Röd, rödare, jag.

Kräfta? Jag? Japp!

Hihi efter 5 dagars ihärdigt solande är jag mer röd än danmarks flagga. Lagomt snyggt, tss. Men men man kan ju hoppas att det övergår i brunt tillslut.
Jag tjatade med mig mor min till moster och så låg vi vid poolen i några timmar. Jag badade medans mamma fick bli vattnad med vattenkanna och hålla sig på torra land. Inte så smart att bada med gips kanske.

Nu ska jag laga lite mat åt oss sen gå med Helge, kanske ta en kvällsdopp sen blir det nog lite kalas i Bönsaberg med kusinen och bihang.

Har mailat John nu och hoppas få svar inom några dagar så jag kanske kan släppa min dåre i en större hage. Både han och jag mår nog bättre om han får göra av med lite överskottsenergi =)




Hjärtlös?

Igår när vi kom hem med båten från en helt underbar dag på Gambelovde så hoppade mamma iland och skulle börja bära saker till bilen. Vips så hade hon vrickat foten och jämrade sig, gnällde och hade sig. Ja, ja tänkte jag, det låter alltid värre än det är.
Halv elva igår kväll ringde syster och berättade att hennes fot var bruten. Gissa vem som fick dåligt samvete. Nu ska hon ha gips i 6 veckor stackarn. Min mamma som aldrig kan sitta still. Hur ska det gå till?

Som sagt var det underbart på ön och jag badade,lekte med vovvarna och solade. Är så härligt när det finns en brygga man kan dyka ifrån. Blir ingen båt idag. En mamma på ett ben och kryckor är väl kanske inte att föredra på en båt.

Blir antingen poolen eller nån skogstjärn i Våmhus.

Stallet är fixat men ska dit senare och gå med Helge. Se om han är lugnare idag. Igår skulle han trava oavbrutet. Matte var helt slut när vi kom hem igen.

Nä nu ska jag fila vidare på mitt mail till England.

Tjo.

Att vänta.

Är något av det värsta jag vet. Jag är nog världens mest stressiga person, tyvärr. Nu väntar jag på att pappa ska komma hem så vi kan ut och åka båt hela dagen på sjön. Både hundarna får följa så man inte behöver stressa hem till dem.

Stallet är klart också så där har vi ett stressmoment mindre. =)

Ikväll blir det grillning och mys med H,K,S,H och kanske nån till.

Dags att hoppa i bikinin!

Ärums!

Nytt på Helge.

Var ut en sväng med Helgobert tidigare. Gick bra. Gick även bra att rida Grande.





Tyvärr dåligt uppställd men men.



Nu blir det Hitta Nemo och chips =)

Sol, vind och vatten.



Solen sken lite lagom idag. Lite små moln här och där. Brände mig en aning på ryggen igår men idag klarade jag mig bra. Kanske för att jag låg en hel del i vattnet. Hade letat upp ett par gamla cykop hos mamma och pappa som jag plaskade runt i. Fantastiskt kul, och ful =)

     

Vi la till vid en ö utanför Våmhus som heter Gambelovud/Gammelhuvud.

       


Nu har jag precis ätit lite mat. En sån där äcklig färdigrätt. Orkar inte fixa nåt annat. Brysselkål är INTE det godaste jag vet. Ska åka och rida Grande nu. Enligt Eliana så gick det superbra igår. Hoppas att han är på samma humör idag igen =) Man vet dock aldrig med den där herrn. Egen vilja upp över öronen.

Tisdagskul?

Stallet är klart och jag ska bara ta en promenad med ena vovven sen bär det iväg på sjön idag igen.

Heldag på sjön.

Tillslut kom vi ut på sjön och det var underbart! Vi puttrade till Orsa och la till där vid en gästbrygga. Badade,solade och fikade. Efter det åkte vi vidare mot Våmhus camping och åt pizza och badade ännu mer. Det är ju så skönt i vattnet! Jag som är en förstaklassens badkruka låg i och simmade och bara njöt. Hoppas på finväder imorn igen!

Bilder från idag.

                    Karin och Davids underbara hus.     

Snart ska jag till stallet en sväng till och gå en kortis med Helge. Blev ju ganska långt igår. Sen till Granngården och köpa betfor till mina matvrak. Kanske en liten löptur i Hemus också om jag orkar.

Hejsvejs

Proppfullt.

Guten morgen.

Ställde klockan på 7 imorse, gick upp halv 8 och åkte till pållarna. Släppte ut dem medan jag fixade stallet. Det är verkligen fullt som ett ägg på höskullen nu. Går inte in nåt mer alls. Det är riktigt drygt att packa hö. Går knappt att få tag i nåt eller så får man allt över sig.

Nu har jag gått en tur med systers vovve sen ska vi ut på sjön med båten är det meningen.

Inte som vi tänkt oss.

Började dagen med att inte få igång bilen. Tror jag var jättesmart och lämnade lyset på igår =/ Typiskt mig.
Mamma kom med startkablar, den ena något trasig visade det sig. Det började ryka och lukta i huven så vi slet av dem och så åkte jag med mor min till stallet och fixade sen åkte vi vidare till moster och tog ett dopp.
Kusinens kömpis var där och hade med sig sin lilla lurvboll Leo. Sjukt söt!



Hann precis kliva ur poolen så ringde StallLena och så var det dags för höskörd. Tog "bara" fem timmar men sen var allt hö under tak. Blev lite regnat på de sista balarna men det gjorde inte så mycket. FAN vad skönt att ha det gjort!



Sen blev det middags hos mamma och pappa. Lax och kokt potatis med massa såser och grönsaker. Välbehövligt efter en rätt jobbig dag.
Mätt och belåten gav jag mig iväg till stallet och senare kom Eliana och Erik så tog vi en promenad med hästarna till mysiga skogstjärnen Musi. Det var tänkt att bli en fin, trevlig promenad i solskenet men det regnade, åskade och blixtrade så planen gick i stöpet. Blixtrandet var dock på avstånd så Grande fick plaska och Helge titta på. Helge var helt underbart snäll och foglig att gå med. Grande var tydligen också snäll och fin att rida.







Hem kom vi till slut. Nöjda, glada och fullkomligt genomblöta.

imorn blir det kanske Leksand eller en båttur på Orsasjön. Måste köpa foder åt pållarna också och lite annat.

Gokväll!/Trötter

Btw. Min telefon har flippat ur. Blev nog fuktskadad när jag tog bilderna ovan i regnet =P

Ett efterlängtat mail.

..hade ramlat in i min mailbox nyss.
Nämligen från Mr John P Walmsley, Helges specialistkirurg från England. Vi ska höras lite per mail ang hans fortsatta rehabilitering, eftersom de är semestertider nu så kommer han inte till Sverige förän September.
Han hade skickat med sitt hemnr och adress tom! Shit vilken underbar människa det där är. Den trevligaste du kan tänka sig. En riktig engelsk överklass herre men av det märks inte ett spår. Ödmjukare person får man leta efter!
Jag har nog inte riktigt fattat hur stort det här är egentligen. Att Helge är den första hästen i Sverige som gått igenom denna operation, att alla ställt upp så mycket, både Ultuna med personal och John men även min familj har hjälpt mig nåt otroligt.
Karin Holm, som ställde diagnos och fixade så neurologen kunde titta på Helge redan samma dag.
Sara Larsdotter, neurologen som även hon ställde diagnos och tog kontakt med John i England.
John Walmsley, kirurgen jag har att tacka för att Helge fortfarande lever.
Tamas Toth, Helges "egen"veterinär som varit med på operationen och varit vår kontakt när Helge bodde på Ultuna. Helt underbar.
Chris Johnston, klinikchefen som godkände operationen och gjorde så att den blev möjlig att genomföra.
En hel hög med djurskötare, "vanliga" veterinärer och studenter har jag också mycket att tacka för.

Alla har varit så underbara och snälla. Alla bryr sig och undrar om Helge. Varje gång vi varit där kommer det fram folk och frågar hur det är med honom och hur det går. Alla där nere vet vem Helge är. Folk jag aldrig ens sett!
När den här historien är klar, oavsett utgång, blir det en artikel för Ultuna om min duktiga lilla kämpe.

Love.


Kanske bästa låten ever.


Flängdag.

Började som sagt med att jag åkte till stallet.
Sen åkte jag till mamma och pappa.
Sen till Mora.
Sen till Kråkberg.
Sen till Evertsberg.
Älvdalen.
Heden.
Kråkberg.
Mora.
Stallet.
..och nu är jag hemma hos mamma och pappa igen.
Sen ska jag till Indnäs sen Mora och sen hoppas jag det är färdig åkt för idag.

Jag och Therese låg på Bjärreplayan  idag och solade och badade oss. Blev nog mer sol än bad om jag ska vara ärlig. Vattnet var ju så mörkt =P Och kallt. Mitt första "sjödopp" för i år iaf. Fin badplats det där. Man har ju åkt förbi när man åker till och från Sälen massa gånger men jag har bara badat där en gång förut och det var nog närmare.... 7 år sen?
Det var vi, en massa skrikande barn och massa o-ringenfolk på hemväg från Sälen.
Därifrån åkte vi till Älvdalens ridklubb och shoppade lite hos Lotta. Tog den lilla omvägen dit men va tusan, sajtsiing i Övdaln är väl alltid trevligt. Hur som helst så hittade jag ett regntäcke åt HelgeGrande. Jättefint blått. Det var först 20% på vanliga priset sen 50% på det, så det kostade inte många pengar= Nöjd

Vi tog kanonvägen hemåt och stannade till hos moster och tog ett dopp där med. Ah, tacka vet jag poolens ljusa golv. Ingen mörk, kwackig botten där inte hehe.

Imorn är det dags för årets hö-skörd. Kommer ta precis hela dagen antar jag=(
Men men, det är ju jätteskönt att ha det gjort. Hoppas morgondagen inte blir lika varm som idag. Eller isf när vi fått in allt hö på skullarna och är klara att ta ett dopp. 30 balar blev det i år. Hoppas det räcker. Kanske jag kan ha sån tur att jag slipper ha två hästar på boxvila i 4 månader nästa år? Man vet aldrig, men jag tycker mina hästar förtjänar att få gå ute och mysa nästa sommar.

Uppe med tuppen.

Idag gick jag upp tidigt och åkte till stallet och gick med Helge innan det blivit varmt. Gick bra.
Stallet är fixat och mitt största problem idag är att fundera ut vart jag ska bada =)

Idag skulle jag..

..ha hunnit
Sola och bada.
Rida Grande
Banken
Skomakaren med mitt nya träns.
Köpa foder

Det enda jag lyckades med är sola och bada. Bättre lycka imorn!

This is the life!

Bra låt med Amy Mcdonald MEN även en mening som beskriver min dag idag.
Det här är livet. Häärligt har jag haft det hos moster. Mellan 11 och ett var det folk där men sen blev jag mol alena och herrjevvlar vad skönt det var! Badade och solade om vartannat och läste lite hästtidningar och skvaller :D.






Shit vilken härlig dag jag har haft! Hittills iaf. Gick visserligen upp skittidigt. Halv 8! Egentligen inte så tidigt men jag, Anna, Linda, Helena och Emma var på Boggberget och svängde våra lurviga igår. Fast så mycket dansande blev det ju inte, var så trångt så man nästan blev nertrampad. Folk är som galna i Lasse Stefanz :banana:Haha.

Iaf så blev Helge verkad och Grande skodd i morse. Välbehövligt! Helges fötter har inte blivit fixade sen januari (av giltiga skäl såklart) men idag gick det riktigt bra. Hans hovar hade hållt sig jättefina för att ha varit ofixade i ett halvår.

Resten av dagen ser ut såhär.
Nu: Äta middag, eller nåt i den stilen.
Sen: Fixa stallet, gå med Helge, motionera Grande på ett eller annat sätt, hem och duscha och sen får jag se vad kvällen har att erbjuda.

Ha en trevlig kväll!

Äntligen!

Hästarnas fötter är fixade och jag åker till mosters pool och blir kvar heeeela dagen!
Tjipp!

Skeptisk?

Stallkaninen var inte riktigt nöjd med att bli fotad ser det ut som.
Men söt är hon den lilla lyxliraren!


Migrän,yra,Boggberget och hästapålle.

Det är så typsikt. Varför fick jag lov att bli den klenaste nånsin? Haha, ibland undrar man om det inte är så.
Fick migrän igår för första gången på ett år ca. Och det är (tyvärr, väldigt tyvärr) solens "fel". Fast det är väl mitt eget fel eftersom jag envisades med att vara i solen allt jag orkade. Sol, solbrillor av och på samt en dos av stress och dåligt matintag, då blir det så där. Och det VET jag. Måste börja lyssna på min klena kropp lite bättre. För migrän är inte kul alls. Spec inte när man knappt ser något och tappar känseln i händerna som jag gjorde i natt. Huvva! Var nästan så illa att jag tog mina jättedyra Zomig-pills men jag vågade inte, inte den här gången heller.
Yada yada nog med tycka-synd-om-dravlet =)

Igår på dagen låg jag på en strand för första gången i år, badade dock inte. Herregud det var ju på gränsen till minusgrader i vattet! Mosters pool är det enda vattnet, förutom duschen, jag klarar av än så länge. Varmt skareva! 
Var hemma och hälsade på mamma och pappa en sväng också. 

         
      Mammsens granne har smågrisar =)


Igår på kvällen hängde jag på Iana till Orsayran en sväng. Vi åt mest, haha. Först godis, sen grillat och sen pizza.
Hälsade på folk vid hamnen och beundrade folks dyrgripar till båtar. Den där är tydligen värd 1,2 millar. Kaklat badrum och riktig dusch tillåmä. Kom förbi en och anna Sundancer också. Men jag är inte avundsjuk. Vi har ju lilla pärlan hemma i hamnen vi med :D. Kanske blir det en tur idag vem vet.




I måndags var vi på Sollerön och låg och solade lite. Det var nog första gången jag låg på en strand förresten =) Inget badande då heller. Grabbarna åkte båt. Av den mindre sorten, nämligen radiostyrd. Och ful. Och från 70-talet. Dock rätt cool, men väldigt trött   :rofl:

Vattenskoter och Gesundaberget i bakgrunden. Fiiint.




Sist men inte minst hästeriet!
Igår släppte jag hästarna i sina hagar ca 1,5 timme (det brukar vara ungefär då Helge tycker att han vill in och börja vandra runt, runt i sin lilla ruta, som en guldfisk i sin skål ungefär). Tog med Helge på promenad i skogen. Fick nästan draaa honom efter mig. Han var såå seg. Tillslut lät jag honom rulla sig och då slutade det såhär :angel:



Trött häst som tyckte vi kunde ta en tupplur där ute i skogen. Han reste sig dock ganska snabbt och for i luften och sen var han jättepigg och skulle trava hela vägen hem. Man blir inte klok på de där odjuren ibland.

Helges bakparti. Han börjar runda på sig mer och mer.



Min andra ädla, vackra springare. :grin:

Som blev riden av E igår. Ska försöka orka rida honom idag. Om huvudet pallar att skumpa runt. Annars får han bli tömkörd. Har ökat på maten åt honom idag så nu blir det hårdare jobb.



Måste bara visa en kul text vi hittade på en moppe häromdagen.

 SuperSus. Det är jag det. Kanske jag borde få den där moppen.
Det man hittar det får man. Spec om det står ens namn på den :banana:.

I did it again...

....

Kom precis hem från stan. Kikade lite Kompis. Dåligt val. Blev ett par jeans. Dock undanlagda. Är inte världens rikaste för tillfället =) Så tittade vi på ett hemmabiosystem åt Dan, tog en fika och så gick vi hem igen. Solen lyser och himlen är blå, men det blåser lite för mycket för min smak.
Är nog skönt för hästarna dock. Så bromsarna och de andra flygfäna blåser bort. Ska strax åka till stallet och släppa ut dårarna i sina hagar en sväng.
Eliana var med mig och Helge med Grande igår på en promenad i skogen. De skötte sig bra båda två tycker jag. Vi gick tom på vägen och mötte bilar. Helge blev rädd men inte så mycket som jag trodde. Duktig pålle. Blir nog en vända på ängen idag. Han har fått gå i backar, sand och tränat på ordentligt flera dagar i rad nu så idag blir det lite lugnt bara. Men man vet ju aldrig vad han tänker hitta på.

Igår kväll var vi i Sälen med E och E och lyssnade på Team Cans och mös (myste?) runt lite. Jag älskar Sälen på sommaren. Det är så fint! Igår lyste solen och det var grymt fint där uppe. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig. Jag fick lust att vandra. Måste åka ivåg och vandra nånstans snart!! Vi hälsade på J och M och åt pizza sen bar det iväg hemmåt.

I lördags var vi ju i Malung och dansade loss. I början var det segt men sen jävlar fick jag dansa hambo, shottis, masurka och allt vad det heter, allt jag orkade. HUR KUL SOM HELST! Buggade även lite med Sara och Therese. Nu får man gå och längta ett år till då. Precis som förra året =) Men på torsdag blir det ju Boggberget så då kanske det blir en dans till eller två.

Inte kan jag sitta inne i det här finvädret!

En tur på stan.

Är det dags för. Sen stall och sen hälsa på mor och far.

Later

Två halvblod någon?Gratis!

Vilken slödag det här har varit...
Eller iaf allt utom mellan 9 och 2 då jag var i stallet. Började med att rida Grande, vilket gick åt skogen, i dubbel bemärkelse.
Efter det fick hästarna gå i hagen. Helge bestämmer sig för att rulla sig i sin lilla ruta och rullar givetvis fast i tråden. Som tur var stod matte och höll koll på honom och hade inte satt på strömmen. Dessutom fick jag bevisat att min "liten-hage-i-stor-hage" idé funkar. Han rev ner den lilla hagen men sen tog det stopp och jag fick tag i honom och byggde en ny hage, något större.
När jag väl skulle gå min dagliga promenad med Helge flippade han totalt. Värre än nånsin. Jag hade lagt ut lite saker i en hage för att träna. Ett täcke som vi gick över, en bom, en orange regnjacka och några dunkar. Det gick jättebra i början. Han klev över allt utan att bry sig. Tog tom ett skutt över täcket en gång.
SEN blev Grande galen på alla bromsar i hagen bredvid och drog en repa i full galopp och Helge flippade naturligtvis ur helt.
Han hoppade jämfota rätt upp i luften, ner, kickade, stegrade, upp i luften igen,sprang runt mig, sparkade bakut osv osv osv i en hel evighet kändes det som. Jag hade inte mycket att sätta emot. Tillslut lugnade han sig och då fick han stå helt still i flera minuter och sen backa innan vi gick vidare. Vi gick en liten "lugna ner" vända också på slutet. Tokfan. Undrar varför han gör så. Han var visserligen väldigt kaxig idag, skulle bita på allt och hålla på, men ändå.



Idag är de gratis, båda två.




Fiskburgare.

Ligger i stekpannan. Mumma mumma.

Ska gå med Helge, duscha sen bär det iväg mot Malung och dansa dansa dansaaa!

Falsterbo på tv:n

...och jag sitter klistrad. Är så sjukt hoppsugen! Men, men what to do. Kanske ska skutta Grande lite nån dag. Han får ju inte hoppa vare sig högt eller mycket men några småskutt kan man allt hoppa med honom.

Regnet öser ner där ute. Jag längtar till vintern.. Den här sommaren är ju ändå så värdelös...





   

Är redo för vinter igen. Eller en BRA sommar.

Pyttipannaos.

Ösch.

Idag är det stall och Malung som gäller.

Hästeriet idag.

Jag och Eliana var ute och tog en promenad med Helge och Grande efter hökörningen. Ca 35-40 min i skogen med lite backträning. Iaf för Helge. Grande har faktiskt lite bättre muskler och kondis än så =)



Buspålle.



Tittar på bilder på Helge precis efter hans operation.



Ingen rolig syn men det fanns ju inget annat att göra.
Han piggar på sig mer och mer och jag hoppas det fortsätter så.

Ny häst, hö och hungrig.

Nej, jag har inte köpt ny häst. Räcker gott med de två jag redan har. Irene har däremot köpt  och ville att jag skulle fota lite när den släpptes ihop med Tins Robin.
Sagt och gjort.

Först Rerra och Jolly, som var nyfikna på nykomligen.


Stock heter stackarn =) Polsk, där heter de ju allt möjligt tokigt. Robin i bakgrunden.



Robin.




                        





Det var det det.

Har hämtat hö i Sollerön. Inte hos Grudd och inte hos den andra Sollerö-bonden, utan hos en ny jävel. Vilken jag aldrig nånsin kommer köpa hö av mer! Då springer jag hellre och river gräs åt hästarna. Så sjukt dyrt! Mer än dubbelt så mycket än vad min söt-bonde tar. Tacka vet jag söt-bonde! Nä fy fan. Man blir ju ruinerad av det här. Det hade jag iiiiingen aaaning om =)

Igår var det mjölk och idag är det potatis jag är sjukt sugen på. Inte kokt och inte mosad men klyftpotatis. RIKTIG klyftpotatis. Ska nog fixa lite sånt. Potatis och salt. Mmmmumma!

....

Jag fortsätter med medicinen imorn ist. Det vet väl alla att man ska börja medicinera på en ny dag =)

Snart slut på ursäkter..

Mjölk!!

Det vill jag ha nu! NU! Tror jag har mjölkunderskott =) Bara två små problem ivägen.
Ett: Får inte dricka mjölk i samband med medicintagning. Nej, har inte lyckats få i mig den än.
Två: Det finns ingen mjölk.

Så. Då var det problemet löst. Får nöja mig med vatten. Som vanligt. Jag dricker i stortsett aldrig nåt annat än vatten. Men det är väl ungefär det enda nyttiga jag har för mig också....

Ridit och hittat medicin.

Jag och Sara var ute och red Myggan och Dennis en sväng vid 4 idag. Gick jättebra. Förutom att jag känner mig så ringrostig. Men nu har jag ridit två dagar i rad så jag är på gång =)
Min utstyrsel ser helt förjävlig ut men jag skyller på att jag inte hade några ridkläder alls hemma förutom ett par gamla ridbyxor som sett sina bästa dagar och ett par strumpor.
Myggan är pytteliten om man jämför med mina bjässar, men det är kul att rida nån annan häst än sin egen ibland.




Nu har jag varit och köpt jääättemycket godis! Moahahahaaa. Chips och dipp också. Och så har jag hittat min medicin. Bra eller anus? Förmodligen bra men smakar anus, skulle jag tro. Ska ta den.....sen. =)

Ikväll blir det bara att bosätta sig i soffan. Det får man när man har semester. Jämt annars också =P

Dansbands-Susen.

Malung igår då. Var sjukt kallt men jag fick dansa hambo så min kväll var lyckad ändå! Visserligen med en svettig gubbe född på 1800-talet med what the hell. Dansa kunde han och det var så värt det. Hambo är ju, näst efter bugg, den roligaste dansen!
Såg lite Lasse Stefanz också. Haha folk var som galna. Stod och hoppade längst fram. Fick se Felicita live så jag blev nöjd över det också. Buggade lite med Sara och Anna sen tröttnade vi och åkte hem vid ett.

L ger hästarna morgon-mat så i jag har sovit till halv 11. Skönt! Ska diska och dammsuga lite sen åker jag ut och fixar stallet. E ska nog rida Grande idag så jag behöver bara gå med Helge. Helge som igår var bananas. Travade bredvid mig och jag fick kämpa som ett djur för att han inte skulle sticka iväg utan mig. Han blir piggare och piggare den lille busen.

Fortfarande inte hittat min medicin, det är dumt. Jag vet inte om det var något önsketänkade som gjorde att den försvann, men nu vill jag faktiskt hitta den.

Grande, Malung och mat.

Inget mer gnäll nu.

Idag har jag varit i stallet mellan halv tio och halv tre. Tog lång tid på mig och var ute med Grande i två timmar. Blev mest skritt dock. En härlig ridtur förutom en och annan broms. Var förbi mor och far en sväng också.









Han var väldigt lös och fin på slutet min lilla plutt. Vi blev matde med knäckebröd och bulle också.

Nu sitter jag i soffan och lagar mat. Har satt på bacon och mos på spisen. Orkar verkligen inte laga något annat. Det är ju helt värdelöst att laga mat åt sig själv bara. Vissa är ju och ser Maiden och äter lyxmat ist *morr* =)

Efter maten skall det duschas, köpas hårspänne, sminkas och åkas till Malung och buggas.

Hujedamej va kul!

Tappat bort min medicin.

På riktigt! Den är helt borta! Jag saknar den absolut inte men jag MÅSTE ju verkligen ta den och nu är det spårlöst borta.
Inte hemma, inte i stallet och inte hos mamma och pappa. HAR INGEN ANING!

Fanfanfanfan.

Bojkotta Agria för fan!

Fick pappren från omprövingen från Agria precis. Och de tänker inte betala. Otippat.  De skrev samma sak som i förra brevet. Man börjar ju undra om de ens är läskunniga på det där företaget? Metoden ÄR beprövad för helvete! Bara inte i Sverige. Men så vitt jag vet så ser hästar lika ut i Sverige som i tex England och USA?! Eller? Kanske inte, inte enligt Agria iaf. Samma kirurg som opererat ett helt gäng hästar (ca 80) i England, har opererat Helge och då kan man väl för fan inte säga att det inte är beprövat. Jävla nollor. Det fanns bara EN sak att göra för att Helge skulle överleva och det var operation så de kan fan inte säga att det inte är medicinskt motiverad.
Jag ger mig inte. Kommer aldrig nånsin ge mig. De ska få ett helvete varesig i får tillbaka pengar eller inte.
Överpröving, ingen. Och igen och igen och igen. Tills vi sitter där i domstolen. Jag skiter i vilket de ska fan inte komma lätt ur det här. No way.....

Som sagt bojkotta Agria. De hjälper en fan inte.
De kunde lika gärna sagt "Skjut hästen, låt den dö. Den är inte försäkrad tillräckligt högt så vi tjänar mer på att den dör än att betala hans operation".

Vänta bara.....


Helgebäbis..

..och jag och syster var ute och gick en sväng i skogen.







Gick bra tills en traktor kom jättenära och spred hö på åkern.

Inget Iron Maiden imorn ändå.

                            



Sitter hemma hos mor och far och väntar på syster som ska komma hem från träning med hennes vovve. Har tvingat henne att följa mig när jag ska gå med Helge så hon kan ta lite kort på honom. Så kul att ha massa bilder på hans framsteg och även bakslag. Spec om några år.

Efter att jag varit till stallet en andra gång blir det crossbanan och sen en lugn hemmakväll. Tänkte åka till Rättvik och kika ett tag men fick så ont i magen så jag tror jag skippar det. Får bli bugga i Malung imorn istället =)

Imorn som jag kunde stått i Stadion (igen) och sett Iron Maiden. Skulle varit så häftigt. Nej då, jag åker till Malung ist jag haha. Dock för att jag helt enkelt inte har råd att flänga fram och tillbaka till Sthlm och dessutom gå på dyr konsert. Sålde min biljett till D som säkert får minst lika kul som jag hade fått.

En ros mamma hade där hemma.


Hitills..

Första riktiga semesterdagen idag kan man säga. Igår var ju mest en fläng/stress-dag.

Gick upp runt halv nio och åkte och hämtade hö hos min lilla sötgubbe till bonde. Runt 80 skulle jag tro men pigg som tusan och så otroligt gullig och snäll! Han fixade fram hö han, fast han egentligen inte hade =) Räddaren i nöden.

Hästarna fick bara vara ute en timme på morgonen medan jag mockade. Det var så irriterade på alla flygfän så det får komma ut i eftermiddag/kväll istället.




Nu är jag rastlös.... Det är ju nästan tråkigt att ha semester.

Ajkiiia, pållar och semester!

Go kväll, go kväll.

Slöar i soffan medan älskling bygger ihop tvbänken efter en lång jobbig dag. Började med att gå upp halv 7 och åka till stallet och ta ut Helge en sväng, ge mat och tömma transporten på hö eftersom den skulle få dra hem vårat kök från IKEA. Vita, släta luckor blir det och kromade vitvarar, såklart, annars skulle det ju inte matcha med vattenkranen och diskbänken =P
Väl i Valbo hämtade, lastade,packade och betalade vi innan vi äntligen fick äta. Köttbullar, som alltid =)
Tog en sväng förbi Byggmax i falun och köpte en till låda golv för det blev för lite sist.

Åkte till stallet direkt efter och fixade där och sen red jag Grande. Gick jättebra! Han var pigg och arbetsvillig. Gick i bra form i galoppen och lyssnade bra. En bra ridtur helt enkelt! Skönt att känna sig nöjd när det är så sällan jag rider.
Gick med Helge innan jag åkte hem och det gick också bra. Mina fina pållar!


JAG HAR SEMESTER!! Har inte riktigt fattat det än tror jag. Imorn ska jag hämta lite hö och fixa stallet men sen vet jag inte och det är ju superskönt! No plans. Härligt. Hoppas det blir fintväder också så blir det ännu bättre.

Var ju fest på plan i Våmhus i lördags. Riktigt trevligt på förfesten (även om jag var nykter) men sådär senare. Var nog för trött och seg för att ha kul.
Var härligt att njuta i solen iaf.









Här kommer bilderna..

..på Grande som jag pratade om. Gjorden är sjukt dålig och halkade åt sidan hela tiden efter hans busturer =) Ska skaffa mig en ordentlig sen när det är dags att börja arbeta med Helge igen. Helge som faktiskt skötte sig exemplariskt idag! Vi tränade på böjda spår och lite åttor osv i hagen. Jag gick bredvid (såklart) och höll ena armen över hans hals så jag kunde få en yttertygel. Gick super så det känns bra.









      

Lite bus blev det också.



Nu ska jag duscha, byta om, grilla lite, äta och sen blir det dansbanan hehe.
Tjo

Lördag.

Kan man överdosera äppelmos? Isf har jag gjort det nu men skitsamma för det funkar. Trodde den här veckan skulle bli en pina men det här går ju hur bra som helst  =)

Var ut till pållarna en sväng i morse och gav dem mat. De får komma ut lite senare för jag vill äta frukost och fixa lite här hemma innan vi åker till Våmhus och dess festligheter (!).

Älskade äppelmos!

Fick upp burkjävlen och banne mig det funkade! Äppelmos. Du har räddat min äta-antiinflammatoriskt-äckel-vecka!

Jävla äppelmos!

Får ju för fan inte upp burkjäveln!! FAN också.......
Kommer få vara uppe hela natten. Vill verkligen inte ta det där lilla äcklet.....

Dagens i-lands problem.

Nu har jag suttit och gruvat mig över dagens sista piller ett bra tag. VILL INTE! Lydde Ianas råd iaf och har åkt och köpt äppelmos =) Ska ge det ett försök. Det är verkligen en pina BIG TIME att få i sig den här skiten. Dagens supertöntiga i-lands problem men ändock ett jävla problem för lilla klenis jag.


yadayadayada

Soffpotatisen (jag) ligger och ser The flags of our fathers eller vad den nu heter. Krigsfilmer är rätt bra tycker jag. Favoriten är  Rädda meinge Ryan. Sjukt äcklig men bra.

Magen min känns fortfarande okej. Blir bättre för var dag. Har lyckats fått i mig två piller hitills idag. FAN kom precis på att jag glömt ett som jag skulle tagit imorse. Tog bara en när jag skulle tagit två. Suck. Då lär jag pina i mig ett till nu då ist.

Äsch gör det snart =)

Eliana kom och hämtade upp mig tidigare idag så åkte vi till stallet och släppte hästarna i sina hagar, mockade och sen tömkörde E Grande medans jag tog lite kort på snyggingen.

Fan jävla skit dator....får visa dem sen. Nu ska jag åka. Ciaaaaaoooo som Ebba von Sydow skulle sagt.

Då var det dags.

Har inte fått i mig medicinen än. Fan. Nu ligger den pulveriserad i en sked redo att sväljas. Så förbannat äckligt!
Har laddat med oblandad saft och sura godisar. Wish me luck.
BLÄK!

Pillret.

Har sovit i 10 timmar. Det behövdes verkligen från mardrömsnatten på sjukan tillsammans med Gurglet jag sov bredvid.
Magen känns något bättre idag. Vore konstigt annars med tanke på alla piller jag måste klämma i mig.
Där ligger den lilla jäveln (lilla, den är gigantisk!) och skrattar åt mig.



Ska försöka få i mig den......
.....snart =)

Fick lov att ta en bild på stackers stackers jag i onsdags.


I torsdags fick jag äta igen och ligga på gräsmatten och invänta eftermiddagen och dess prover.


Låg på gräset i fyra timmar och läste skvaller och smygåt några godisar =P Det är ju inte mat-magen jag har ont i så godis fick man äta. Lucky me!

Nä, tablett var det.


Salt och mjölk.

Har fortfarande ont i magen, men säger läkarna att det inte är blindtarmen så får jag väl tro på dem.
Jag har lyckats ätit iaf. Man blir himla saltsugen efter ett dygn utan mat och en lång natt med dropp. Tog en tesked flingsalt direkt ur kartongen när jag kom hem och åt =) Inte spec hälsosamt kanske men mumma! Så har jag snart druckit ur 1,5 liter mjölk. Det är ungefär det enda jag är sugen på. Salt och mjölk. Men har ätit lite bacon och potatis faktiskt.
Har chips hemma men jag är inte ens sugen på det (??!) utan vill bara ha salt och mjölk. Ska dricka ett glas till innan det är dags att ta det sista överjävligt äckliga pillret för idag.

Fan vad trött jag är på det här!

Att vara klenast i världen menar jag. Har jag inte ont där så gör det ont där. Hostar, snörvlar och gnäller. Jag har nog smärttröskel lika med noll. Igår hamnade jag på akuten för jag hade skitont i magen på blindtarmen-stället.  Fick komma in före alla andra fakiskt. Har nog aldrig hänt förr, inte för att jag springer där så ofta. Blev  stucken i armen så jag höll på att svimma (såklart=) har fortfarande jäääätteont i armen! *morr* Blev skickad fram och tillbaka och blev klämd på magen, och utfrågad om både det ena och det andra. Vid 12 på natten bestämde de att jag fick lov att vara kvar med dropp och visade mig till ett rum på kirurgen.
Då brast det totalt =) I rummet låg en gubbe, trodde jag först, stor som Jabba the Hut och snarkade som en hel jävla tomtearmé. Dessutom gurglade varelsen och lät som den höll på att kvävas var 10 sek. Jag blev plötsligt 3 år och ville följa mamma hem, haha. Jäjä jag somnade på 1 min och fick sova till 2 innan Jabbas härliga snarkande väckte mig. Lyckades sova lite hit och dit till halv 8 när sköterskorna kom och stack mig igen. Fick äta frukost made in heaven, iaf om man inte ätit sen 11 på dagen igår.

Sen var jag klar att åka hem! Men icke. Fick lov att vara kvar till eftermiddagen sa läkaren så jag la mig på gräsmattan och tjurade i 4 timmar och blev naturligtvis superbränd. Typiskt. Så nu gör det ont också =) Tillslut tyckte de att det inte är blindtarmen så jag fick åka hem med anitbiotika som smakar det absolut äckligaste man kan tänka sig, ggr tre!
BLÄÄÄÄÄ. Och jag som är proffs på att svälja tabletter.  Not.

Just därför håller jag på att laga makaroner nu så jag kan lägga tabletten och några makaroner på en sked och svälja hela skiten på en gång.

Bla bla yada yada äta sen blir det duschen. Högtryckstvätt? Inte jättefräsch efter en heldag på jobbet, halvdag i stallet, hel kväll och natt livrädd på sjukhus och gassa i solen i 4 timmar. Ja ni hör ju. Mysigt.

Hejsvejs.


Mycket har hänt.

*Köket är beställt och ska hämtas på måndag.
*Helge har piggnat på sig rejält och vill försöka trava när vi är ute och går. Spec idag. Han hoppade och for, vilket jag är van vid men idag verkade det som det verkligen var BUS och inte osäkerhet.
*Helge har fått ett nytt träns, som var för litet. Borde jag väl ha förstått!
*Har bara tre dagar kvar till semestern.
*Var i kyrkan idag och lyssnade på min jätteduktiga kusin Linnéa när hon sjöng. Fick gåshud!
*Hälsat på moster och ätit tacopaj. MUMMA!
*Hittat en fin tvbänk.
*Eliana har ridit Grande idag och igår.
*Blivit irriterad på folk >/ Men jag håller med dig i. Såklart!
*Red Grande i lördags. Jobbigt men kul!
*Klippt film.
*Firmafest.
*Laddat Amy Macdonalds skiva This is the life.
*Jobbat.
*Storhandlat på Maxi.

Och en massa annat.
Duschen och lite maglagning står på tur.

3 dagar kvar....snart så. Snaaart...

Tacos och knark.

Jag är spymätt och nu ska jag dricka cocilana. Trevlig kväll, hörs en annan gång.

Som att andas genom ett sugrör.

Så känns det i min hals just nu. Ganska jobbigt med andra ord. Det är tjockt och äckligt och IRRITERANDE!

Idag har det regnat och det var faktiskt hur bra som helst. Hästarna fick gå ute i två timmar utan massa flugor och det var uppskattat.





En av våra tre stallkatter.



Jag fick en himla lust att rida idag så jag och Grande ska ut på en tur senare. Var nog 1,5 vecka sen jag red sist. Känner mig iofs riktigt seg men wtf. Är ju ledig och har tid så varför inte. Perfekt väder är det också.

Imorn åker vi till IKEA. Ska försöka smita iväg in till Hööks en sväng också =) Helge behöver  verkligen ett nytt träns. Mina 5 andra (sålde precis iväg 3 st) hänger så fint på väggen så.

Magdans i stringtrosor

Hemma igen efter en tur på "stan".
Ögonen var det samma fel på som förut. Men den här gången fick jag det verkligen suuuperbra förklarat för mig! Så nu ska jag gladeligen hem och leta upp mina gamla rosametalic glagons och använda dem. Iaf så pass att jag märker att de funkar och så jag vet att det är värt att köpa nya. För mina gamla är sååå 2003 =P

Var in en sväng på apoteket och köpte lite saker åt hästarna. Aloe Vera salvor och grejer åt alla deras bett >(
Bytte mormors väst, handlade lite "middag" på ICA och nu är jag som sagt hemma igen.

Middagen:



Moaha!
Sött och salt, samtiditgt. Precis som det ska va =)
Salta kex, salt. Vindruvor, sött. Fingerkakor, jättesött. Jättebra!

Jag är inte den bästa på mat. Här är det inte om det är nyttigt eller inte som spelar roll utan om det är gott eller inte.
Jag har ju "privilegiet" att kunna äta vad som helst, när som helst, utan att gå upp ett gram (det där får jag väl äta upp).
Ämnesomsättningen from heaven, that´s mine.

Såg en kille och hans fru på Ica nyss. Hade väl inte varit så konstigt om inte jag sett den där killen (tyvärr kan jag säga) iförd endast stringtrosor på en svensexa (vi var hos Anna och grillade och det kom ett gäng killar och en stackars blivande man dit som kände henne). Kunde knappt hålla mig för skratt.
Haha.
-"Heeeej hur är det? Ja sist man såg dig var du ju full som ett ägg och dansade magdans för oss i stringtrosor.Allt bra annars?"
Undra vad frugan hade sagt?

Ska hugga in på min lyxmåltid och götta ner mig i soffan nån timme nu innan det blir partaj in Östnor. Orkar nog inte med nån hopptävling. Är hyperstressad 24 timmar av dygnet så det vore skönt att ta det lugnt faktiskt.

Det var inte mitt fel!

Det var datorn. Det var den som beställde kläder åt mig igår. Inte jag. Jag skulle aaaldrig!



Idag är det varmt. FÖR varmt. Såklart. Och när det inte är FÖR varmt så är det för kallt. Såklart.
Helge tyckte också det var för varmt idag. Och för mycket broms. Han var ute en timme sen fick det var nog tyckte han och började springa och härja i hagen tills matte hämtade in honom och gav honom en ljummen dusch i ett ganska flugfritt stall. Snälla mammsen var förbi stallet med mina flugtäcken också så jag hoppas det går bättre för honom att vara ute imorn. Grande som hade fått ny hage med massa gräs klagade inte. Gräs=Mat=Nöjd Grande. Både hästarna fick duscha två ggr idag. Måste vara jobbigt att vara häst när det är så här tryckande varmt.

Min dag ser ut såhär.

Nu: Äta nudlar =)
Sen: Synundersökning, gratta mormor, springa nåt ärende åt mamma, kanske försöka hinna se hopptävling, sommarfest med jobbet och efter den ska jag ut och gå med Helge. Typ i natt. 11 eller nåt. Hoppas alla bromsfanskap kan hålla fan på sig då. Varken jag eller Helge orkar gå i den här värmen med massa flygfän överallt.

Nä kanske ska ta och äta upp och slänga mig in i duschen.
Hejsvejs

Himmel eller helvete.

Helge. Min älskade bäbisplutt Helge.
Igår var han ju som sagt helt bananas, men idag! Han har aldrig varit så lugn och snäll att gå med som idag. Han bara gick bredvid mig helt lugnt, gjorde halt när jag bad honom och bara var helt underbart snäll. Vi gick tillochmed bort längs en liten byväg bland bebyggelse. Bilar, folk, hästhagar osv men han skötte sig exemplariskt! Skönt. Jag blir helt olycklig av att se honom stressad. Han förtjänar faktiskt att få vara nöjd och glad. Det gör han verkligen.

Och Elin. Hästar av glas behöver massa ludd så det så ;P



Eliana ska rida Grande idag så det känns också bra att han får komma ut och röra på fläsket lite. Förstår inte vad han blir tjock av?? Han får gå ute högst 2 timmar per dag ju. Och det är inte mycket gräs i den hagen han går i. Och mindre hö än han får kan jag inte ge honom. Kraftfoder får han inte mycket av heller...Hmm.
Jaja, skogsmullepållar får ha lite mage =) Spec om man är 15, lite halvknäpp och tokig.

Idag ska jag jobba. Känner mig så pass pigg att jag borde orka det.


På tisdag, på torsdag, på tisdag, på torsdag.

Nej men på lördag eller på söndag. DÅ jäkla åks det till IKEA för att beställa kök och kolla mått och greja.
ÄNTLIGEN! Ska bli så skönt att få fint kök också nu när resten av lägenheten är fin. Fattas bara en garderob med skjutdörrar och ett handfat med skåp under. Ett skåp i valnöt plus en underbar hylla (kan en hylla vara underbar?) i samma trä. Vill ha, och jag vill ha det nu!

Har legat i soffan och tyckt synd om mig själv idag med. Men har iaf satt på en tvättmaskin och plockat lite i min garderob. Inge kul att vara hemma och vara sjuk!

Alla ni...

... som skriver.

Ha en bra dag.

Hoppas du får en trevlig kväll.

Osv osv. Ni som bara vill att jag ska gå in och titta på eran blogg. Jag gör det INTE. Jag tar bort era kommentarer. De visas inte ens, vilket innebär att ingen ser dem och ni har kommenterat i onödan.
Så bespara er den energin och skriv något vettigt eller inte alls.

Jag vill också!!

En vacker dag SKA jag se Bruce.



Kungen intar Ullevi!

Nu på fredag ställer sig kungen på Ullevis scen igen. Det blir det tredje Göteborgsbesöket för Bruce Springsteen och hans E street Band. Och om du inte har biljett ännu så finns det faktiskt fortfarande ett fåtal kvar att slåss om!


Skribent: Marlene Frånberg

Nu på fredag den 4 juli firar Springsteen och bandet den Amerikanska nationaldagen på Ullevi. Och publiktrycket är stort. Så stort att kungen av rock ger en extrakonsert på lördagen den 5 juli och om du ännu inte har hunnit fixa dig en biljett så finns det faktiskt ett fåtal kvar! Det blir tredje vändan till Göteborg och Ullevi för Bruce, först de två klassiska kvällarna 1985, sedan dubbelspelningen 2003 och så nu till helgen.

Spelningarna börjar klockan 21:00 båda kvällarna och biljetter säljs via ticnet!


Maiden biljetter?

Det verkar som att det blir Iron Maiden i mitten av juli! Kul kul kul! De spelar på Stadion precis som Kiss gjorde.
Hoppas det ordnar sig!

Idag var Helge värre än nånsin när jag gick med honom idag. Han hoppade och for och reste sig tillochmed den kaxproppen. Vet inte vad han var på för humör idag. Gick hyfsat att fixa stallet idag iaf.




Eliana och Grande.




Min hals har sagt upp sig! FAN vad ont det gör. Igår åt jag soppa. Jag äter inte soppa i vanliga fall. Inte mitt i sommarn iaf.




Ligger hemma i soffan och vill att någon kommer och slår något hårt i huvudet på mig, alternativt ger mig morfin eller något annat roligt man slipper ha ont i halsen av.

Ska läsa alla mina bloggar jag brukar läsa nu  =) En ovana jag måste göra varje dag.

Frukost med filmer och bilder på hästarna.

Frukost!



Precis hemkommen från stallet. Allt tar så mycket längre tid när jag inte är på topp. Har inte ont i huvudet längre men halsen, min jävla hals gör helt sjukt ont. Ska försöka få i mig lite "frukost". Kanske får bli fil om jag inte kan svälja mina goda goda goooda kex. Kanske borde lära mig dricka te också.

Gick med Helge en halvtimme på ängen. Kändes som sju svåra år i öknen men vad ska man göra. Han måste ju få komma ut.






Efter promenaden fick han komma ut i hagen i två timmar.





Grande också.




Sen skulle Eliana rida Grande en sväng barbacka.



Hon hann knappt upp i skogen och så hittade hon en kamera! En Pentax med ett fisheye-objektiv på!
Tyvärr är den nog rejält fuktskadad men hon kan ju iaf testa om den funkar. Kanske göra rent objektivet och sälja det om inte annat.




Vi har den sötaste lurventotten ever i stallet =) Fick lov att filma henne.








Så har jag filmat Eliana och Grande lite också. Med mobilen så det syns knappt men ändå.







De är så duktiga så och jag har nog hittat världens bästa medryttare!

Nu ska jag leta reda på mina halstabletter som man tappar känseln av, välbehövligt kan jag tala om.

RSS 2.0