Sömn.

Sovmorgon. Det händer inte ofta men idag har jag sovmorgon och jag lyckades vakna två minuter före klockan.
Jag ska försöka äta lite frukost sen dammsuga och sen åka till stallet vid 11 för då ska Helge skos. Hoppas det går bra. Han har ju svårt för att lyfta hovarna men jag tycker han blir bättre och bättre på det varje vecka. Jag överöser honom med beröm när han lyfter hovarna på en gång. Det märks på honom att han tycker det är obehagligt men han gör det ändå och är jätteduktig.

Idag ska Grande duschas och bli fin inför tävlingen i Rättvik imorn. Jag längtar =P Ska bli kul att se gamla skolan och det gigantiska ridhuset de byggde året efter vi slutade, såklart. Måste byta däck på transporten idag ifall det blir snö.

Ikväll vette tusan vad jag ska hitta på. Det är ju Monsters Of Mora och jag behöver ju knappast gå dit för att lyssna på dem. Hör ändå =) Får nog ha öronproppar i natt om jag ska kunna sova och gå upp tidigt imorgon.

Nä, dags för frukost sen ska jag åka till Granngården och köpa snowgrips till pållarna.



Jag är ledig.

Jag är ledig imorn jag är ledig morn jag är ledig imorn!!!!!!!!!Wiiiiiiiiiiii.

Tänkte bara säga det.


Trött på snön!

Var ute med Helge och gick i skogen medan Eliana red Grande och jag är redan trött på snön! Även om det bara ligger typ 2 cm så är det förbannat irriterande när man har hästar. Imorn ska Helge få skor igen iaf, efter 7 månader utan.
Idag var den lille dåren superkaxig och bråkig. Försökte flyga på Grande och busa medan vi var ute och gick tex.







Idag fick jag en himla lust att resa nånstans mitt i slaskrusket här hemma. Thailand tyckte Anna men jag hade hellre åkt till Nya Zeeland, Canada eller USA och då Wyoming.

Vem skulle kunna motstå detta?!
Berg och vatten. Det klår strand och vatten med hästlängder. Åh vad jag vill åka dit! Och så vill jag ha en fyrhjulsdriven bil, skejtutrustning (skidor då) och en skoter också när jag ändå håller på.



Nu har jag helg! Det ska firas med nudlar och pepparkakor =)



Första snön är här.

Idag ramlade första snön ner. Jag är splittrad, som vanligt.
Vill ha snö för jag längtar verkligen till att åka bräda och längdskidor.
Vill inte ha snö för det är så drygt med hästarna med massa snö fulla skogen så det inte går att rida.
Inte mycket att göra åt så det får bli som det vill men HJÄLP vad halt det är med sommardäck. Det hade frusit på när jag åkte från stallet.

Idag har Grande blivit klippt och "fin". Tycker inte det är snyggt med en sån där klippning men eftersom han inte ska gå så mycket i ridhus och måste hålla rumpen varm så fick det bli såhär.

 

Klar att åka och tävla!
Red honom idag och han var jättemjuk och fin men fick sånna styltor att man bara kunde skritta.

Imorn är det sista arbetsdagen den här veckan sen har jag helg!! Så himla skönt! Fast jag har massor att göra på fredag.
Ta ner två hagar, slänga mer halm och fixa min garderob bla.


Mat!

Grattis!

Fick lite mer bilder från fototräffen idag. Fotade av Björn.









Jag och Helge bäbis.

Idag har Helge varit jätteduktig när han blev longerad. Var helt lugn och snäll. Fick hans täcke igår och det passade helt perfekt!
 
Grande har blivit tömkörd och duschad för imorn ska han klippas.
Divan. Halvvägs påväg in i boxen, därav den korekta benställningen =)


Halmen har jag hunnit med att slänga också och det var den här veckans träning det =) 500kg möglig, blöt halm. Usch. Jag var helt slut efteråt men det gick bra. Det var två gubbar som frågade om korna inte vill ha nån mer halm. Jag var så slutkörd att jag inte ens orkade förklara att jag inte alls hade kossor utan hästar så jag flinade bara lite och sa "nej nu är de mätta". Antar att kor inte ens äter halm? De äter väl ensilage kan jag tro. Yada yada..

Har faktiskt bildbevis på hur duktig jag varit =)

 

Bara två dagar kvar på den här arbetsveckan och det är såååå grymt skönt!

Måste slänga in en bild på kantarellerna vi fick av Eliana som jag lagt på tork. MUMMA! Tackar tackar!



Sist men verkligen inte minst vill jag gratta lillasyster till körkortet!!!! GRATTIS, vad duktig du är!

dags att bli vegetarian kanske.. H

MMS

dags att bli vegetarian kanske.. Har läst om två händelser i tidningen idag som får mig att starkt fundera på det. Jag läste bla annat om att slakteriet på ickholmen hade skållat en gris levande och att nån jägare skadeskjutit en älgko två gånger och sedan skrattat när älgen plågades och sprattlade. Jag blir så grymt förbannad så det är helt sjukt. Jag har alltid trott att kött från dalarna ska komma från välmående djur som haft ett bra liv men tydligen inte.....


Hästdag.

 


Idag har det varit en riktig häst och stalldag för min del.

Jag, Eliana och Grande åkte till Tin och hoppade och det gick jättebra! Eliana red bra och Grande hoppade bra och var jättefin. Duktiga ni är! Nu är vi redo för tävling nästa lördag right?










Nägon som blev lite svettig efteråt? =) Tur att han ska bli klippt i veckan!



Vi skrittade av ute i finvädret.





Hemma igen och dags att longera Helge. Han var duktig och lugn till en början men sen flippade han lite och kickade men gav sig tillslut så då fick han trava ett varv sen slutade vi.



Världens sötaste lilla busfrö.










Nu är det Bonde söker fru och sen Gossip girl som gäller. Med massa godis förstås. Åt inget godis igår ju så idag får jag äta ikapp =P

Städhumör.

Fick lov att föeviga mina superba värma-mat-i-ugnen egenskaper från igår.

Oups! Ser inge vidare gott ut, och det var det väl inte direkt heller haha.


Men det gjorde inte så mycket. Åt inte så mkt av den ändå och när jag kom hem från stallet var det bara att sätta sig vid bordet och smälla i sig tacos. Jättegott och jag blev lika mätt som vanligt =)
Såg lite mer än halva Wall:E igår efter maten. Haha, hittills är den ju hur gullig och rolig som helst. Ska se klart den ikväll.

Idag har jag varit i stallet och släppt ut hästarna, mockat lite och städat lite i sadelkammaren.
Lagt lindor i en låda, skydd i en annan osv osv. Ordning och reda ska det vara, annars blir jag så virrig. Värre än vanligt.






Snart ska jag till kyrkan och lyssna när min superduktiga kusin ska sjunga och efter det ska jag och Eliana åka till Tin och hoppa Grande. När vi kommer tillbaka ska jag longera Helge och sen hem och städa och dona lite hemma.


Rubrik

Nu har jag hunnit med att hämta betfor på Granngården plus köpa en Kolla masken till Helge, köpt två platsbackar att ha mitt stallapotek i och gått med Helge. Det blev en riktig powerwalk på en timme. Han var väldigt pigg och framåt så jag fick nästan småspringa för att hinna med. Vill ju inte gå och bromsa honom när han är så glad att få komma ut i skogen. Vi gick upp och ner för backar och över lite stockar som de sågat ner i skogen. När vi kom hem var jag helt slut men på Helge märktes det inte ens att vi varit ute.



Är hemma hos mamma och pappa och ska äta lite fiskgratäng nu och sen åker jag tillbaka och tar in hästarna samt rider Grande.
Får se om han är på hingsthumör idag =P Han kan ju både se ut och beté sig som en ibland.





Matdags.








Shopping

Igår blev det en heldag i Borlänge.

Gick upp halv sju och åkte och släppte ut hästarna och fixade stallet. Sen hem duscha, slänga i mig lite frukost, ta en promenad med systers hund och sedan plockade jag upp syster och Eliana och så for vi.
Första stoppet blev Aubiouse och där hittade jag detta:

En tömkörningsgjord, tömmar, fleecelindor, linimentshampoo, transportgrimskaft och så köpte Eliana en grimma till Grande och pälsglans eftersom hon är pälsglansoholic =)



Inget vintertäcke blev det. Hittade inget jag var riktigt nöjd med. Blev jättesugen på ett Rambo från Horseware MEN det kostade 3850:- så jag fick skippa det. Ska kika lite på nätet om det finns något annars får jag åka tillbaka senare.

Vi brummade vidare till Kupolen och sprang runt där i några timmar. Började med lite mat på Tacobar. Maten var väl god men gosh vilken dåligt service det är där! Otrevlig personal bla. Dåligt. Iaf så var jag så sjukt duktig och köpte INGENTING! Är nöjd med mig själv. Provade en del saker dock men köpte inget.
Däremot så hittade syster skor, som hon fick halva av  mig i present (skitsnygga svarta höga Nike), och lite annat. Eliana hittade också lite saker men inte jag inte. Tur det!


Idag har jag varit och släppt ut hästarna och fixat stallet. Nu ska jag åka till Granngården och hämta en betforsäck som Eliana (!) hade varit och betalat åt mig. Tokan. Det hjälper inte vad jag än säger, hon lyder inte ändå =) Hon köper saker hit och dit fast hon inte får, haha. När jag hämtat säcken ska jag tillbaka till stallet och gå med Helge och rida Grande. Det märks att Helge vilat i två dagar för igår när jag tog in honom var han bananas och jättepigg.


 Blir nog lite klättra idag, bra för både honom och mig eftersom jag får springa bredvid =)
Grande ska få skritta runt byn. En timmes skritt på hårt underlag blir bra för hans senor.

Får se vad kvällen har att erbjuda. Är absolut inte på festhumör så något sånt blir det iaf inte.


Jimmy Eat World. Ett av världens bästa band.



Shopping!

Mot Borlänge och shopping! Visar alla fynd sen =)

höjt

En eloge.

Fil, flingor och smörgås med smör och örtkrydda =) Det måste väl räknas som frukost. Duktigt!

Fixade bara stallet idag. Helge ska vila och Eliana rider Grande i eftermiddag.

Kan man äta vattendunkar?












Idag börjar vi tydligen jobba ett. Möte skulle vi ha och efter det tårta för att fira att en knivsort (?!) fyller 30år. Så därför går vi hem tidigare ikväll. Halv elva eller nåt. Men innan dess blir det pizza som vanligt på kvällsskifts-torsdagar. Då får man svulla lite.

Imorgon ska jag och syster åka till Borlänge. Ska som sagt hitta ett vintertäcke till Helge och lite annat smått och gott. Present till syster (jätteförsent *skämmas*) bland annat. Kanske tar vi en sväng om Lager 157 på vägen hem men då är jag rädd att jag inte lyckas hålla min "budget" haha. Kanske får hon gå in själv medan jag sitter kvar i bilen =P Fast iofs, är det nåt ställe jag kan handla slut på allt jag äger på så är det Aubiouse! Får ta ut kontanter till det jag ska ha och lämna kortet  hemma =).

Resten av helgen blir nog lugn. Vore kul att följa tjejerna till Borlänge och dansa lite men har hästarna själv och orkar inte köra hem på kvällen bara för att jag ska upp och ta ut hästarna på söndag. Hihii vad gammal jag är. Föredrar en lugn och skön söndag före en utekväll på krogen. Lätt.


Sist men inte minst vill jag ge en stor fet eloge till Eliana som hjälper mig något otroligt i stallet. Jag är oerhört tacksam!
Hade inte klarat den här veckan utan dig =) Tack och bock.





Ps.
ACDC biljett anyone? Fick ju naturligtvis inte tag på nån när de släpptes så snart får man väl köpa på blocket för 5000 eller nåt för jag ska se dem!

http://www.youtube.com/watch?v=Kz3kJJJ6Txw&feature=related

If I had a hammer.

Surprise! Precis hemma från stallet. Longerade Helge och idag gick det mycket bättre än sist! Visst for han i luften nångång men inte alls lika mycket som förra gången. Han travade på fint i båda varven och då slutade jag. Lika bra att sluta när det går som bäst. Nån dag ska jag åka till Orsa och miljöträna honom lite i ridhuset tänkte jag.
En annan som ska få åka till ridhuset snart är Grande. Eliana ska tävla honom i Rättvik nästa helg så vi tänkte åka och träna lite på fredag. Det är ju bara en pluttklass men lite träning kanske vore på sin plats. Nog för att både häst och ryttare kan hoppa hur bra som helst men finslipning kan de ju aldrig bli för mycket av.


Ser en film med Heath Ledger på tv. Fattar fortfarande inte att han inte finns längre. Det är sjukt. Filmen är dock kass.
Äter nudlar gör jag också =) Har jättegod man i kylen men den ska jag äta på jobbet. Flygande Jakob. Mmmm! Längtar redan.

Har beställt ett paket från Horze som borde komma vilken dag som helst. Beställde lindor, bettskivor till Helge och ett FreeToGo täcke åt Helge som han kan ha när vi är ute och går och när han blir tömkörd och longerad. Börjar bli lite för kallt för att gå utan täcke nu och med det här täcket får han total bogfrihet. Perfekt. Hittade ett liknande på Hööks också men det kostade mer än dubbelt så mycket och verkade inte sitta lika bra så jag tycker jag gjorde ett kap =)
Tror det får bli en tur till Aubiose snart också. Helge ska få ett riktigt varmt vintertäcke med hals. Det är viktigt att han håller hals och bog ordentligt varm när graderna börjar krypa neråt -20. Grande har iaf vintertäcken så det räcker.
Måste klippa honom veckan som kommer ifall han ska åka och tävla. Kan ju inte komma till tävling och se ut som en björn heller.

Pernilla: It´s yours ;( Min fiiiiina fina fina Burton Ronin jacka ska få vandra vidare till Pernilla. Jag behöver inte tre snowboardjackor har jag bestämt mig för nu. Spec inte när jag inte åker så ofta. Mina två Volcom älsklingar får ut i backen ist. Men sorgligt är det. Det är ju verkligen gryymt snygg. Måste nästan ta kort på den innan den åker haha.


Yeyy. Fick höra att jag är världens äldsta 23 åring igår =) Haha, äsch då. Blir ju på bugghumör av det här vet ja!


Mat och dator.

Såhär gott har jag precis tryck i mig. Blev sjukt mätt.



Och här är nyförvärvet.




My oh my.

Sitter med nydatorn i knät. Den är superskön att skriva på och skärmen är mycket bredare än på den gamla. Dessutom är den ju snygg =)

Har kommit hem från stallet för ett tag sedan och nu har jag potatisklyftor i ugnen och så får det bli köttbullar till. Hade inte så mycket annat. Dags att storhandla igen. Tycker man handlar jättemycket men när man kommer hem och ställer in i kyl och frys så är det ändå inte så välfyllt som man trodde det skulle bli. Kanske får bli en mastodonthandling nästa gång.

Hästarna är ute och stallet är fixat. när jag ätit ska jag ta tag i köket, duscha och sen blir det jobb. Gårdagen gick faktiskt rätt bra. Maskinen trilskades inte och jag klantade mig inte.




Bilder från fototräffen.

Nu har de där mmsinläggen kommit. Flera dagar försent.. Stört. Lägger nog ner det där.

Idag tvingade jag mig upp vid 8 och åkte till stallet. Gick en sväng med Helge sen släppte jag ut dem och fixade stallet. Nu ska jag fixa bland kläderna, äta och duscha innan jag åker och jobbar. Kvällsvecka. Suck.

Fick några bilder av Eliana som Erik tagit på fototräffen.











Nästan hela gänget.



Alla fotade av Erik Gölén.





MMSBloggar. Kl. 0745 eller nåt. Så

MMS

MMSBloggar. Kl. 0745 eller nåt. Sånna här monster får jag gegga med varje dag. Kletigt och sjukt hett. Vet inte hur många gånger jag bränt mig. Klantskalle. Har man inga skärsår så är det brännsår. Hoppas den här dagen går fort. Vill ha helg nu. Ikväll blir det hockey och guitarrhero.


MMSBloggar. Fiskpinnar, stekt pota

MMS

MMSBloggar. Fiskpinnar, stekt potatis, tomat, rödlök, fetaosv och lite gräddfil med limekrydda i. Enkelt, snabbt och gott. Tyvärr åt jag på tok för fort så jag trodde nästan jag skulle få lov att kräkas. Bläk! Har precis vilat magen 20 min så nu ska jag gå och fortsätta äta sen ta reda på köket. Det gick förresten skapligt att rida. Eftersom det gått bra de senaste gångerna jag ridit så har jag höjt kraven och då gick det inte alls lika bra. Fast helt misslyckat var det inte. Trots att hästen var okoncentrerad så fick jag honom till slut att bli mjuk och följsam och då gav jag mig. Bättre lycka nästa gång.


MMSBloggar. Klockan är lite över 0

MMS

MMSBloggar. Klockan är lite över 06 men jag är faktiskt ganska pigg. Idag är det stall på schemat i vanlig ordning efter jobbet. Bara två dagar sen är det helg! Som jag längtar. Ska bli så skönt att få en sovmorgon. Annars blir det en riktig häst-helg. Surprise! Agria ska få sig en jävla känga. Vi ska överklaga igen men sen är det nog tingsrätten som gäller. De är fan inte kloka på Agria. På djurens villkor? Mm säkert... John, Helges kirurg, ringde och försökte prata med den veterinär som har hand om Helges fall, utan framgång. Han hade varit helt oresonlig. Bra service liksom. Passa er för Agria jag säger bara det. När man VERKLIGEN behöver deras hjälp vänder de en ryggen och menar att man ska döda hästen ist. Djurens villkor var det va?


You and me. Me and you.



Magen börjar sakta men säkert bli lite bättre. Kanske tom så jag kan försöka äta lite frukost snart. Sen ska jag lägga mig på soffan och vila nån timme innan det är dags att ta tag i stallet.


Someone please shoot me..

Den här natten har varit en av de värsta i mitt liv. Topp 3 iaf. Vaknade vid halv 3 och hade så galet, sjukt, otroligt ont i magen. Tog mig iaf upp och fick i mig smärtstillande sen ramlade jag ihop i en liten hög i sängen igen. Låg och vred och vände på mig halva natten men tillslut måste jag somnat för jag vaknade iaf av klockan vid 8.

Hämtade upp Sara så tog vi ut hästarna och så skjutsade jag hem henne till päronen i Vhus. Nu är jag hos mamma och pappa och fixar med lite papper. Agria kan fortfarande dra åt helvete och jag hoppas alla som har sina djur försäkrade där är smarta nog att byta bolag. De är totalt värdelösa så enkelt är det.

Jag har glömt mobilen i stallet så om nån försöker få tag i mig så går inte det =) Inte för att det brukar vara nån jättetrafik i min telefon men ändå.

Rompa miiii



Hihi, flashback från Boggberget i somras.

Bytte från Ace till Stjärnor på is. Ser riktigt kul ut att åka skridskor ju! Lär jag göra i vinter. Fast jag ska åka så mycket skidor så jag kommer inte hinna så mkt annat =P Förutom hästarna då förstås.

Blä nu har jag ätit för mkt godis, igen. Typiskt mig.

Hoppar nog snart i säng. Ska upp i skaplig tid imorn.
Hejvej

Lördagkväll.

Hemma i Mora igen. Har ju varit hos mamma och pappa och hälsat på nästan hela dagen. Förutom stallet då.

Apropå stall så var Helge lite tokig att longera. Han for i luften och hade sig men inte så galet som det varit förut. Han travade på fint på slutet så då slutade jag.

Efter stallet åkte jag hem, tog en dusch och gick till Ica. Råkade köpa lite onyttigheter med mig hem =P


Men jag har faktiskt ätit nyttigt förut idag så då får man!
Lax.



Det var kallt ute nu när jag gick. Plockade precis fram min andra Volcom jacka (den andra är redan framme=) och myste in mig i.



Jag har tre snowboardjackor som jag fullkomligt älskar! Jag borde egentligen sälja en men två av dem kommer från USA varav den ena har jag fått av älskligen så den säljer jag inte. Det tredje, en vit Burton Ronin, är också grymt snygg så den vill jag också ha kvar. Dagens i-lands problem haha. Jag tror ändå jag behåller alla. Jag tycker jag är duktig nog som har lyckats rensa ur 6 plagg ur garderoben som ska ut på Tradera.

Nu ska jag lägga mig i soffan, äta godis och se Ace Ventura haha. Sikken toppkväll.....

Piffigt va?!

Nu har jag varit duktig och lagat Grandes ena vintertäcke.

Före.



Efter.


Är riktigt nöjd med mig själv =) Det var längesedan jag använde symaskinen men det gick bra. Den tuffade på.

Havre har jag också köpt. Så nu har jag checkat av några punkter på listan. Nu ska jag ut och gå med Lurvtuss lite och sen fixa något att äta.


Fröken Brunte.

"God morgon. Är du riktigt vaken än?"

I torsdags när jag jobbade hade jag en skärmmössa på mig som det stod Snowboard Team Sweden Sponsor på. Ändå kom min lite småtokiga kollega fram och sa.
"Hej fröken Brunte. Är det där en sån där rid-mössa du har på dig? Har man den när man rider? Såg ut som en riktig hästmössa".
Jag satte maten halft i halsen, skrattade åt honom och sa att det var ingen "rid-mössa". Det var en helt vanlig skärmmössa. Den såg ut som en ridhjälm tydligen.

Lika?

          



Idag ska jag handla havre, tanka bilen, fixa stallet, longera Helge, laga ett täcke, ut och fota lite, fila på ett viktigt mail och säkert en massa mer som jag redan glömt. Dags att äta frukost och sätta igång!

Natti

Ja de vann hockeyn efter många om och men. Mora vs Västerås. Tog sån jävla tid. Jag ville mest hem och spela GH =) Så nu har jag och Sara gjort det tills batterierna tog slut så nu är det lika bra att sova.

Slänger in två bilder från fototräffen jag var på förra helgen.

Jag och Grande.


Jag i Bäcka. Jag har inte onormalt olika stora armar det bara ser ut så =P Jag trycker in ena armen mot kroppen så den ser skitfet ut men what the F.



Nattinuffsaaan

Den där mobilbloggen.

Har skrivit flera inlägg och skickat från telefonen som inte kommit än. Bla från IGÅR! Hallå. Irriterande. Blir ju helt tokigt när det kommer inlägg som är gamla mitt i de nya,

Våran ena dator har ju gått sönder så nu får jag sitta på den gamla högen som är lite seg. En ny är dock beställd. En.....Lenova? Finns det något som heter så? Gamla IBM hur som helst.

Dagen på jobbet har varit förjävlig. Allt har gått fel, jag har stressat om en jävla råtta och på allt fick jag jordens huvudvärk.
Tack gode gud att det är helg säger jag bara. Hade inte orkat en timme till.

När jag äntligen slutat jobba for jag till stallet så gick jag med Helge medan Eliana red Grande. Helge var riktigt pigg och det lyste verkligen bus i ögonen på honom.

Vackra, älskade, pluttpålle. Jag är så glad att du är på bättringsvägen!





Jag har precis ätit pannkaka och chips =P Sött och salt. Samtidigt. Precis som det ska vara. Jag äter alltid något sött till maten. Ett äpple eller något räcker för att maten ska smaka mycket bättre. Varannan tugga hehe.
Pannkaka.
Chips.
Mumma.

Nu ska jag äta upp sen hoppa in i duschen och sen gå på hockey. Efter det blir det nog lite GH och sen sova om inget annat kul händer.


Snabbis

Gokväll! Har precis sett Greys och nu är det dags att soooova. Är ju så sjukt jobbigt att vakna halv 5 på mornarna.

En kort rapport från dagen först.
*Jobbet gick bra, omän segt.
*Helge blev longerad och det gick bra! Han travade på med stora luftiga steg och for iväg i lite galopper också med matte hängades livrädd i linan. "Inte springa omkull inte springa omkull".
*Grande fick vila idag, ska rida honom imorn igen.
Har väl inte hänt så mkt mer. Har hunnit med att somna i soffan, äta mat, äta hemmabakad sockerkaka (och en jävla massa smet =) och sett Bonde söker fru.

Natti

MMSBloggar. Idag var det riktigt k

MMS

MMSBloggar. Idag var det riktigt kallt ute när jag åkte till jobbet. Härligt. Då blir det säkert soligt och fint när jag slutar. Då blir det stallet som vanligt. Ska longera och massera helge tänkte jag. Tro när det här inlägget tänker publiceras då. Man vet aldrig. Klockan är snart 07.00 iaf.


MMSBloggar. Är ute i skogen och ri

MMS

MMSBloggar. Är ute i skogen och rider grande. Skrittar av nu. Det gick riktigt bra att rida idag. Känns som att jag börjat hitta tillbaka till rätt ridning igen och det är jättekul. Helge får bli longerad imorn ist. Han har motionerat tillräckligt i hagen. Var full fart där när jag kom idag. Ikväll ska jag plocka lite i sovrummet och sen blir det betty och dh på tv :)


MMSBloggar. Fan vad less jag är! H

MMS

MMSBloggar. Fan vad less jag är! Har krånglat med maskinen i över en timme nu. Färgen blir inte bra, formen blir inte bra och nu kan maskinjäveln dra åt helvete. Inte jätteroligt att börja en tidig morgon såhär. Dessutom har jag så ont i ena skuldran och det gör mig inte på bättre humör direkt. Tur att jag ska få massage vid ett. Slut på gnället. Efter jobbet ska jag till stallet. Longera helge och rida grande ska hinnas med idag. Klädberget är i stortsett besegrat så idag kan jag ta god tid på mig hos hästarna. Hej hej


MMSBloggar. Hästarna är inne och j

MMS

MMSBloggar. Hästarna är inne och jag är på väg hem från stallet. Tänkte äta lite sen ta tag i klädberget. Igen. Måste verkligen rensa ur en hel del! Va fan skulle jag med allt till? Undrar hur mycket pengar man slängt ut på kläder som aldrig används.


MMSBloggar. Är på jobbet och slite

MMS

MMSBloggar. Är på jobbet och sliter. Nej, jag sliter inte. Sitter och packar, det är rätt lugnt. Är galet trött efter gårdagen. Vill så gärna se bilderna. Datorn har pajat efter mitt harry potter tittande i lördags. Typiskt. Får mobilBlogga tills det kommer en ny. Kan bli lite tokigt eftersom mmsinläggen verkar komma lite hur dom vill. Höj höj.


MMSBloggar. Äh bilderna gick fan i

MMS

MMSBloggar. Äh bilderna gick fan inte ens att få in i datorn. Får visa en annan gång. Dags att ta in hästarna sen hem och fixa mat. Gud vad den här dagen varit lång.


Modell för en dag?

Inget för mig. Innan idag vill säga =)
Var ganska kul faktiskt. Även om att le på befallning, "titta höger, titta vänster", gör ditten och gör datten, inte alltid är så lätt.

Ska försöka slänga in nån bild. Blev visst 650 st som syster tog så det tar lite tid att kolla över alla =P

ÖSCH!

Blääääää! Jag ska aldrig mer äta chips. Nånsin!

Men Harry Potter är bra. Ska fortsätta. Just nu håller de på att lura skjortan av den där pygmétanten i rosa.


Sikken lördagkväll.

Båda hästarna var tokiga idag. Eller Grande var mest pigg. Helge var pigg, busig och aningens odräglig =)
Men söt. Glad och söt. Det är huvudsaken.

Nu ligger jag och slöar med datorn i sängen. Ute i vardagsrummet är det fotboll för fulla muggar och den skiter jag i. Faktiskt. Fast klart det är kul om Sverige vinner.

Mitt största problem just nu är om jag ska se Harry Potter eller Sällskapsresan 1.Kanske hinner se båda tom. Borde dock somna tidigt ikväll. Imorn ska jag upp vid 7 och locka håret och sminka mig inför fotograferingen. Är nog lite nervös.








Harry Potter får det bli.

Höpp!

Sol, vind och vatten.

Gah! Vad mätt jag blev. Är hemma hos mamma och pappa och passade på att äta lite =P Man får väl inte vara dum heller. Ska strax åka till stallet så ska jag och iana gör hästarna fina inför morgondagen. Ska såklart gå med Helge och göra hans övningar också. Och fixa stallet inte minst.

Det är en härlig höstdag idag. Solen lyser och det är skapligt varmt ute. Såhär ser det ut utanför pappas kontorsfönstrer.
Ingen dålig utsikt. Tro när jag ska få den där ängen och bygga världens jävla ridanläggning på?



Hoppas vädret håller i sig tills imorn. Vore ju förbannat tråkigt med regn på fototräffen.



Röntgenbilder och film.

Tänkte jag skulle visa lite material från Ultuna.

Börjar med en bild jag tog på Helges röntgenbilder.

Man kan tydligt se cylindern som ligger mellan två av kotorna. De två kotorna är påväg att växa ihop till en. Man ser en liten tunn ljus kant nedanför cylindern och det är ben som börjat bildats där. På högersidan av cylindern är det en mörk kant. Där har kroppen stött ifrån sig benbildningen men det kommer växa dit ändå om 3-4 månader säger John.
Allt är som det ska, cylindern har inte flyttat sig och kotorna ligger på plats. So far so good.



Filmen då. Ha överseende med att han har "vilat" sen i december förra året, haft boxvila ett halvår och att han inte fått röra sig spec mycket fram till augusti. Han är tunn och omusklad men det jobbas på för fullt =)

Eliana fick motionera medan jag lyssnade på vad John hade att säga, hehe.








Ett litet tips.




Köp ALDRIG de här stövlarna. De är omöjliga både att få på och få av. Tar minst 5 min att få på sig varje stövel och dubbelt så lång tid att få av sig dem igen. Det finns en anledning till varför jag inte lallar runt i högklackade stövlar. Nu minns jag varför. De är rätt snygga och rätt sköna att gå i, iaf för att vara högklackade, men ändå inte värt det.
Var på hockey för nån minut sen. Mora var värdelösa så jag gick hem till popcorn och Idol ist =) Ingen trogen suporter här inte!


MMSBloggar.

MMS

MMSBloggar. Nu har vi ätit tacos. Åt som en häst som jag brukar när det gäller tacos. Det är ju så himla gott! Nu är jag på väg till stallet för helges sjukgymnastik sen blir det hockey. Hej


Time to say goodbye.

Jaja Therese, det var väl Oskarshamn de skulle spela mot då =P Står ju tom på min biljett haha. Skitsamma.

Har plockat lite bland kläderna nu. Redan hittat några plagg jag ska sälja. Bla en supersnygg Nikita tröja som jag faktiskt fått sponsrad av Nikitas säte på Island. Cool haaa? Den passar dock inte mig riktigt, jag är för tunn helt enkelt, så den ska säljas. Sen ett Volcomlinne som jag måste sklijas ifrån. Också jättefint men jag är för lång för det. Magen och ryggen sticker fram och jag är ingen mag-tröje-människa direkt.

Nu ska jag fortsätta i mitt klädberg. Har slängt in kötffärs i kylen så snart blir det tacos. Mmmmumma!

Rosa moln.

Stannar nog kvar i himlen lite till.

Äntligen har jag fått i mig lite frukost. Åt ingenting innan stallet och var rätt hungrig nu när jag kom hem. Ska laga oss en god middag senare tänkte jag. Efter det blir det hockey. Mora vs Bofors tror jag. Vann hockeybiljett på jobbet idag igen =)
Hihii.

Åkte som sagt till stallet vid halv 9 i morse.
Helge är överlycklig över sin nyvunna frihet (stora hage) så han galopperar iväg när man släpper honom.
Så kul att se honom så glad!
Eliana kom och så tog vi en tur med hästarna i skogen. Helge var jättepigg och busig. Vilket han får, bara han mår bra får han busa och härja lite, än så länge =)

Blir en väldigt lugn helg den här gången. Ska bli så skönt att bara vara och fixa här hemma. Tänkte klippa ihop en film på Helge som pappa filmade i Ultuna. Ska jämföra hur han rör sig nu mot hur han rörde sig för ca ett år sedan. Intressant!

På söndag är det dags för fototräffen och jag ska faktiskt INTE stå bakom kameran som i vanliga fall utan framför. Isch, jag som hatar att vara med på kort. Får väl se hur det går, om inte annat så får jag väl strejka och gömma mig bakom någon av hästarna. De är snygga iaf!

Nä nu är det dags att fixa lite i sovrummet. Byrå och hylla är ihopsatta så nu är det bara att köra. Tänker rensa bort en hel del kläder som ska säljas. Jag vet inte vad jag ska med alla till =P


Slö men glad.

Ligger i sängen och försöker vakna till liv. Var helt slut igår kväll. I säng kvart över 8. Orkade knappt stå upp. Kände mig totalt utbränd! Antar att ett halvårs spänningar släppte en aning efter Ultuna. Säkert det som gjorde mig helt färdig.
Jag är så himla glad idag! Så otroligt glad för att Helge hittills tillfrisknar som han ska.
Jag är jättemotiverad till att börja träna honom, det som går för tillfället, och längtar något otroligt tills jag får börja rida.
Fast ingen brådska. Har inte ridit honom sen november förra året så då kan jag väl vänta lite till =)

Nu ska jag kliva upp och åka till stallet. Ska hämta upp syster på bilskolan och pappa på verkstaden först. Hejsvejs!

Home sweet home

Äntligen hemma!

John sa att allt såg jättebra ut och även röntgenbilderna såg ut som de skulle!
Jag är så otroligt glad och lättad så det finns inte.

Imorse tog vi ut Helge i gången för de ville se honom röra sig i skritt och trav.
I skritten syns hans felaktiga rörelsemönster fortfarande en aning men det kan ta upp till ett år till innan det rättat till sig ordentligt.
Traven var så bra den kunde vara sa dem ! De tyckte han hade musklat på sig fint och han kunde böja hals och nacke helt okej.

Chris frågade mig om han skulle bli hopphäst och John sa att det fanns alla möjligheter för honom att bli en tävlingshäst. Jag höll på att tappa hakan. Jag som skulle bli tillräckligt glad om han gick att rida överhuvudtaget.
-Ja, tänk att den här hästen egentligen skulle varit död, sa Chris. Han är väldigt imponerad av hela den här grejen.

Så blev det röntgen och de behövde bara ta tre bilder. Vi gick och åt och när vi kom tillbaka så visade John bilderna för oss och sa att allt såg bra ut. Det har börjat bildats ben runt cylindern som sitter mellan hans kotor och halskotpelaren är rak och sticker inte upp som innan operationen. Tog ett kort på röntgenbilden som jag kan slänga in här senare.

Efter det beskedet fick vi åka hem och jag svävar fortfarande på små moln. Det här beskedet har jag väntat på i över ett halvår. Dock är det en lång väg kvar än. Vi är inne på 7:nde månaden av upp till 18.

Jag ska göra mer sjukgymnastik och böjövningar med honom och promenera honom som vanligt så ska vi tillbaka i december också och se hur det tar sig.
Om 2-3 månader får jag börja rida!!!!!!!

Allt har gått bra och nu är vi på

MMS

Allt har gått bra och nu är vi på väg hem :-) berättar mer när vi är hemma.


Är nervös är nervös är nervös! De

MMS

Är nervös är nervös är nervös! De går ronden nu sen är det dags. Håll tummarna.


Då var vi framme äntligen. Helge h

MMS

Då var vi framme äntligen. Helge har fått en box och står och äter. Dags att åka och äta sen sova.


Blev erbjuden att få en travhäst i

MMS

Blev erbjuden att få en travhäst igår. Jag har dock tyvärr inte tid och råd med en tredje häst. Någon som vet någon som vill ha en 8 årig valack som inte är tillräckligt snabb på banan? Vore så tråkigt om man skulle behöva ta bort honom. Kanske han tom vill börja trava igen med lite vila och rätt träning.


Tillbaka på jobbet. Känns som jag

MMS

Tillbaka på jobbet. Känns som jag precis åkte härifrån igår kväll. Ska jobba morgonskift idag för kl 3 åker vi mot uppsala. Jag, pappa och Eliana. Den här dagen kommer vara den segaste nånsin. Vill komma iväg!


detta underverk har eliana gjort å

MMS

detta underverk har eliana gjort åt mig. Ett pannband, precis så brett som jag vill ha det. Kika in på snostjerna.blogg.se och beställ en så kanske du också kan bli snygg på huvudet som jag :)


Lycklig häst = Lycklig matte

Jäklar vad kallt det är ute idag, som sagt. Var tre minus när jag kom till stallet. Frost i gräset och solen lyste. Härligt!
Släppte ut hästarna och när jag släppte Helge for han iväg i galopp. Han såg så glad ut. Det gör mig glad också =) Han har haft det tufft, jävligt tufft, så därför är det underbart att se honom med sån livsglädje.
Ett väldigt ryckigt klipp från hagen idag.




Han har blivit en liten tjockis nu, han som var som ett staket förr =)

 

Som sagt blev det ju inget Ultuna idag utan vi åker imorn ist. Jag vill åka NU! Jag vill veta NU NU NU!


Sitter och äter frukost. Sallad, gurka, rödlök, fetaost och...Pigall! =) Haha. Ska strax börja flytta in kläder i byrån som blev klar igår. Sjukt nöjd att jag lyckades få ihop den utan att flippa ur.

Höj

brrr! 3 minus ute men det känns so

MMS

brrr! 3 minus ute men det känns som 23. Mössa och vantar på!


Är på jobbet nu. De ringde precis

MMS

Är på jobbet nu. De ringde precis från ultuna och sa att vi fick komma på torsdag ist. John skulle ha föreläsningar på onsdagen. En dag till att vänta. Suck!


Catch me if you can.

Kom att tänka på vad mycket jag skrattade i lördags kväll/natt =)
Åt bla Sara som tyckte det var så jobbigt när man fick 4 tuttar och 4 arslen   :rofl:Nej det verkar inte kul haha!

Så skrattade jag åt Therese som var så jävla aprak att man knappt hörde var hon svamlade om.
Skulle skjutsa hem Malin med bihang från Therese och Mickes fest i Bonäs när Therese kom på den brilljanta idén att hoppa in (klämma sig in snarare) i knät på mig och hjälpa mig köra. Detta kunde jag med mycket om och men urskilja när hon försökte prata.
"-Vem är det som kör egentligen? Jag styr så gasar du?! Okej? Ja men köööör nu då. Aj, höftkulan, HÖFTKULAN!"
Medan jag höll på att kvävas av skratt. På riktigt, kunde nästan inte andas. Jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv, nånsin. Galet var det. Galet kul.
Tillslut lyckades vi få ur Therese ur bilen och började rulla hemåt. Ett av bihangen mådde inte så bra men hennes kompis påpekade att det inte gjorde något eftersom de hade en sopsäck där bak som hon kunde spy i.
"Det borde väl räcka?! Va?!!! Katta hur mycket ska du spy???"
"När är vi i Våmnäs? Alltså jag vet inte vart Domhus ligger!Domnäs! Är vi på väg dit eller? Till Bomus?!"
Tyvärr hittade jag varken till Våmnäs eller Bomhus så de fick bli avsläppta i Våmhus.

Blev en hel del skratt den där kvällen. Jag skrattade däremot inte åt en annan grej.

Kom körandes på vägen i godan ro. Tog det lugnt eftersom jag inte ser så bra när det är mörkt ute. En bil ligger bakom mig men jag tänker inte mer på det. Efter ett tag börjar en saftblandare blinka i bilen bakom. Rött och blått.
-Men suck va fan är det där för tönt? Jag kör vidare. Då börjar det blinkas med helljusen.
-Allvarligt?! Ge upp. Idioter.  Jag kör vidare. När det då börjar blinka blått på taket på bilen trillar poletten ner :angel:
Kör in till sidan av vägen och så kommer farbror polis. Fick visa körkortet, som jag för engångskull hade med mig eftersom vi var in på krogen, och blåsa. Gick bra såklart men jag antar att polisen trodde jag var full för jag vet att jag vinglade till lite när jag svängde från en väg till en annan. Men icke! Tokigt att man blir så nervös ändå, fast man vet att man inte gjort något dumt. Jag åkte ju inte ens för fort som jag, i stortsett, jämt gör annars.

Igår kväll lagade vi kyckling med egengjord klyftpotatis, pepparsås och sallad med sallad, gurka,rödlök och fetaost. Grymt gott! Åt mer än jag egentligen orkade. Var proppmätt efteråt. Men hade ju inte ätit något förutom två kex på hela dagen. Jättekorkat, jag vet, men det blev bara inte av.

Idag har jag varit i stallet. Gjorde rent Helges sår det första jag gjorde. Det är svullet men han är fortfarande inte halt så jag hoppas verkligen det bara är ett bitsår och ingen spark. Han galopperade iväg direkt jag släppte honom i sin nya, för honom, stora hage. Har packat hö och fixat lite saker inför morgondagen. Det är meningen att vi ska rulla iväg mot Ultuna mellan 3 och halv 4 nångång. Vill komma iväg i tid så det inte hinner bli mörkt.
Förutom kolla det vi ska ner för vill jag även att de kollar hans rygg, vänster fram där han har en liten svullnad och tar blodprov och kollar alla värden eftersom han har haft kolik men ändå velat äta. Blir inte klok på den där hästen. Önskar han kunde prata. Det skulle underlätt en aning =) Och göra så att jag slapp gå med hjärtat i halsgropen dygnet runt.

Dags för jobb!





Har inte bäbispålle haft nog med s

MMS

Har inte bäbispålle haft nog med skador? Tydligen inte enligt grande. Suck. Tur att vi ska till ultuna på tisdag.


nu är hästarna ute och myser i sol

MMS

nu är hästarna ute och myser i solen. Grande äter som vanligt och helge går och kikar lite i sin nya hage.


första lådan på byrån på plats! Oj

MMS

första lådan på byrån på plats! Oj så händig jag är :)


Vaken och somna.

Dags att sova igen. Har precis varit i stallet och gett hästarna mat. De får gå ut senare. Det blåser och spöregnar så jag hade ingen lust att ta ut dem. Grande stressar bara upp sig när det blåser så mycket och smittar Helge. Ska sova några timmar till sen åker jag ut igen.

Gonatt!

testar Blogga från mobilen :-)

MMS

testar Blogga från mobilen :-)


Det blev ju lördag igen.

En nackdel med att vara jätteförkyld är att om man vaknar tidigt på morgon, fast man har sovmorgon, så måste man gå upp. Horisontellt läge är inte speciellt uppskattat med en näsa som inte vill sluta rinna. Iaf så fick jag kliva upp lite tidigare än tänkt men fick ändå sovmorgon om man jämför med hur länge jag sover i vanliga fall.
Nu sitter jag i soffan och äter fil med fullkornsflingor och kex med färskost. Skönt att ta det lugnt en morgon. Det är antingen jobb eller stall nästan varje dag. Kommer inte ihåg när jag hade sovmorgon sist.

Idag skiter jag i marknaden tror jag. Inget kul väder och det finns ändå nästan bara skit där. Ska fixa här hemma ist och sen ut och fixa stallet i lugn och ro. Får se om det blir nåt Rättvik ikväll. Gå-ut-humöret försvann nu när det är lördag som vanligt =).


Idag.

Humör: Jo jag är väl rätt glad. Seg dock men iaf inte arg =)
Gjort: Jobbat, fixat stallet, ridit, ätit och sett hockey.
Planer: Sova
Ser på:
Fredag hela veckan.
Lyssnar på:
Social Distortion
Läser:
Bloggar
Dricker:
Vatten
Äter:
Har ätit några chips precis =)
Bästa:
Idag? Att det gick bra att rida.
Sämsta:
Snorig näsa.
Väder: Regn och rusk.

Fettoklubben.

Äntligen helg! Jag har längat sen i söndags kväll. Har varit, och är, förkyld och seg. Har nyst som en dåre idag med =)
När jag hade packat hö på skullen i stallet nös jag säkert 10 ggr på raken. Usch.

Nu sitter jag i soffan,äter nudlar, ser That 70´s och snörvlar. Ska strax hoppa in i duschen och sen gå på hockey. Vann biljett på jobbet, som jag brukar =) Ibland har man tur, eller ligger bra till hos personalchefen =P
Jobbet gick bra idag. Fick skruva och greja lite i början bara, men det är rätt skönt för då går tiden snabbt. Lyckades även värva en medlem till Fettoklubben vi startat på jobbet. Vi är ett helt gäng som är med i Fettoklubben. De flesta ska gå ner i vikt men jag och några till ska biffa på oss lite ist. Dagens nyförvärv kallar vi Kulan och vid invägningen vägde han 114 kg. Liten och nätt.
Vi använder oss av expederingsvågen som tar ett ton =) Den borde räcka även åt Kulan.
Blir kul att se vem som gått ner mest innan jul-ledigheten. De tar det här på stort allvar. Själv tänker jag bara äta som vanligt men träna lite mer styrka. Hoppas snön kommer snart också så jag kan plocka fram skidorna igen. Är verkligen sugen på att åka! Hörde imorse att det snöat...nånstans.

Anna skulle testa våran dra-upp-sig stång på jobbet idag men nådde inte riiiktigt.



Köket är klart nu om jag inte skrivit det tidigare. Allt är på plats, utan några lister, och jag ÄLSKAR det! Det är riktigt kul att vara och pyssla i köket nu. Helt rent på bänken sånär som på två blommor och en fruktskål. Känns lite surt att bara laga nudlar i ett så fint kök men jag är trött att jag inte orkar fixa något annat.

         

Red Grande idag och det gick verkligen bra! Skrittade bara visserligen men ändå. Jag kände att jag behövde börja om från början lite. Har inte gått så bra de sista gångerna jag ridit så nu har jag tagit tag i mig själv och tänker lära mig rida honom bra igen. Red ca 25 minuter bara med jobb 15 av dem. Skänkelvikningar, öppnor och slutor. Han mjuknade fort och var väldigt samarbetsvillig.



I måndags slingade jag håret. Först lite mörkare nougataktigt sen igår la jag i lite blonda slingor. Blev helt okej. Inte så ljust som jag haft men ändå inte nån stor skillnad.

Ah, måste ju visa mina sjukt snygga skor jag köpte också! LOVE



Vad har mer hänt då?
Har varit och hälsat på mamma och pappa i helgen. Käkade jättegod middag och snackade massa skit.
Lurvtussen låg och sov på golvet i vanlig ordning.



Imorn kanske jag ska åka och kika på marknaden en sväng sen hem, fixa hästarna och kanske tillbaka till Rättvik och bugga lite med gamlingarna =) Eller så blir det en till skön hemmakväll. Är ju som sagt rätt rejält förkyld så får väl se vad jag orkar hitta på.


Dags att sätta fart! Hejsvejs



Nyyyys

Jaha. Precis hemma från stallet. Är smäckförkyld och snorar som fan. Mysigt.
Var värre igår. Mådde sjukt illa på jobbet men det blev bättre efter några timmar. Nu snorar och nyser jag bara men känner mig rätt okej ändå.
Om mindre än en vecka åker vi till Uppsala och Ultuna med Helge igen. Den här gången kanske jag får ett besked jag väntat på ett halvår. Bra eller dåligt, jag vill veta. Men det är inte säkert att jag får veta än, måste väl vänta till december då tiden det tar att läka går ut.

I helgen ska jag till Rättvik och kika lite. Köpa strumpor och en godisrem som vanligt. Resten är väl mest skit.
Kanske, kaaaanske dit och bugga lite också på kvällen. Om jag orkar.
Imorn kanske jag ska på hockey också. Första matchen för i år. Om jag får någon biljett av jobbet, annars skiter jag i det.
Så kul är det inte, att det är värt 200 eller vad det kostar.

Jag köpte de där skorna jag skrev om. Bästa skoköpet på länge, kanske bästa nånsin =) Sjukt nöjd!

IKEAresan i helgen var smått kaotisk. Jag, mamma, moster och två kusiner var där. Jag var klar halv ett. Det var klara 18.00 sharp! Suck. Fattar inte att det ska vara så kul att shoppa EN HEL DAG! Okej om man är ekonomiskt oberoende men hallå... Jag köpte massor av saker på IKEA och sölade mig igenom det och ändå betalade jag en timme innan resten.
Fick lov att springa genom köpcentrat också och då "råkade" jag köpa ett linne på Carlings. Ett kill-linne som blev perfekt som oversize linne till mig. Väldigt oversize, me like. Hittade ett thermo-täcke till Helge också.
Apropå Helge så blev han masserad av ett pro häromdagen. Han stod och njöööt och älskade det. Plutten. Det ska vi göra om.

Nä, dags att plocka ur diskmaskinen (hur sjukt är det med diskmaskin!!!! Galet lyxigt!!). Skönt att slippa diska förhand som i de två andra lägenheterna.

RSS 2.0