen en riktig gris!

Så här ser Helge ut i hullet. Från mobilen därav kvalitén.


Den andra har ju däremot lite för mycket hull =P



Men han är snygg ändå!


Lillen också.




Dessutom har han fått tillbaka lite bus och jäkelskap vilket är en bra sak!


Hästuppdatering.

Jo, vi var ju och red islandshäst hos "Bonde söker fru Susanne" tidigare idag. Det var jättekul men shit vad ont i rumpan jag har! Här har man ridit regelbundet i 16 år och får ändå ont. Skyller på att hästarna är så små och tar så många och korta steg =P
Vi red 1,5 timme och var 12 st. Jättehärligt att få ut i skogen på en lugn och harmonisk häst (till skillnad från mina hoppetossor). Man kan bara slappna av och njuta. Blev sugen på en lugn, snäll islänning faktiskt =) Vore ju så kul om kompisar, familj och så kunde följa med mig ut och rida nångång. Grande går det ju inte att sätta upp vem som helst på, tyvärr.



Min häst Frejsting var verkligen på g!



Hon kom igång rätt bra sen och låg på som tusan.

Saras Hekla var också jättesugen på en ridtur.


Lite uppvärmning på banan.















Det var riktigt kul och jag vill lätt göra om det snart igen!
Man kan ju undra varför man betala dyra pengar för att rida ut i skogen när man har två egna hästar men det var lätt värt det =)


Apropå egna hästar.
Helge ser för närvarande ut såhär. Nyrullad och fin.


Han ser faktiskt tunnare ut på bilden än han verkligen är, även om han fortfarande är väldigt tunn.
Han har skött sig bra hela helgen, lite små dumheter/bus eller vad det nu är bara. Han har fått gå i sin lilla hage varje dag och betat och varit nöjd. Dessutom har han rullat sig i sanden, på väg hem från hagen, både fredag, lördag och idag. Har ökat kraftfodret så smått också.

Grande då. I fredags red Eliana honom på ängen medan jag gick där med Helge. Det gick super. Han var pigg och alert och jobbade på bra när han blivit varm och mjuk. Blev tom skapligt kort galopp och några byten i båda varven. Duktigt, av både ryttare och häst! De är så fina tillsammans. Igår och idag har Grande fått vila. Haft fullt upp dygnet runt nästan men imorn ska han få ut och bli riden.

Idag hämtade jag och pojke mer hö. Det är helt sick vad mina hästar äter! Tur att det är dags att slå snart.
Blir ju ruinerad på det här =P

Fixade stallet medan hästarna fick gå i hagen idag. När det äntligen var klart åktes det hem och blev pizza. Med tonfisk. Skräck blandad förtjusning. Jag både gillar och ogillar tonfisk. Det var gott i några tuggor men nu tror jag att jag får lov att slänga resten haha.

Ligger med datorn i sängen och lyssnar på fotbollen. Bryr mig inte ett dugg om hur det slutar faktiskt.

Imorn är det en ny arbetsveckas start. Efter den är det bara en kvar sen semester!!!!!

På fredag ska jag kolla synen. Det lär jag komma ihåg. Hur ska det gå till?

Nu har jag skrivit så långt att det får vara nog.

Tjo

FestivalÄckel.

I torsdags skrev jag ju att jag vill ha en Peace and Love biljett. Och jag fick tag i en, efter många om och men.
Blev lite gambling men det gick hur bra som helst, tack och lov. 900 spänn är ju rätt mkt att kasta i sjön om jag skulle blivit lurad, men jag klarade mig.
Det var väl sådäääär faktiskt...  Jag tror jag vuxit ifrån festivalandet =P Det var äckliga, lortiga, trasiga, svettiga "Hej-jag-försöker-klä-mig-värre-än-alla-andra-och-behöver-uppmärksamhet" ungar överallt, och äldre med för den delen. Så mycket folk, så mycket äckel. Haha, har jag gått och blivit fin i kanten på gamla dar?
Teddy bears. Hur bra som helst.
Adam Tensta, Mustach, Wasp  och Neverstore dög också.
Såg några till jag aldrig hört talas om som var halvdanna.

Däremot såg jag inte lördagens dragplåster Håkan Hellström. Har sett honom förr och det räcker väl? Kan ju bara hans gamla låtar iaf så det är ju inge kul att stå och glo som ett fån och inte kunna sjunga med what so ever.
Jag drog hem ist, mötte precis hela festivalen som var på väg mot Håkan. Vad är grejen? Kan inte vara hans "skönsång" iaf.



Malin och Sandra med killen med de snyggaste byxorna i bakgrunden.



Kom hem halv tre och gick upp 8 och åkte ut till stallet och gick en sväng med Helgeplutten. Sen bra det iväg till Rättvik och islandshäst-ridning men det får ett eget inlägg =)



Peace and love biljett??!

Jag vill ha en biljett tills på lördag! Ge mig. Vet inte hur många jag ringt till som har lagt ut annons på Blocket.
"Tyvärr, den är såld".
Varför kom jag inte på det tidigare för. Typiskt mig att vara ute i sista minuten. Är det nån som har en biljett över så hör av er =)

Helge var bananas i hagen idag. Han blir så irriterad på alla bromsar och flugor. Han sprang runt, runt i sin pytte hage, men bara nån minut för matte hade koll och hämtade in honom fort som tusan så han slapp alla flygfän. Får bli flugtäcke nästa gång. Om herrn vill ha täcke på sig vill säga. Han är ju så himla bakskygg. Det gick då skapligt att gå med honom iaf. Lena och Lady var också med.

Skönt det ska bli med helg! På söndag är vi ett helt gäng som ska rida islandshäst =P Ska bli så himla kul!! Kort därifrån kommer, var så säker!
På lördag hoppas jag det bli PAL men det blir det förmodligen inte. Tänker inte betala 1500 för en endags biljett, så nödigt är det inte. Då blir det en lugn hemmakväll ist. Skulle iaf bli fint väder i helgen så nåt kul kan man ju hitta på. Jag vill ut och vandra men vet inte om nån är sugen på att springa upp för ett berg en lördagskväll, bara jag som vill sånna tokigheter.

Sitter i nysoffan nu. Den är gigantisk! Man kan ligga raklång i den utan att varken fötterna eller huvudet tar i nånstans. Perfekt att somna i framför nån film med andra ord, som jag brukar göra =)

Önskar Pernilla en trevlig tripp till USA. Gör inget som vi inte skulle gjort ;) Vi kommer sakna dig på dansbanan i Malung.


Ryssland VS Spanien på tv. Jag hejar på Spanien jag!



En systemkamera i telefonen.

Va? Vore inte det helt ultimat! Pyttepytteliten men ändå kunna zooma flera mil och ta bra närbilder. Kanske man ska "uppfinna" en sån. Det är ju inte lätt att släpa med sig stora systemkameran med objektiv jämt precis. Min telefon fick vara med mig idag ist.

På jobbet.
Livsfarligt jobb man har btw. Tänk om man skulle råka snubbla och ramla över det där.





Efter jobbet bar det iväg till stallet.
Mina älsklingar!



Helge var underbart snäll idag. Vi gick runt hela stora ängen och sen tog jag in honom, gav honom vatten, smörjde på honom flugmedel, på med flughuva sen ut i hagen 1,5 timme. Grande fick också vara ute i hagen 1,5 timme. Han rullade sig och myste. Såå himla skönt att de kan vara ute i hagen lite nu. Tror verkligen att de tycker det också! I helgen får de gå ute längre för då har jag tid att vara i stallet och "passa" dem.



Sen åkte jag hem en snabbis. Bytte lite kläder och åkte till Granngården för att köpa foder till hästarna.
Blev kyllera och jodopax i "salvform" också.



Efter det åkte jag till Ica Maxi och handlade potatis, smör, rapsolja (till Helge) fylla-på-tvål och ansiktsrengöring och kräm.



Inga dyra märken här inte. Min hy är lättskött så det duger gött med dessa.
Har förvisso fått min största lön ever idag =D Jeey, jag har spräckt 20 sträcket. Halleluja. Synd bara att jag är så sjukt dålig på att hantera pengar =)

Nu har soffan kommit!!! Wiii.
Jag ska koka potatis jag, för skruva ihop en soffa för en halv årslön ger jag mig inte på.





Samma sak varje gång!

Camp Åre. Det är grejer det. Jag vill åka zipline och jag vill göra det nu!

http://www.campare.se/6018.zipline.html


Jag älskar verkligen fjällen. Sommar som vinter. Mest vintern såklart men sommaren på fjället är inte fel alls.
Skulle kunna tänka mig kratta grus på vandringsstigar i Idre som Eliana och hennes crew dumpat med helikoptern =P
Ett utejobb skulle man allt ha.
Det var så härligt att få vara ute hela dagarna när jag säsongade i Sälen för några år sedan. Lovely.


Inatt vaknade jag av att det ösregnade ute. Great tänkte jag. Jag som ska cykla till jobbet idag. Varför blev jag ens förvånad?
Cykla betyder dåligt väder. Det slår aldrig fel! Regnet öste när jag cyklade till jobbet. Under dagen ljusnade himlen och blev tom lite blå här och var. Sen slutade Susanna jobba. Jävlar var det regnade hela jävla vägen till stallet. Var helt genomblöt när jag kom fram och då fick jag lov att ut och promenera med Helge en halvtimme direkt. Även det i regnet. Men jag är inte bitter! Det är jag fan inte.
Så länge jag cyklar till och från jobbet så kommer det inte bli nån sommar. Ni som vill ha finväder får allt ställa upp som frivilliga att skjutsa mig vart jag än vill får DÅ kommer solen fram, jag lovar! Klimatförändringar my ass. Dra åt helvete, snart tar jag bilen igen! Vädergudarna eller vad det nu är hatar mig. Inte bitter.....inte alls.
Bara så pass att jag skulle kunna slå något hårt i huvudet på någon. Hon i Vanish-reklamen är en jävligt störande, alltför ofta förekommande, idiot som gör mig lika förbannad varje gång. Henne skulle jag gärna avreagera mig på.







Sådärja. Glad igen.

Red Grande idag. Gick sådär. Han jobbade på bra emellanåt men var trotsig och dryg också. Helge fick beta 1 timme och 45 min i sin lilla hage idag. Tror han hade lite ont när han kom in för han gick och ställde sig i sitt hörn och såg eländig ut  =(  Men så fick han byta box och stå bredvid lilla Lady och då var han nöjd och började äta.
Bäbis.

Idag var jobbet seeeeeeegt. Fy fan vad segt det var. Blev lite road av rikspuckot Catrin Shulman på morgonkvisten. Hon pratar ju på Megapol nu i sommar. Sjukt rolig och sjukt störd, precis som sin Alex.

Nu ska det diskas!


Rainman?

Jag kommer ihåg bilnummer. Kan i stortsett alla jag känners bilnummer. Men att ge katterna mat, komma ihåg vart jag lägger telefon, kamera, bankkort, osv osv. Nej det går inte.

Jag har ont i knäna! För mycket buggande igår antar jag. Var så mycket folk att man fick skutta runt som en tok för att inte bli trampad på. Var iaf på Dössberget i Bjursås. Var väl kul, förutom att man fick vara född 93 (93!!!! 1993!) för att komma in. Hade man inte ålderskomplex innan så fick man det då kan jag säga. Men väl inne var det faktiskt folk i vår ålder och tom äldre också. Tittade på Pumpbolaget. Har ju sett dem 100 ggr förr men de hade en och annan ny låt faktiskt.
När de äntligen var klara buggade vi nån timme och sen åkte vi hem igen =)  Det roligaste igår var nog på Mora Klockan när Pernilla släppte bomben att hon egentligen skulle hetat Kerstin. Haha jag tycker det är ett roligt namn.
Åt thaimat hemma vid 04 sen gick jag upp 8 imorse och åkte till stallet. Jag är i nånslags dimma nu. Inte bakis alls, men lite konstig. Förmodligen övertrött

Hästarna fick vara ute samtidigt idag igen. Helges hage blev flyttad några meter till mer gräs. Han behöver allt han kan få den lilla rackarn.

Idag ska båten i och en liten premiärtur blir det nog. Inte så fint väder men skitsamma. Det är ju härligt att vara på sjön.
Båten ska ju troligen säljas så det gäller att ta tillfället i akt och komma iväg några gånger.

Jag vill lära mig spela uckelele...ukuleele-vad-det-nu-heter.



Avlev av fetma stackarn...men oj vad han kunde sjunga.

Midsommardagen.

Gårdagen var mycket trevlig. God mat och gott sällskap. Ikväll blir det Bjurs. Hejsvejs..




               

Midsommar.

Precis kommit till mamma och pappa från stallet. Helge fick beta i sin lilla hage en timme idag igen. Jag har byggt en liten hage och i den en ännu mindre hage som han får gå i. Ifall han skulle rulla och fastna i tråden så finns det ändå en hage utanför så han inte smiter, min guldklimp.





Han är ju väldigt tunn tyvärr men han får fri tillgång på hö nu iaf. Det tar väl sin tid, men det är inte så kul att han ser så gänglig ut plutten =( Men efter det han gått igenom så får man ju förstå att han ser ut som han gör.
Säg den häst som skulle vara fin i hullet efter en sjukt stor operation, dropp en vecka (BARA), 4 kg hö/dygn veckan efter det och sedan x antal förstoppningar som gjort att vi inte vågat ge honom fri tillgång.
Nu får han ju promenera 30 min per dag så förhoppningsvis så håller magen igång på honom.
Som sagt, får jag inte ett nervsammanbrott alternativt hjärtattack när det här är färdigt så kommer jag fan aldrig att få det.

Midsommar idag och jag ska gå hela 200 meter ner i gatan och äta massa god mat och umgås med massa trevligt folk.
Titta på majstångsresning, dans och lyssna på något tråkigt midsommartal blir det nog också. Har blivit det de senaste 22 åren iaf.


On the run?



You better run run run run ruuun, as fast as you can run....


Båten står på gården redo för att sjösättas. Den enda som fattas är SOMMAREN! Hallå vad händer. Idag har det varit kallt och regnigt hela dagen. Sjukt tråkigt. Fattas väl bara att det blir så imorn med. Såå svenskt!

Grande var iaf super att rida idag! Han var lydig, pigg, alert och jobbade på som tusan. Min snygging. Jag tog på mig regnstället och stack ut i regnvädret. Det finns inget dåligt väder eller hur var det....




Dessa herrar var jag och såg live härom sistens =P
Tyvärr inte den här låten!


Måste se dem en gång till, minst! Och då ska se spela Crazy Nights annars vet jag inte vad jag gör =P





Run run run run ruun, as fast as you can run....



Djupt andetag.

Det gick bra med Helges "hagdebut". Han åt faktiskt bara gräs och tog det lugnt.
Han fick vara ute en timme medan jag mockade och fixade stallet. Hade dock full koll på honom från stallet så han inte skulle hitta på något jäkelskap.  Filmade honom gjorde jag också =)

De ringde just från Ultuna och sa att John (engelsmannen som opererat Helge) inte kommer tillbaka till Uppsala förän September! Gosh, ska jag springa och vara nervös så länge..nu igen?!
Ska få prata med Tamas och höra vad han säger.
Antingen åker jag ner och får honom röntgad och kollad av T i juli, eller så får vi vänta till september och åka ner då.

Nä lite mat och sen rida Grande kanske vore på sin plats. Inte ätit något alls idag än faktiskt, dum som jag är.

//Asplövet.

Dagen D

Idag är det tänkt att Helge ska få gå ut i hagen för första gången sedan nionde mars. Puh, jag är nervös och vet inte alls hur han kommer reagera. Antingen stå med huvudet i backen och bara äta gräs, eller flippa ur helt och härja som en dåre och SEN stå med huvudet i backen och bara äta gräs. Jag tror starkt på det sistnämnda och det gör mig inte lugnare precis....

Är hemma hos mamma och pappa nu och ska snart åka tillbaka och bygga hage (en liten en) och kanske ta något kort när jag släpper Helge. Sen ska jag rida Grande. Gjorde det igår med och det gick ganska bra. Det märks att jag inte rider så ofta längre. Hade svårt för att sitta i traven och det var jobbigare än vanligt. Grande kämpade på bra i början men på slutet blev han lite trött och springig. Blir nog lite dressyr på ängen idag.





Nu ska jag fixa mitt linne/klänning tills imorn!
Tjipp


Pixies- Where is my mind


Tisdag.



Eliana och Grande plaskar.
Tog den här bilden med mobilen igår när vi var ute och gick. Det är så mysigt och fint vid den där tjärnen. Sandstrand och sandbotten mitt ute i skogen. Härligt.



Sitter här i soffan och äter Breton kex. Mmmumma! Jag är en salt-addict. Flingsalt kan jag äta rakt av med sked =) Gött!
Salta kex och godis från helgen. Perfekt frukost.
Åkte hemifrån åtta i morse till... ta daaa, stallet. Gick med Helge en halvtimme och så fick han beta i en halvtimme.

Bara idag och imorn kvar på jobbet sen blir det långledigt. Skönt! Men torsdagen blir hektisk. Ska försöka hinna färga håret, bygga hage åt Helge, ta fina midsommarkort med hästarna, sova ut (yeah right) och en massa annat.

Ska ringa Ultuna nu och se när vi ska tillbaka på återbesök. Nervöst....igen.







Joan Baez. En av världens absolut bästa sångerskor.


Du och jag, räsern.

Jag en konstig hat-kärlek till min cykel. Den tar mig dit jag vill i skaplig fart, krånglar inte, men direkt jag ser den får jag lite ångest. Jag hatar verkligen att cykla! Jag gör det ändå. Idag har jag cyklat hemifrån till stallet och sedan fortsatte jag till mor och far. 1,5 mil sammanlagt. FRIVILLIGT!  Har inte tid att motionera på något annat sätt nu när jag jobbar kvällsskift och så sparar man ju lite på bensin och miljö. Därför är jag duktig och cyklar fast jag absolut inte vill. *Morr*



Det har blivit lite framsteg med Helge nu ett tag.
Jag har lyckats kratsa alla fyra hovar för första gången sen 10 mars.
Han har lagt på sig lite men iaf något.
Han bjuder på framåt när vi är ute och går.
Han bromsar själv i nerförsbackarna (inga stora såklart).
Han kan stå på gången (dock med bal-snöre delat i 4 i grimman och stängd stalldörr).



Plutten.

Mirre och Jessica. Vet inte vem som ritat dit blänk i ögonen i Mirre =P








Var ett helt gäng och kollade fotbollen i lördags. Fan vad besviken man blev! Kändes så sjukt onödigt att de fick in ett mål med så lite kvar. Sen började det spöregna dessutom.
Var ut på krogen med Sara,Anna,Pernilla och Helena. JAG var ut i MORA. Händer inte ofta kan jag säga. Utelivet i Mora är så galet värdelöst. Åkte hem efter en halvtimme. Och tur var väl det =)

Igår hände inte så mycket. Jag var mest i stallet och fixade. Gick i skogen med Helge och sen gick jag i skogen lite till. Visade lite vägar så Eliana kan hitta lite nytt. Grande fick plaska lite också. Fast det blev mer än vad som var tänkt, haha.
Pizza på kvällen och sova tidigt.

Den här veckan jobbar jag bara tre dagar! Så skönt. Sen är det bara två veckor kvar till semestern! Min första betalda semester. Fattar det knappt =)

Hejsvejs.


Farmor.

Tänker på henne ibland. Hos var så himla vacker min farmor. Hon gick bort när jag var 4 år men jag kommer ihåg henne.


Fotat Jessica och Mirre.

Gick upp halv 8 imorse och brummade iväg till ridhuset och knäppte lite kort på Mirre och Jessica.
Kvalitén blev naturligtvis bedrövlig men det visste jag ju redan innan. Rörelse blir inte bra inomhus med det där objektivet.
Men men, vi får göra om det sen, fast ute. En del blev någorlunda, så pass att man såg att det var en häst iaf =)







Mirre har blivit himla fin sen Jessica tagit över honom må jag säga. Riktigt maffig och snygg.
Ska Grande också bli sen! Han var faktiskt fin för något år sedan och nog ska vi (jag och Iana) få honom lika fin, fast helst finare, igen?








Stallet är helt klart och det är jätteskönt! Helge har fått en promenad och Eliana ska nog rida Grande sen. Jag hann precis in med Helge i stallet innan det började regna. Nu ska jag ladda inför fotbollen resten av dagen och fixa med bilderna till Jessica. De få som går att göra något åt. Behöver skaffa mig en blixt och ett bättre "inneobjektiv" men det får bli framöver nångång.
Snart kommer ju soffan :bump:och den var inte gratis.


Tur jag är så stor och stark!

Eller hur? Jag har nämligen hittat hö och varit och hämtat det nyss, eller för några timmar sen. 400kg som mina stoora, feta, muskulösa armar slängt in i transporten. Det gick iaf bra även om jag är lite mör i armarna nu efter att ha lastat upp skiten på höskullen också. Vad gör man inte för sina små pållar? Helge var lite nervig idag när vi gick men lugnade sig när vi kom hem och jag borstade och pysslade med honom länge.

Från hingstutsläppet i Böle. Danilo heter denna vackra hingst.


Längtar efter fler fina objekt att fota! Ska försöka mig på Jessica och Mirre imorn när de tränar för Göran. Hoppas det är fint väder bara. Men å andra sidan, regnar det så kan jag ligga kvar i sängen till halv tio och slappa för engångskull  =)

Cyklade till jobbet idag men när jag skulle hem när jag slutat vräkte regnet ner så jag tiggde skjuts av min kollega Kerst. som egentligen heter Kerstin men hon kallar mig jämt Susanne så jag kör med samma mynt tillbaka! Hmpf. Komma här och säga fel, I SNART TVÅ ÅR!

Kvällen blir lugn. Grabbarna kollar på fotboll (som vanligt =) men jag kollar på French Kiss. Sett den förr men var inget bättre på tv. Funderar på om jag ska åka iväg och handla godis eller göra lite situps.... Tror inte jag orkar göra något av det faktiskt =P
Borde kanske gå och lägga mig redan nu? Gick ju upp 04:45 imorse och det har varit fullt upp sedan dess. Ska ju förhoppningsvis upp tidigt imorn!

Vill ha en sån här!

Så vill jag ha ett hus den kan bo i..
... och en trädgård den kan leka i..

Det vore allt nåt det.




Eva Cassidy*Rod Stewart-Amy Bell*Katie Melua








Ord är överflödiga.

Drömmannen?

Drömde om Dermot Mulroney i natt.



Har redan the man of my dreams men Dermot får vara god tvåa =) Kommer dock inte riktigt ihåg vad drömmen handlade om. Han var pappa till nån jag kände. Skitsamma.


Tänkte cykla till jobbet idag men sen tänkte jag att nej, det tänker jag inte alls. Så då tog jag bilen och det gjorde jag rätt i!
Min maskin försökte mörda mig idag. Eller iaf plastmaterialet som kom ur den. Det exploderade, bubblade, fräste och hade sig. Hjälp. Jag blev helt plötsligt 13 igen och vägrade gå i närheten av den aggressiva sörjan, så min samordnare fick komma till undsättning medan jag stod på behörigt avstånd och kikade fram bakom hörnet.

Helgehästen skötte sig finfint idag. Var lite nervös om en skottkärra skulle attackera honom eller inte men annars var det lugnt. Grande fick bara gå i hagen idag. Eliana fick igenom honom så bra igår.

Lag-SM i dessyr i Vansbro i helgen. Hade ju varit lite kul men tror inte jag orkar åka så långt.



"Ha ho fassnat?!"


Skitig.

Så här skitig blir man på mitt jobb. Me like. :D Man ska jobba när man jobbar.
Syns inte så bra men var ännu skitigare i verkligheten.



Tog bilen till jobbet idag för efter jobbet åkte jag och Eliana och hämtade en bal hö. Börjar bli kris nu. Måste verkligen få tag i mer.Hade inte direkt planerat att ha två hästar på boxvila i tre månader. De äter ju faktiskt som hästar de där rackarna. Grande äter som två! Ska ringa alla bönder jag känner imorn. Inte för att jag känner en hel hög bönder (tyvärr, men jag har iaf en John Deere keps, räknas det?). Ska iaf ringa två till som möjligtvis har några hundra kg till mina pållar.

Eliana red Grande idag medan jag gick med Helge. Båda hästarna skötte sig även om Helge försökte busa lite. Det får han, så länge det inte gör överstyr. Halsen måste hålla. Lika nervöst varje gång. Åker väl på ett nervsammanbrtt när det här är slut.

Fotbollen igår var kul. Såg inte klart hela men lyckades hålla mig vaken till 2-0 iaf.

Gokväll.

Nya myspys tröjan.

Love it!




Nu blir det fotboll. Iaf en halvlek sen måste jag nog sova =)

Glömsk? Jag?

Alla som känner mig vet jag är förmodligen en av Sveriges, kanske världens, mest glömska människor.

Häromdagen tex skulle jag ta med cykeln på bilen hem. Visst. Satte på cykelstället på bilen och stack. Cykeln fick vackert stå kvar på gården hos mamma och pappa.
Jag glömmer bort alldeles för mycket för mitt eget, och andras, bästa. Ett riktigt klantarsel med andra ord.
Börjar bli ganska tröttsamt och jag kan förstå om folk blir förbannade på mig men jag kan inte rå för det. Jag försöker komma ihåg men det går inte alltid så bra, inte alls.

Jag borde stressa ner, ta det lugnt och tänka till en gång extra innan jag gör något. Jag tycker ju själv glömska människor är jobbiga =D

Det här med motvind.

Vad är grejen med det? Jag fattar inte hur jag lyckas få motvind när jag än cyklar och vart jag än cyklar. Vänder jag 180 grader, ja då gör blåsten det också.
Cyklade till jobbet idag. Inga problem alls. Förutom att jag var jätte jätte jättetrött. Sen när jag skulle cykla till stallet efter jobbet så blåste det så mycket att jag trodde cykeln skulle välta. Tog mig en hel kvart längre att komma fram än vad det brukar göra. Började nästan skratta för så patetiskt mycket blåste det. Motvind. Motvind som alltid.




Hingst utsläpp!

Var i Böle utanför Leksand och tittade på hingst utsläpp igår. Hästarna var huur snygga och maffiga som helst. Och hur kaxiga och bråkiga som helst också.
Spec denna lille herre vid namn Exton. Ett russ på 9 år som tog över ledarrollen direkt. Han stod på skolan i Rättvik när jag gick där.





Han gav sig på allt och alla. Även de som var dubbelt så stora som honom. Trodde han skulle bli ihjälslagen ett tag men han gav sig inte.



Det här är RIKTIGA hästar det =)







Har inte orkat klippa bilderna och fixa färgerna så det får ni leva med.

På vägen hem blev jag "tvingad" av Sara och Sofie att åka förbi Sågmya och lager 157. Var väl inte så jätte svårövertalad kan jag erkänna.
-"Jag ska bara kolla om jag hittar ett par shorts".
Mmmm säkert... Blev kär i en helt lovely tröja. En lång en, svartvitt med mönster och hög dragkedja som är så skönt! Precis som Nikita tröjorna. Sen hittade syster en jättefin somrig klänning/linne som jag också fick lov att köpa =P
Sen blev det lite strumpor och linnen.

Idag cyklade jag till jobbet och sen till stallet. Gick förvånansvärt bra trots motvind HELA vägen i vanlig ordning.
Hästarna skötte sig fint och jag plockade en hel säck full med gräs åt Helge så han fick mumsa lite gott och vänja magen. Om en vecka ungefär är det dags för honom att gå ut i hagen igen. Dock en liiiiten hage så han inte kan hitta på för mycket jäkelskap.

Imorn blir det en nervös kväll med fotboll och Sara den grisen ska titta LIVE PÅ PLATS! Lyxigt att få åka till Österrike. Det är så sjukt fint! Efter Sverige skulle jag vilja bo i Norge men sen kommer banne mig Österrike. Var där när jag var 14 eller nåt men kommer fortfarande ihåg det som det vore igår.

Det här kan jag inte vara nöjd med!




Poolparty.

Utan party =) Jag,Sara, mamma, pappa,syster osv var och badade nyss. Lovely!

Ingen simhopperska här inte. Hahaha vilken ful bild.

Har fått riktigt fula bikini-märken på ryggen.


Tog några kort också. På ett riktigt bergatroll som stod i skuggan bland träden.








Dags för lite sallad och massa vatteeeeen. Den här underbara värmen gör en törstig!

Tömmer kortet..

..i systemkameran. Såg några fina foto-objekt igår som jag ska fånga innan det bär vidare mot kusinerna och poolen.
Härligt härligt. Hoppas bara solen vill skina lite längre idag.

Från mammas och pappas baksida igårkväll.


Var ute och övningskörde med lillasyster.

Tog med mig kameran och hittade dessa snyggingar.



Några bilder från dagen.



Mammas jättefina syrenträd.

Kossorna som betar bredvid mosters pool =P


......som jag fick lov att hoppa i, annars var jag för badkrukig.









Var jäääättevarmt och skönt i början men sen började det tokhagla,regna och blåsa som fan.






Vi badade inget mer för den som undrar =).
Är hemma hos mor och far nu. Ska snart gå och hjälpa dem göra ordning inför grillningen. Är vrålhungrig!

Var ute och gick med Helge "tidigt" imorse innan det hunnit bli för varmt. Vi tog skogsturen idag. Gick super och han skötte sig. Blev lite småsur bara när han inte fick äta mer gräs, sötnosen.




En härlig dag hittills, även fast det blev skitväder. Det var ganska mysigt att sitta på altanen och lyssna på åskan medan regnet vräkte ner.
I kväll ska jag nog lura med mig någon som följer när jag ska rida Grande. Syster, pojke eller mamma. Hmmm. De två sistnämda kan bli väldigt svårt, men värt ett besök.

Trevlig nationaldag!


PS. Igår såg jag två flugor krocka i luften. Det såg hur kul ut som helst. Stackarna =)

Vilken härlig dag.

Vaknade vid 7 idag men km inte upp förän halv 8. Tog vrålåket och brummade till stallet.
Helge skötte sig idag igen! Grande fick vara ute i "hela" tre timmar idag. Fick tom gå i sommarhagen 40 min medans hans slöa matte låg bredvid och solade och var hysterisk för alla spindlar som envisades med att springa på mig.



Solen brände på bra och nu har jag fått märken efter linnet. *Nöjd*

Sista kvällen på jobbet för den här veckan. Torsdag och därför äts det pizza =). Mumma, längtar redan.
Längtar även till helgen. Hoppas finvädret håller i sig.
Så vill jag ha ett piano.


Orkade inte...

....cykla till stallet idag så pappa fick hämta mig så jag kunde hämta min bil hemma hos dem. Den har fått vila en vecka men det hoppade igång som alltid utan problem =)

Red Grande en sväng i skogen. Klättrade lite och gick över lite pinnar och stubbar och rötter bland träden. Han är en sån klantskalle ibland så han behöver lära sig lyfta på tassarna. Helge skötte sig även idag=Puh.

Har inte hunnit så mkt mer idag. Ska duscha och sen knata iväg till Kerst som ska få äran att få mig som liftare till fabriken.

Hämtade ut kläderna igår. Slänger in en bild på dem eller två nån annan gång.

Ha det så trevligt i solen medan vissa får stå inne i en äckligt varm och kvav fabrik och kämpa.
Stackars stackars mig som har ett välbetalt jobb att gå till =P


Steve Miller Band. Fleetwood mac.






Finfint va?
Hur gammal jag är? 67, hurså?

Imorse avverkades veckans första 2mila cykeltur. En av fyra, minst. Fixade stallet och Helge skötte sig utmärkt! Grande som blev riden igår (skritt i skogen med lite klättring) fick bara skrota i hagen medan jag mockade och fixade maten.
När jag var klar tog jag cykeln och rejsade hem igen. Råkade bryta av en syrenkvist på någons buske på vägen så nu luktar det gott här hemma =)
Var lika tråkigt att cykla idag som alla andra dagar. Inte spec jobbigt men SÅ tråkigt. Ösch!

Ska hoppa in i duschen sen hämta mina kläder och efter det blir det jobb. Kvällsvecka. Yey....................




Lugn...

Hästapållen Helge var lugn att gå med alldeles nyss. Skönt. Jag är alltid spänd som en stålfjäder när jag går med honom, förmodligen smittar det tyvärr av sig på hästen men vem skulle INTE vara nervös när man går med en pigg, busig, 4åring, full med överskottsenergi och dessutom har han ett riktigt temperament, som kan explodera i luften när som helst och man absolut inte får rycka och dra i honom? Tja, JAG är iaf nervös och tycker det är befogat.

Vi gick iaf uppför sandbacken och ut i skogen idag för första gången på ca ett halvår. Tyckte han var redo för det nu. Kommer nog gå där 2-3 ggr i veckan så det inte blir för mycket för honom.

Nu ska jag ut och motionera Grande en sväng sen blir det hem till duschen, disken och soffan.



Slappdag.

Sovmorgon! Efter allt flängande igår så var det jätteskönt att sova till 9 idag. Så skönt med en ledig dag!
Jag ska gå med Helge en sväng sen kanske följa pojkarna till Orsa en sväng sen bada i poolen hos moster, men bara om det inte är jättekallt =) Jag är en kruka.

Så ska jag nog tjata på pappa att vi ska lägga ut båten nångång! Det är så mysigt att bara åka rätt ut på Orsasjön och sola,bada äta något gott och bara vara.
En sån här har vi, ungefär.



Var ute och gick med Helge igår. Han var lite loj hela dagen igår men på slutet av promenaden fick han ett av sina spel och flög och hade sig runt mig. Fick honom tillslut på rätt spår och då balanstravade han bredvid mig med svansen på ryggen. Hur han nu kan orka det, det undrar jag.





Grande fick springa lite i hagen medans jag packade hö och sopade stallet.






Nu ska jag smyga iväg till ICA och hämta mina kläder som ÄNTLIGEN kommit. Bara en månad försent. Morr.






RSS 2.0