Snart är det lördag igen.

SOVMORGON!
Hur välbehövligt som helst. Och hur skönt som helst.
Sov till 9 ungefär och det är verkligen sovmorgon. Tänkte åka lite skidor men det är för kallt ute. Får hitta på något annat ist.

Igår var jag ute i skogen och tömkörde Helge. Haha, han är så rolig min lilla tokpålle. Han ska testa mig hela tiden.
-Okej matte vill gå rakt fram, då går jag till vänster osv. Sen när han inte får som han vill stannar han och tittar bakåt på mig, drar en suck och gör som jag vill. Han är så galet söt. Jag älskar att han har egen vilja och humör. Vill inte ha maskinhästar. Grande är ju också lite "egen" eller hur man ska säga. I förrgår när både jag och Lena tömkörde Helge och Lady fick han vara själv i hagen. Och hjälp vad kul han hade. Vi var 20 meter från hagen och han sprang med och busade, hoppade och for som en annan 2åring. 16 år i år och snart kommer hans flippa-ur-period. Tror du hinner innan du åker iana =P.

Efter stallet åkte jag och handlade hästmat och lite godis sen blev det en lugn hemma kväll. Slötittade på tv och käkade lite tacos bara.



Evelina: Haha kul att du läser =P. Jag har en hel hög med bilder på Herman som jag ska maila dig, dock hemma på mammas och pappas dator. Tänker på honom ibland ;( Älsklingen. Har två bilder här som jag tycker är fina.
Ska klippa och fixa färgerna och skärpa på dem så mailar jag dem sen.




Får börja rida Helge om två veckor. *Hjälp* Joråserrusattääää, jag kommer flyga som en vante =O
London OS? Räkna med det!
Hoppas du har det bra i Götlaborg. Hör av dig om du tänker komma hem snart!


Can´t wait.....=)


Men mamma.....

När jag fått Brucebiljett i måndags ringde jag mor min.

Jag: Heeeej! Gissa vad jag har biljetter till?!!!!        *Här låter jag jätteupprymd och glad*
Mamma: Hej! Jaaaa......Hmmm... Lars Kristerz?!
Jag:..suck.......men mamma.
Mamma: Nähä vem kan de då vara?
Jag: Men BRUCE SPRINGSTEEN!!
Mamma: VA? Är det sant? bla bla bla

Här ringer jag och är i extas, överlyckligare än nånsin och så tror hon att jag har biljetter till Lars Kristerz? Hallå... Lite större krav har jag allt.


Har nyss kommit hem från stallet och nu ska jag ta igen mig nån minut och lyssna på Mark Knopfler. Sjukt bra!
Vad gjorde man utan musik? Jag skulle inte klara en dag utan.

Dire Straits- What it is. Jag är svag för gitarr-darr =)






Ett samtal.

Det ringde nyss en kille som sett min stackars bil stå översnöad på parkeringen en längre tid och undrade om han fick köpa den =) Hehe, skönt att man slipper ta tag i saker själv. Här ordnar det sig ändå! Nice.
Lite sorligt är det dock. Det har ju startat i ur och skur och tagit mig vart jag än ville, dock i sin egen takt. Men men, kan inte ha bilen ståendes bara för att liksom. Det jobbiga är bara att städa ur skiten. Vem vet, kanske hittar jag något jag tappat bort för ett halvår sen i den.

Jag är nyss hemkommen från stallet och sitter/ligger i soffan. Har årets huvudvärk men det är en droppe i havet om man jämför med gårdagen.
Jag jobbade till halv 8 och det gick  hur bra som helst. Sen såg jag fläckarna. De förbannade fläckarna framför ögonen. Tog en Pronaxen (som jag ALLTID har med mig vart jag än är) och hoppades jag hann i tid. Vilket jag inte gjorde. Jag såg sämre och sämre och tillslut såg jag nästan bara massa flimmer och färger och valde att stämpla ut och åka hem.
Köra bil med migrän är ingen hitt kan jag lova men igår hade jag inget val. Åkte väldigt sakta och fick koncentrera mig allt jag kunde på vägen och att hålla mig borta från bilar och diket. Hemskt korkat, jag vet. Kom hem och slängde mig i sängen med täcket över huvudet och väntade på huvudvärken, som kom nån minut därpå. Det känns precis som om huvudet ska sprängas! Egentligen hade jag önskat att det gjorde det också för det känns som om huvudet är för litet. Man får inte plats i sitt eget huvud och man får världens tryck bakom ögonen. Tur man inte har nåt skjutvapen hemma =P

När jag legat där nån timme fick jag ingen känsel i händerna. Det är konstigt det där. Det blir lika varje gång.
Flimmer- huvudvärken from Hell- tappar känseln i händerna -tappar talförmågan -spyr som en gris.
Igår stannade det tack och lov vid händerna.
MEN migränen gör inget för jag har BRUCE BILJETT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :banana:

Stallet är klart. Tömkörde Helge en halvtimme och det gick fint. Han testar mig lite när vi går på nya ställen men matte är envisare än honom. Och det vill inte säga lite!

Snart dags för jobb men innan dess MÅSTE jag äta. Jag antar att jag fick migrän pga för lite sömn och för dåligt med mat. Att jag aldrig lär mig.
Korkskalle.......




JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

JAG SKA SE BRUCE JÄVLA SPRINGSTEEN!!!!!!!!!!

Det är så sjukt jävla stort så det finns inte. Såg KISS förra året och det kan slänga sig väggen i jämförelse. Även om KISS är sjukt bra så finns det INGET som slår The Boss! Inget!
5 juni here I come, om jag så är döende.

Det och om Helge blir ridbar kommer vara årets händelser. Kan inte beskriva hur glad jag är. Nu ska jag hoppa runt som en galning i lägenheten sen duscha och sen jobba. Inte ens det känns jobbigt längre.


Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

GAH!

OBSERVERA! På grund av tekniska problem bortom Eventims och Live Nations kontroll är försäljningen av Bruce Springsteen-biljetter temporärt uppskjuten
– ny försäljningstidpunkt kommuniceras så fort vi säkerställt att allting fungerar. Vi beklagar dröjsmålet!



 

 


 
 
 
Va faaaan! Funka!!!!!

Rättvik ikväll tydligen.

Jaha. Ingen utväg. Det är väl bara att följa till Rättvik då =P. Ska snart hoppa in i duschen och börja fixa mig. Måste bara koppla in datorn till hemmabion först och reta gallfebern på grannarna. Det kan dom ta.
Spotify och bra ljud är guld värt för mitt partyhumör, som ännu inte infunnit sig.

Hockey igår var HUR BRA SOM HELST! Faktiskt. Synd att det bara blev två poäng men det är ju alltid nåt. Vi satt mitt bland massa Leksingar (eh såklart) och vi sa innan matchen att det är bäst att sitta tyst och inte röra en min när (om) Mora gör mål, man vet ju aldrig. De kan ju vara farliga de där Leksands-rackarna. Det blev dock inte som vi tänkt för när Mora gjorde mål flög vi upp ur våra stolar och jublade men sekunden efter kom vi på vad vi just gjort och sjönk ner i stolarna och väntade på att få nåt hårt i huvudet. Det fick vi som tur var inte men sen höll vi oss lite lugnare resten av matchen. Iaf ända fram till sista målet som Mora gjorde på straffar, vilket innebar att Mora vann. Då blev det jubel igen men inget påhopp av galna Leksingar den här gången heller.
De har iaf en väldigt fin hall/arena eller va de nu vill att man ska kalla den. Väldigt fräsch och snygg. Och det var en jävla stämning. Det kan man inte ta ifrån dem. Hade man varit Leksing hade det varit mäktigt.

Idag har det varit full snöstorm hela dagen så hästarna har fått vila båda två. De levde rövare på varsitt håll i sina hagar så de har rört på sig lite iaf. Helge hade tom sönder sin hage men han gick inte ut =) Sötnöten.

Nej jag ska ta tummen ur nu ch resa mig från soffan.


Hejsvejs.

Min helg

Äntligen helg!

Idag ska jag:
 Se hockey i Leksand och så mkt mer hinner jag nog inte.
Stallet är fixat också. Skönt!

Imorn ska jag:
Ha en lååång sovmorgon!
Stallet
Skidor
Kanske med tjejerna till Rättvik, om jag mår bättre än jag gör idag.

Söndag:
Stall
Skidor
Buggkurs

Kul helg med andra ord!

Helgefilmen

Som jag skrev om igår. Dålig kvalité men lite ser man iaf.


Onsdag

Jobbat idag. Lagom tråkigt. Nej, förbannat tråkigt.

Stallet efter jobbet. Longerade Helge med sadel och det gick jättebra. Lägger ut en liten film på det när den är klar.




Tyvärr var det tösnö som fastnade i hovarna på honom (trots sulor) så det ser lite ojämt ut på sina ställen.
Han brydde sig inte ett dugg om sadeln så än så länge verkar det faktiskt som att sadeltvånget är long gone. Hoppas bara det är så när jag sitter på också!

Ska dammsuga lite här hemma innan det är dags för duschen och hockey.


Söndag-Nu

Måndag och tisdag avklarad på arbetsveckan.  Det går rätt bra faktiskt. Lyssnar på musik dagarna i ända så timmarna rullar på.

I söndags och igår tömkörde jag Helge på ängen och det gick super. Han travar i bra balans och nu har vi tom börjat galoppera! Bara några språng åt gången men ändå. Det tar sig =).

I söndags eftermiddag var det buggkurs och jävlar vad kul det är! Jag brukar ju alltid bugga på krogen av någon anledning så nu ska det bli kul att verkligen lära sig från början. Även om jag är hemskt bra redan haha. Ska bli kul att åka och dansa i sommar och kunna ordentligt!

Det har snöat för fullt nu i två dagar i rad så snart är det dags att sätta fart i skidspåret igen. Fick precis höra att jag blivit värvad till ett stafettlag med en Vasaloppsvinnare i. Känns ju sådär kan jag säga. Vill ju inte sinka dem så jag lär ligga i och träna som tusan nu sista månaden.

Vann hockeybiljett idag IGEN så imorn blir det hockey när jobb och stall är klart.

Ikväll ska jag till gymmet och träna lite tänkte jag. Har inte tränat på några dagar så det är dags.

Hejsvejs

Lördagkväll/natt

Precis hemkommen från WASA! Skandal. Jag går inte till Wasa och jag förstår verkligen varför.
DET SUGER!
Var där i 20 min innan jag tröttnade. Innan var vi på kalas hos Helena och det var trevligt. Hon hade bakat och stått i. Fixat och donat. Vi åt oss proppmätta på Raider och allt var det var innan Linda nämde Wasa och vi drog dit. Förstår fortfarande inte varför jag följde. Jag VET ju att  det är helt värdelöst.

Thelma och Louise på tv. Nångång måste man ju se den men inte ikväll. Är för trött.

Bla bla nu ska jag sova, lägger in en bra låt först =)


Helge VS Susanna

Hittills har jag aldrig förlorat en "kamp" mot Helge men igår var det inte långt borta.
Jag kom till stallet vid halv 5 för att ta in hästarna. Det hade blivit lite mörkt men jag såg att både Helge och Grande sprang i sina hagar. Tänkte att jag inte ville ta självmord och ta båda samtidigt så jag började med Helge, vilket var illa nog. Han var värre än nånsin! Galopperade runt mig, kickade, stegrade, sparkade och var helt okontaktbar.
Jag har aldrig kännt att jag inte klarar av honom men igår var det faktiskt på gränsen. Han blir rent livsfarlig när han gör sådär. Både fram och bakhovar bara viner runt en och hästen far fram och tillbaka som en dåre. Inte kul men jag vann, tillslut. Fick in kräket i stallet där han lugnade sig.

Idag tänkte jag att jag skulle få ur honom lite energi när jag tömkörde men då har monstret plötsligt förvandlas till världens snällaste häst som lyder min minsta vink. Jag blir inte klok på honom.



Härligt att vara ledig. Stallet är klart och jag ska inte göra många knop resten av dagen.
Går inte att åka skidor så det behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag inte gör heller.

Ikväll kanske det blir en sväng till Helena men ingen utgång, iaf inte för mig. Jag måste ju vara på topp imorn då det är buggkurs =D

New slang



Lyssna på gitarrdarret ca 2,10 in i låten. Helt fantastiskt. The shins, galet bra.

Dire Straits är inte helt fel det heller.



Jävlar vad mäktigt!!



Också galet bra.



Gitarr. Det är grejer det =)

Skoning

Nej, jag har inte köpt nya skor nu igen. Den gången var det hästarnas tur.

Grande stod som ett ljus och väntade....



...medan Helge var uttråkad och bet i allt inom räckhåll.

       

Igår hittade Eliana ett sår på Helges ena framben. Naturligtvis precis där han INTE är inpackad i skydd. Suck! Hur lyckas han??


Grande var snäll att sko som vanligt och det gick faktiskt bra med Helge med. Han tycker det är jättejobbigt att bli skodd pga hans "skada" men Magnus sa att det går bättre och bättre.

Äntligen helg! Ikväll blir det nog bara Let´s dance och godis i soffan skulle jag tro. Kanske lite GH World tour också. Yeyy =)

Sista arbetsdagen den här veckan.

Helge har blivit tömkörd och det gick bra.
Stallet klart.
Jag har ätit frukost och duschat.
Hinner med lite lugn och ro innan jobbet börjar. Börjar dock lite tidigare idag för jag har ett möte att gå på.

Fick korten jag mailade om på stuts igår =)
Fotograf: Mia Spange www.spange.se

Älskar den här bilden.






Den här skulle nog dock göra sig bättre i svartvitt.






Sandra: Helge är 04,ca170, hlb med fullblods mamma. Han har blivit opererad och varit konvalicent i över ett år (läs från februari förra året om du vill veta mer, orkar inte skriva allt =) men ska sättas igång nu, vilket ska bli skitkul!

Rider du nåt då? Och hur går det med tillökningen =) Grattis till det förresten. Hörde att du haft det jobbigt med graviditeten ett tag. Kram

Cars cars cars

Min bil blir förmodligen såld snart och här är min nya =)


Bilder från fototräffen i höstas.

Fick lite fler bilder av Eliana igår. De jag helst vill ha verkar aldrig komma. Tror jag ska maila damen i fråga och be om bilderna snart. Är ju flera månader sen de togs.

I vitt.



Mina killar.








Dags för  lite frukost innan gym och jobb.


Där fick ni!

Nu har grannarna fått lyssna på Silver Wheels 10 ggr i rad på hög volym. Rätt åt er! Er som inte har vett att fatta att tolv på natten en måndag ska man hålla käften!
Pay back time!

De är förmodligen och jobbar ändå så här sitter jag och hämnas i onödan.

Stronger than Jesus

Stronger than Jesus.



Det är helt galet vad bra den här låten är.
Nina är dessutom en av de coolaste personerna som finns.

Har varit ute i solen och gått med Helge en halvtimme. Härligt med riktigt aprilväder eller hur? Synd bara att det är JANUARI! Hallå, ge mig snö och kyla. Helst vill jag ha sommar men hellre snö än is och slask.
Egentligen skulle jag tömkört honom idag men när jag tog av honom skydden han har på natten var det totalt nedblodat och jag hittade ett skapligt djupt sår på skenbenet bak. Suck. Han måste fått det igår i hagen för strykkappan var också helt blodig. Fattar inte hur det kan ha gått obemärkt förbi men men. Gjorde rent det iaf och lindade jodopax omslag som han får ha i hagen. När vi gick var han helt galen, fast på ett bra sätt. Skitpigg och busig. Skulle springa med honom några steg för att se om han var halt och då drog han världens bock och busade, lite för nära stackars matte på marken så jag fick säga till honom att sluta, annars är det kul att se honom så glad =).

Har träningsvärk i magen efter gympasset igår. Idag blir det lugnt innan jobbet men imorn blir det nog gym igen. Det går ju inte att åka skidor i det här vädret så jag lär hålla igång på nåt annat sätt.

MGMT

Lyssnar på Kidz med MGMT skithögt och städar lite här hemma. Hoppas inte gubben under blir galen. Han har "hälsat på" två gånger och klagat och det räcker. Ingen av gångerna var det befogat tyckte jag men men. Han borde börja bli döv snart hoppas jag. Ser ut att vara 90 +.

Idag har jag hunnit med att vara i stallet än så länge. Tömkörde Helge och det gick super! Han skötte sig perfekt. Vi tränade på att han ska ta tygeltagen lite bättre så jag gjorde en fyrkant idag ist för volt som jag brukar. På slutet gick det väldigt bra så då slutade vi. Blev bara skritt för nu när det måste envisas med att vara så varmt så blir det ju såklart isigt också. Tråkigt.

Ska nog gymma en sväng innan jobbet idag sen jobba till halv tolv =(. Kvällsskiften är verkligen ingen favorit men man får väl vara glad så länge man har jobb *ta i trä*.

Helgen var lugn i vanlig ordning.
Åkt skidor.
Fått pisk i GH.
Sett Changeling. Hemskt bra film!
Sprungit på stan och shoppat lite.
Fixat hästarna och inte mkt mer.

Dags för frukost nu.

Den här bilden tog jag i Ätjärn för nåt år sedan.




Like a walk in the park.

Jag är gjord av STÅL! Moaha, känner inte ett skit från gårdagens tremila skidtur.
Nöjd, nöjd.

The wind starts blowing.

Lördag och solen skiner. Kan det bli bättre?!

Jag har varit nere på stan en sväng och presentkort handlat. Ett par skidbyxor och underkläder. Byxorna ska invigas redan om nån timme då vi ska åka från Oxberg och hem. Är superladdad! Det är så galet kul att åka skidor.
Heja, heja!

Sen blir det stallet när (om) vi kommer hem från skidturen. Helge ska få vila idag för han har varit jätteduktig de två senaste dagarna. Imorn är det dock på´t igen. En långtur i skogen blir det nog då, beroende på vädret.

Lite bilder från telefonen.
Lillpållen från i torsdags då han inte gjorde något dumt alls.


Fin himmel va?


En bild från skidturen i Sälen. Ser ut att bli lika härligt väder idag med =)




Retade ena stallkatten med långpisken häromdagen =P Haha sötnöt.

   

Var på tusseträning i Orsa och tittade i början av veckan och då var Sofie A där med sin lilla Lova. Sjuuukt söt!




Polisen utanför huset. Där får man minsan inte parkera!




Dags att byta om nu.


I brist på bättre musikvideo så får ni hålla till godo med en Willys skylt. Låten är då HEMSKT bra!



Dålig

uppdatering här va?

Jag vet. får bli ett ordentligt inlägg imorn.

Kan berätta lite snabbt att Helge har skött sig superbra två dagar i rad.
De senaste tre dagarna på jobbet har gått jättebra.
Jag har åkt och ska åka mer skidor i veckan. Börjar gå bättre och bättre. Imorn blir det en tur från Oxberg till Mora. Närmare bestämt 3 mil. Duktigt va!

Ledig ledig ledig.

Börjar nästan bli lite trött på att vara ledig nu =) Är ledig idag och imorn sen börjar jobbandet igen. Tillbaka till rutinerna. Blir rätt skönt för nu vet jag knappt vilken dag det är.

Idag ska jag fixa stallet, gå med Helge och sen åka till Orsa och titta på hoppträningar. Skulle egentligen varit med på Grande men han måste bli skodd så det går inte. Får nöja mig med att titta på den här gången.

Bakslag.

Japp. Idag kom ett rejält bakslag med Helge.
Han verkade så nervös, förbannad och konstig när jag tog in honom så jag bestämde mig för att bara longera honom ist för tömköra.
La på honom täcket, tränsade och gick ut. Han var överallt och brydde sig noll om mig. Rädd för allt, arg, galen.
Kom tillslut ner på ängen där han fick trava några varv åt båda hållen sen flög fan i honom och han stegrade, kickade och kickade och kickade. Jag fick hålla mig undan allt jag kunde den här gången. Inte så kul med två bakben som viner en meter från huvudet på en. Boots flög av och ett skydd åkte ner på hoven som också naturligtvis var livsfarligt i början men det fick sitta kvar tills vi kom tillbaka. Hade ingen lust att stå vid bakbenen och fixa när han var så där knäpp. Han lugnade sig iaf så pass att jag kunde gå tillbaka till stallet med honom.
Han hade självklart ett sår, vilket jag kunnat räkna ut med arslet. På framsidan av hasen den här gången. Det blödde rejält men var inte så djupt iaf.
Tokhäst. Idag blev det ett bakslag för oss. Magkänslan var inte bra när jag åkte från stallet.
Man undrar ju om han har ont nånstans eller vad som är fel.
Blir lite extra paraniod nu eftersom en kompis häst hade väldigt konstiga symptom och fick avlivas igår, trots att hon stod på Ultuna 4 dygn. De hittade inget fel på henne. Symptom men ingen orsak.
110 i puls. Hästar ska ha runt 40.
Över 42 graders feber.
Dåligt syresatt blod.
Dåliga hjärtljud mm.

Hon ska bli obducerad iaf så jag hoppas de hittar vad som var fel. Hemskt =(

Ska åka tillbaka till stallet en sväng sen och se så att allt står rätt till. Jag masserade honom en halvtimme innan jag åkte hem iaf för att få honom att lugna ner sig och det gjorde han faktiskt.

Sitter och tittar på Tour the ski. Blir hemskt sugen att åka! Tror det får bli en morgontur imorn. Åkte ju i Sälen men där gick det inte att skejta och jag hade bara den utrustningen med mig så jag fick staka. Inte så lätt eftersom vi åkte hela vägen upp på ett fjäll.  Tur jag har sååå stora starka armar =P

Lurvtussen idag.





Nyår i Sälen.

Åkte upp till Tandådalen på nyårsafton och myste i stuga med 7 till. Vi lagade god mat och hade det trevligt hemma i stugan på nyårsafton och gick ut på HC nyårsdagen. Jag,Sara och Linda buggade som idioter och jag hade skitkul. Det var lagom med folk tom. Riktigt kul firande i år, trots att Sälen var överbelastat med Sthlm:are.


Tolvslaget.


Mina 2009 glasögon =P



Lite chill innan maten.


Tolvslaget.









Promenad i Tandådalen.









Till efterrätten på nyårsafton skulle det bli kladdkaka med grädde.
Vi fick vispa grädde till förbannelse. Tog helt sjukt lång tid.
Tror nästan vi alla var där och turades om att vispa.

Bla jag......



...och Sara.



"Nån" tyckte tydligen det var jättekul att linda in allt i papper.





Väl hemma igen igår hade jag fått brev av farbror blå =P




Idag har jag tagit ut hästarna och grejat lite i stallet. Ska tillbaka och tömköra Helge en ordentlig sväng sen. Han har vilat tre dagar i rad så det kan nog behövas. Sen blir det en lugn hemmakväll med lite hockey och godis.



Vill tacka alla er som följer min och Helges "kamp" både här och på Buke. Nu har vi kommit en bra bit på väg och den jobbiga(ste) tiden är förhoppningsvis över. Era kommentarer värmer oerhört och ger en ännu mer kämpaglöd.

RSS 2.0