Aldrig mer!

Stafettvasan är över och ingen är gladare än jag.
Vi åkte från jobbet halv tio och lallade runt i Evertsberg lite. Testade skidor, vallade och hade oss. Jag fick tom i mig en banan.
Våran åkare gav sig iväg mot Oxberg och det gjorde vi också, dock i bil. Väl där blev jag helt överladdad och vägrade värma upp för då skulle jag nog göra slut på de få krafter jag hade kvar :angel:.
Evertsbergsåkaren dök upp (alldeles för tidigt tyckte jag som då fick ännu mer press på mig) och det var bara för mig att skida iväg. Eftersom jag varit korkad nog och inte tränat en enda meter klassisk åkning (dock 25 mil skate) så var jag inte spec snabb. Och det var HEMSKT jobbigt! Dessutom hade ju våran första åkare, Henrik Eriksson fd vasaloppsvinnare, hängt på eliten längst fram vilket innebar att jag fick åka ut med åkare som var mkt snabbare än mig.
Jag gillar inte att bli omåkt så jag försökte hänga på och körde slut på mig helt, såklart. Vilket jag visste att jag skulle göra. Kom tillslut till Hökberg iaf och lovade mig själv, ännu en gång, att aldrig mer stå på ett par skidor. Får väl se hur det blir med den saken. Just nu känns det inte så lockande. Nu när Vasaloppet snart är över så vill jag bara att det ska bli vår!

På kvällen blev det hockey med jobbet. Mora vann med 10-1 eller nåt, såg inte så mycket av matchen för vi hängde i baren ist och gick till tältet vid nio. Trevlig och lugn kväll.
Ikväll kommer det ett gäng brudar från Borlänge och gästar så då blir det utgång igen. Nyktert för mig dock, jag har utlovat mig som chafför.

Ute skiner solen så jag ska äta lite sen åka till stallet och vara ute i snön och mysa med hästarna.


Nervööös

Sitter och tvingar i mig frukost. Är så nervös att jag inte kan äta knappt men vet att jag måste. Klarade visserligen av tjejvasan utan att  ha ätit innan men idag så det jävlar i mig gå fort! Jag har pulver på skidorna (ingen aning om vad det är ens men det är tydligen sånt man ska åka fort av haha) lagledaren pratar om att välja snabbaste spåret osv så jag antar att han vill att jag ska åka fort. Shit min puls är redan hög.

Dagens eloge till ELIANA som tar hand om mina kräk idag eftersom jag har fullt upp precis hela dagen.
TACK TACK TACK!

Solen skiner ute men jag hoppas inte det är så kallt.


Efter påtryckning från A(?) =) så lägger jag väl upp den här delen från That´s it that´s all också. Hemskt bra låt!
MGMT-Kids


Fan va nervös jag är!

HelgeHoppHäst

Helge har fått trava bommar och tom skutta ett pytte pytte hinder idag. Han tyckte det var skitkul och flippade lite efter hindret men när han skuttat några gånger utan att bocka som en dåre efter så fick det räcka. Det var hela 1 dm högt =P Haha, men hoppa gjorde han, trava över är bara för mesar.

Imorn är det dags för stafettvasan och jag är sjuk nervös, såklart. Mig och fart= galen. Oavsett om det är bil, gocart, skoter, löpning, skidor osv så blir jag helt bananas när det ska tävlas i fartgrenar. Vet inte hur de ska gå jag.... Eftersom jag blir helt k..k...knäsvag bara av att tänka på det så anar jag hur slut jag kommer vara imorn, innan starten ens gått. Tur att jag har en sjukt bra åkare före mig och en till efter =P

Thats it thats all


The Pouges

Gosh va bra de är de rackarna! Shane McGowan är ju en klass för sig. Sikken röst! Synd att han är så otroligt ful stackarn. Han kan inte ha det lätt. Ful som stryk och full jämt.... Hur som helst han sjunger bra och det väger väl upp vad som helst.
Nu är mp3:n full med Pouges så den här arbetsdagen ska väl gå att genomföra.

Huj

Fettisdagen. FET tisdagen.

Eller va de nu heter, har aldrig varit något för mig. Semlor är ingen favorit, spec inte när man är uppvuxen med en moster som äger ett konditori och har jobbat där x-antal år. Nä BLÄ!

Jag ska bojkotta fett/fet/whatever- tisdagen.

Nu är ni avis va?

ALLA kanske inte har samma smak som jag visserligen MEN se här.
ÄNTLIGEN har Bruce biljetterna kommit! Skickades från Tyskland så det var tydligen därför det tog sån jäkla tid.




Jag är redan laddad!

Nåt annat jag är laddad inför är den där förbannade stafettvasan. Hur kunde jag komma på nåt så dumt som att vara med i den?! Jag har fortfarande inte åkt en meter klassiskt och kommer inte hinna det heller. Hoppas mina 25 mil på skateskidorna har gett nåt iaf. Man kör ju mycket armar där med så armarna och kondisen borde vara okej. Har ju stakat en del också trots skateutrustningen. Jäjä skitsamma jag kommer vara lika överladdad och nervös hur lite/mycket jag än tränat. 

Idag har jag tömkört Helge över bommar och gått slalom. Han skötte sig perfekt och var så snäll så. Tänkte städa och fixa lite i stallet men kom på att det vore skönare att åka hem och slöa i soffan en sväng innan jobbet börjar. Måste hur som helst ta tag i att få ordning på alla träns och grejer snart. Det är kaos på väggen =)



Det är ju sen gammalt att man MÅSTE ha minst 4 träns till varje häst. Det vet väl alla.


Lite frukost, AAR på högsta volym och en dusch, sen är jag redo för jobbet.




Oscarsgalan

Heath Ledger vann en Oscar. Rest In Peace. Helvete va bra han var. Inte bara som Jokern i Batman utan i alla andra filmer jag sett honom i också. Framförallt Brokeback Mountain. Buhu ;(

Dags för stallet snart igen. Har släppt ut hästarna och sen ska jag fixa klart stallet.. Ska äta lite frukost och vila lite bara =)
Sen blir det jobb, jobb å jobb.

Jag vill rida!

Nu när jag ridit Helge två gånger har jag börjat få ordentlig mersmak på att börja träna igen. Kom ihåg när jag hade Grande i bra form och det var jättekul. I sommar vill jag ha båda mina hästar i topptrim!





Stäng av ljudet =P

Här får jag jobba som ett djur kom jag ihåg. Han var skit stark! Har säkerhetsväst på mig för han var på sitt galna vårhumör under period =)



Här tränade vi för Göran Liljestam i Mora. Mycket har hänt sen dess så sådär ser vi förhoppningsvis inte ut längre =)






Partyhumöret!



På en söndag? =) Längtar till nästa helg. Då blir det nog tältet iaf. Den här låten blir man ju på danshumör av vilken dag och tid i veckan det än är.

Det kräksnöar ute och jag är så LESS på skiten! Hästar och stall är klart för idag. Skönt.

Ärumswettiii

The all american rejects

De är såå sjukt bra!



Swing swing är också helt galet bra. Man blir glad och på partyhumör =)

Bildbomb.

Idag är det en av de få dagarna på länge som jag har sovmorgon. Sov till halv nio ungefär och det är väl inte direkt länge men jag känner mig pigg och utvilad ändå.
Ligger i sängen med datorn på magen och kollar på lite bilder.

Grande i somras.



Liten klen Helge vid röntgen i Ultuna. En gång när vi var där fick han för mycket lugnande så han nästan ramlade in i röntgenaparaten. Hade blivit skapligt dyrt för matte att köpa en ny.



Helge igen vid en promenad i skogen.



Jag och Grande.



Helge redo för åktur.



Mina älsklingar.







En kohage i Bonäs som jag fotade när jag var ute och gick.



       

Var på hingstutsläpp i somras och fotade lite och här är några bilder därifrån.


















Nu har ni fått er en riktig bildbomb =)

Jag ska strax gå upp och äta frukost, fixa lite här hemma sen gå ner och heja på Anna och Sara som åker Tjejvasan. Tråkigt att det inte är så fint väder för dem att åka i. När mamma slutar liftar jag med henne till stallet sen blir det Melodifestivalen i Våmhus ikväll.

Trevlig helg

Sjukt nöjd!

Jag,Helge, Eliana och Grande var ute i skogen över en timme idag. Jag red Helge kanske 200 meter sen gick jag en bit och sen satt jag upp en sväng till. Det gick jättebra och han skötte sig super!
Jag fick dock pulsa en heeeel del eftersom  jag bara red en kortis. Helvete vad jobbigt det var! Var helt dyblöt när vi var tillbaka. ÖSCH!

Har tagit en dusch nyss och klämt i mig en halv pizza. Det var jag värd =)

Vasaloppet är i full gång och därav olyckor och puckade turister överallt. Trött på skiten redan.
Blablabla nåt mer har jag inte att skriva för tillfället.

Avslutar med att jag är överlycklig över att jag och Eliana ridit bredvid varandra på mina pållar idag. Det är helt otroligt egentligen...


Say cheeeeese

Molar ost. Ost är verkligen GOTT! Mmmmumma. Har ätit flingor med mjöl också, med socker såklart. Annars är det ju inge gott. Laddar upp lite inför gymmet som jag strax ska till.
Tränade igår också. Eller tränade och tränade. Åkte 6km skidor med Anna och det är väl ingen träning att åka så kort. Jag hade ont i magen, var vinglig, frös och ville INTE så det var inte nån spec kul skidtur. Måste dock ligga i nu sista veckan innan stafetten så jag inte sinkar mitt lag alltför mycket.

Blev stallet efter jobbet idag i vanlig ordning. Tömkörde Helge ett kort men intensivt pass. Han travade på jättefint och så fick han galoppera några varv åt båda hållen. Snart ska det bli dags för mig att rida honom lite igen. Måste fixa nån som leder mig bara. Vågar mig inte ut själv än, även om jag tror att det säkert skulle gå bra att rida lite i hagen själv.


Ja ja nu ska jag resa mig ur soffan och göra nåt vettigt innan jag åker.

Vilken härlig dag!

Solen skiner, det är -13, snön gnistrar och det är helg. Hur bra som helst med andra ord!

Imorse kom Cicci till stallet och så tog vi en härlig tur i solen med hästarna. Hon red Grande och jag tömkörde Helge. Båda skötte sig perfekt och det var jättefint ute!









Mmmm Lovely!

Fick några bilder till från fototräffen som Stina Ahlénius tagit.







Tänkte göra några slingor i håret strax sen fixa lite mat och sen blir det buggkurs för hela slanten! Hemskt kul!

I did it!

Kom precis hem från Annas 25årsfest. Lugn, städad och framförallt levande. Jag dog inte när jag red tidigare idag.
Helge skötte sig utmärkt (förutom att han skulle jävlas med Eliana som ledde oss men det gjorde ju inte mig nåt =P) och vi gick några varv på en volt. Kanske satt på i 2-3 minuter bara men det räcker för att vara första gången på nästan 1,5 år.


Vi var inte spec vackra men skitsamma. Jag hade täckbyxor för jag trodde att jag skulle hamna i snön men det gjorde jag inte, den här gången.
Nu blir det Gesunda en sväng sen hem och sovaaaaaa.

D-Day



Idag ska jag rida. Och inte vilken häst som helst.
Jag ska rida Helge, och det är med skräckblandad förtjusning. Tror faktiskt det är mest förtjusning även om jag är lite nervös. Eliana ska vara med och hålla pålle på mattan och kanske ta ett kort om jag låter henne gå så  långt ifrån oss =P

Återkommer.

GE MIG

TACOS!!!!!
Skulle göra vad som helst för att ha tacos FÄRDIGT här hemma NU.

Dessvärre kan jag inte trolla så jag får nog gå hela de 200 metrarna till affären, handla, gå hem igen, skära grönsaker och steka köttfärs. Hemskt jobbigt =)

Annars har jag...
..... haft Helges bakhovar 0.5 meter från huvudet idag.
......fixat disken, stallet och inte så mkt mer.

I natt jag drömde.

I natt drömde jag att det var 32 minus ute.
"Åh vilken tur" tänkte jag när jag vaknade och tittade på termometern. Bara 28! Shit om det hade varit 32 liksom. Hemskt kallt hade det varit! Sikken mardröm :grin:

För första gången på länge så blev jag besegrad av vädret idag. Jag brukar ut med hästarna oavsett hur kallt, blåsigt, regnigt och jävligt det än är men idag får de bara gå i hagen. Jag har ont i halsen så ut och pulsa i skogen med Helge är nog inte så smart. Får ta smällen att han vilat i två dagar i rad imorn och hoppas det är varmare då. Härligt att solen skiner dock.

Igår på jobbet satt jag och märkte knivblad med laser. Bredvid mig står en dator med ett räkneverk som håller reda på hur många knivar jag märker. Ibland tittar man upp på den där för att se att man märker rätt antal och igår tittade jag upp på både 180, 540 och 900. Har även sett 720 för några dagar sen. Är det något datorn försöker säga mig? Ska jag ta det som ett tecken att jag borde åka mer bräda? :idea: Det är ju riktigt dåligt att jag inte åkt en enda gång än den här säsongen. Tiden räcker inte riktigt till tyvärr.

Idag är sista dagen på jobbet för den här veckan. Ska bli skönt med helg. Blir nog en lugn en. Ska till Anna på 25års-fest visserligen men annars blir det nog lugna gatan. Buggkurs, hästar, förmodligen ingen skidåkning som det känns i hals och näsa nu men man vet aldrig. Jag har fixat Anna som reserv i stafettvasan ifall jag blir sjuk länge. Kanske jag ska lämna vo och låta henne åka även om jag blir frisk? :devil:  Jag blir ju så dum i huvudet när jag ska tävla. Överladdad är bara förnamnet. Dessutom är ju mitt lag över min förmåga, minst sagt. Sagt det förr och jag säger det igen, jag och en Vasaloppsvinnare i samma lag= Galet.

Nu tänker jag krypa ner under filten och ligga och huttra och längta efter pizzan jag ska klämma i mig ikväll.

Förresten. Evelina: Jag ska försöka få Lena att ta hand om krakarna så jag kan hänga med tjejorna till Götet. Det vore skitkul att få hälsa på dig!

HöjHöj











Dumt

Att gå med öppen jacka i 24 minus kan resultera i att man får förjävligt ont i halsen dagen efter....bara så ni vet.


-24

Visade termometern på imorse. Brrrrrr! Inte mycket att göra åt, bara att klä på sig ordentligt och ge sig iväg till stallet.
Att klä på sig ordentligt innebar att jag, som haft långkalsonger sen augusti, knappt kunde röra mig när jag väl var klar. Tre lager byxor och 5 lager tröjor plus världshistoriens största jacka. Men så frös jag inte heller när jag var ute och gick med det lilla Kräket, även kallad Helge.
Han hade hoppsadeln på sig och när vi kom tillbaka till stallet hängde jag på honom från båda hållen och han brydde sig inte ett dugg.Bra, bra. Jag är så jävla sugen på att rida så ni anar inte!
John säger att jag får börja rida i helgen om jag vill men jag ska vänta lite till. Jag har inte ridit honom sen november 2007 så jag kan lika gärna vänta en vecka till och hänga på honom mer innan jag hoppar upp på riktigt.

Solen skiner och det är en riktigt fin vinterdag idag. Jag är ändå less på vintern och skulle inte tacka nej till att det blev april nu på en gång! Jag har alltid varit en vintermänniska, åkt massa bräda, skoter osv, men i år har det nog vänt. Sommaren är ändå överläget bäst.

Ska ta tag i disken, laga mat och ta en varm dusch så mina händer och fötter vaknar till liv igen.






-Ja har ätit pannkaka!!!!!!

=P

All the roadrunning




En av världshistoriens finaste låtar. Ever.

Helge har galoppat lite idag på töm. I djupsnön så det blev bara en kortis, men duktig var han! Hängde lite på honom idag igen utan problem.

Ska hämta bil hos moster, in med hästarna sen buggkurs!

Sådärja

Okej nu har jag lugnat mig lite efter skidturen from HELL! FY FAN vad drygt det var. Det snöade hela tiden, typ sån "liten" snö som letade sig in innanför allt och stacks i ögonen. Fast jag hade faktiskt brillor på mig. Dock solbrillor för jag har inga sånna häftiga med ingen-färg-på-glaset. Folk trodde väl man var helt puckad som åkte med solbrillor när det var grått ute och vräkte ner snö men det skiter jag i. Hade nån sagt ett ord hade jag fått tuppjuck och attackerat dem med mina stavar. Hur som helst så fanns det nästan inga spår, det gjorde inte mig så mkt eftersom jag skejtade MEN tror ni det var pistat eller? Det låg hur jävla mycket snö som helst i banan så jag skulle tagit mig fortare fram med snöskor. På slutet försökte vi få någon hurtig dåre som åkte fort att ta oss tre på släptåg men utan framgång..... Suck. På slutet blev vi så jävla lessa att vi brast ut i gapskratt och blev idiotförklarade av alla andra idioter i spåret, igen. Inte bara för solbrillorna alltså utan för hysteriskt gapskratt i ett jävla kuk-skidspår. Sist men inte minst, skidorna får fan hamna på hyllan ett tag, iaf tills på måndag =) Nog om detta nu ska jag vara chaffis åt mor och far.

Den här blir man glad, och på danshumör av!

Dra åt helvete.

Den IDIOT som "uppfunnit" längdskidåkning kan dra ända in åt helvete!

hÄLG

Det blev ju lördag igen.
Har varit lite inaktiv här på sistone men har inte haft något spec intressant att skriva om.

Det som har hänt är:
Jobb, jobb, jobb.
Hästar, hästar, hästar.
Skidor, kurs, gym, bugg, foxtrot.
Bilen är såld
. Lite sorligt är det allt. Tänk att jag får känslor för matriella saker =) Började grina när min förra bil blev krockad, inte för att jag inte hade nån bil längre utan för att jag tyckte synd om bilen, haha. Var dock inte jag som krockade med den, hade lånat ut den, tyvärr.

Idag har jag longerat Helge med hoppsadeln på och det gick super. När vi kom in i stallet hängde jag på honom med hela min tyngd och han tittade bara på mig och såg ut att undra om jag var dum i huvudet? Snart är det dags att hoppa upp och jag LÄNGTAR verkligen. Jag är faktiskt inte ens livrädd längre.
Har precis fått i mig lite frukost och snart ska jag, S och K åka skidor från Oxberg och hem. Ska bli skönt att köra ur sig lite.
Kvällen blir lugn, kanske Melodifestivalen och lite godis, vem vet. Hoppas jag hinner rida Grande innan det blir mörkt också, han måste röras på mer än han gör.

Höjhöj



RSS 2.0