Counting all the asholes in the room...

.....and I´m definitely not alone.
Volbeat. Det är grejer det!

Sen sist har jag hunnit äta varma mackor, göra magövningar i 7 låtar, kolla på waterboy =) och nu har jag precis gett hästarna kvällsmat. Då är frågan om jag ska spela Guitar Hero eller Super Mario Bros på Wii:t, dagens i-landsproblem.

Hej och godkväll.



En av låtarna jag gjorde situps till. Var ju inte spec smart och tog de kortaste låtarna direkt =P


Julstämning!

                                 

Såhär mysigt är det i köket nu. Tjuvstartade lite med ljusstaken och tog upp den redan i torsdags =) Tycker det är så mysigt med jul och julsaker så jag kunde inte hålla mig. Dock kommer inte julstjärnan och resten upp förän imorn då det är första advent på riktigt.
Ljusstaken heter förresten Nusnäs och kommer från LampAffären. Fått den av mamma.

Jag sitter i soffan och tar det lite lugnt efter en ganska hektisk dag. Den började med att jag gick upp 05.15  och åkte och tog ut hästarna. Grande fick jag nästan bära ut. Han hade ingen lust att gå ut i mörkret. Vilket jag iofs förstår för det var riktigt mörkt. Jag såg ingenting och det lär inte hästarna heller ha gjort. Vid halvsju kom jag till jobbet och jobbade i 4 timmar innan det var dags att åka tillbaka till stallet igen och göra klart där. När det äntligen var gjort blev det lite mat i Våmhus och sen tillbaka till stallet en gång till =)
Busfröt fick rida lite i snöstormen.

                                         

Sen tömkörde jag Helge en kortis. Han skötte sig helt exemplariskt vilket han även gjorde igår. Nu känns det kul med hästarna igen. Ska rida Grande imorn på morgonen innan det bär av till Grönklitt och längdskidor. De är fixade och klara så nu ska jag rejsa i full fart  =P






Det är faktiskt bara en minut mellan korten och det är inte så mörkt som på första kortet.

Har nyss varit på ICA och hämtat ett paket som innehöll dessa höghus. Kommer jag orka använda dem? De är riktigt snygga så det vore ju tråkigt om de gör för ont i tassarna av dem.




Resten av kvällen kommer bli väldigt lugn. Ska mest umgås med soffan och hoppas det är något bra på tv. Dansbandskampen har ju uppehåll idag så kanske blir det Stjärnor på is eller nån film istället.
Nån varm macka och en och annan sån här kanske slinker ner också =)





Utmanad.

Blev visst utmanad av Eliana så here we go!


3 saker jag skäms över:

1. Att jag har sjukt dåligt tålamod och kort stubin.

2. Ibland över min mindre glamourösa bil.

3. Att jag åker så lite bräda nuförtiden.


3 saker jag är stolt över:

1. Min familj, inkl pojke.

2. Hästarna och hundarna.

3.Att jag tog chansen/risken att rädda livet på min häst.


3 saker jag vill göra 2009:

1. Åka på solsemester.

2. Få en bra tid i tjejvasan.

3.Få Helge att bli ridbar och inte ramla av varje dag.


3 händelser 2008 jag aldrig kommer att glömma:

1. Helges operation.

2. Att Eliana kom till stallet som medryttare med även som psykolog åt mig haha. Eftersom jag var en liten nervös räka efter alla turer med Helge.

3.Lägenhetsköpet.


3 saker jag inte kan klara vardagen utan:

1.Hästarna.

2.Familj och vänner.

3.Mat antar jag, fast jag kan fan klara mig en hel dag utan mat. Det händer ju faktiskt ibland.



3 personer jag avundas:

1. Sånna som är så rika att de kan göra vad de vill, när de vill.

2. Världseliten i hoppning.
3. Folk som äger en Nissan GTR.



3 personer som jag utmanar:
1. Linda

2. Anna H

3. Therese


Snart är det dags igen. Ultuna all

MMS

Snart är det dags igen. Ultuna alltså. Den här gången ska jag få reda på om jag får börja rida. Tänk om jag får börja rida efter nyår. Kommer kännas konstigt eftersom han snart varit konvalicent i ett år och jag har inte suttit på honom på över ett år. Dessutom är ju han och grande två väldigt olika hästar. Grande är stor, krallig och högrest. Ena dagen seg och tjurig andra dagen 3 årig galen hingst matad med dynamit. Han har inte speciellt bra steg och ger en ingenting gratis. Rider man honom rätt och kämpar lite ger han dock allt och är jättefin. Helge då. Han är visserligen också stor och högrest men där slutar likheterna. Han har stoor gång, luftigt steg, är väldigt mjuk och fin i munnen, smäcker och går fram överallt utan problem. Som sagt det kommer bli ovant men SOM jag längtar. Idag ska jag fortsätta med ledarskapsövningar som faktiskt gick bra igår. Efter stallet ska jag hälsa på mamma som fått 3 njurstensanfall på mindre än en vecka. Fy fan jag är inte avundsjuk. Hej hej


Solen lyser! Hoppas jag hinner til

MMS

Solen lyser! Hoppas jag hinner till stallet innan det blir mörkt och grått igen. Är lite gladare idag. Tänkte ut och gå med helge i repgrimma och bara försöka få honom att lita på mig, och jag på honom. Fixa lite förtroende igen. I kväll ska jag lämna iväg mina skidor för slipning så de är jättesnabba på söndag då vi ska till grönklitt och åka. Det ska bli sjukt kul! Nu är min maskin varm igen så jag ska jobba på sista halvtimmen. Ps. Snygg bild va? Den sitter på tjejernas toa på jobbet haha.


Om han ändå kunde prata.

Nu är jag inne i en period när det inte är kul att ha hästar. Dels betér de sig konstigt båda två, spec Helge, och dels är det väl säkert för att vädret SUGER! Ingen sol, bara blåst, grått och kallt. För första gången nånsin längtar jag efter sommar!

Tömkörde Grande idag och det gick väl sådär. Antingen segar han sig fram eller springer och flyger i luften.
Helge gick i hagen bredvid och flög runt han med. Tyvärr inte på ett busigt sätt utan... jag VET inte. Han är konstig och jag har en dålig magkänsla när jag är i stallet nuförtiden. Har varit så nån vecka....  Han försökte lägga sig i hagen idag. Gick och skrapade i marken, gick ner på knä men ångrade sig och reste sig sen ställer han sig och kickar på stället. Hade man sett att det varit bus hade jag inte brytt mig såklart men det här är inte bus. Han är förbannad/irriterad och jag vill veta varför.
Varför kan de inte prata för?! Allt hade blivit så mycket lättare då.

Berätta för mig!



Annars är det inget nytt. Jobbat idag och ikväll blir det storhandling på Maxi.

Höjt

Övertrött.

Har just vaknat till liv.
När jag kom hem efter stallet åt jag lite sen la jag mig i soffan och somnade på en sekund. Jag är sååå himla trött och orkar inte göra nånting. Blir väl så ibland när man går upp 5, jobbar till 2, åker direkt till stallet och är där i några timmar och inte ätit sedan 11 på dagen.
Hur som helst så tömkörde jag Helge när jag var i stallet. Han var inte helt nöjd. Inte alls nöjd. Dels blåste det så han stressade upp sig lite över det och dels var de andra hästarna inne så han ville väl också in. Han for runt lite och kickade så där som han gjort mycket förr. Vet inte riktigt vad det kan ha varit. Kanske bara en dålig dag.

Ikväll ska jag se den där dåren på Färjan skämma ut sig för hela svenska folket, igen. Håkan alltså. Fast han är rätt rolig, dock tragisk. 39 år och bartender på en finlandsfärja? Hallå...


Snökaos i Sverige men inte här. Förlåt men jag kan inte annat än vara nöjd. Snö + Hästar= Jobbigt. Allt annat med snö är dock underbart.
Tänk att nollåttorna har så svårt att förstå att det kommer snö varje vinter, år efter år är det samma sak.
-VA?! Snö?! I år igen?! Vadå byta till vinterdäck?


Ser precis på nyheterna att postens tf VD ska avstå sin 900 000:-/månad lön. Härmed anger jag mig som frivillig att ta över. Inga problem. Jag ska nog kunna komma på ett och annat jag kan använda pengarna till.


Overandout.

ÄNTLIGEN hemma.

ÄNTLIGEN hemma! Helt galet vad skönt det är att vara hemma igen. Åkte till stallet vid 12 och sedan dess har jag som sagt varit ute med Helge och så har jag ridit Grande.




Vi gick i ca 1,5 timme och jag fick pinna på utav bara helvete för Helge hade bråttom och ville trava hela tiden.



Sen red jag Grande en sväng.

Note to self: När galenpålle vilat två dagar i rad, rid för guds skull INTE med hack!
Han var grymt pigg och bockade med mig för första gången nånsin den galningen =) Skulle galoppera över en äng hemåt. Lite lugnt tänkte jag. Mmm visst. Grande var på andra tankar och drog ner huvudet, slängde upp frambenen och sköt rygg den dåren. Jag hade fullt upp att för det första få upp huvudet på honom och efter det få stopp på honom.

4 eller 15?
Ska precis ivägoch jag har slarvat med pannluggen ser jag =P



Tog en bild på kaninens toalett också. Hon pissar på LIF =D


Igår kväll var vi bjudna på middag. Ungsbakad lax med klyftpotatis, kall sås och sallad. Sjukt gott! Mätta och belåtna såg vi dansbandskampen och röstade oss fattiga på Lars Kristerz. Trevlig kväll på en annars pissig lördag. Vi skulle iväg med Helge tidigare på dagen till Orsa och tömköra men min transport hade frusit nånstans så luckan gick inte att stänga. Krångel med bilar, mamma på akuten, stress hit och dit. Skit helg helt enkelt.

Nu ska jag koka makaroner och göra pastasås. Blev så himla sugen på det. När man gick på gymnasiet var ju det nationalrätten. Åt väl det 5 dagar i veckan ungefär, haha. Sen hem och fylla på lite nyttigheter hos mamma på helgerna och tillbaka till pastasåsen. Gött!


Gossip Girl är det ju snart också. Pastasås och GG. Bra avslut iaf.

HejHej.

Jag och helge är ute och går i sol

MMS

Jag och helge är ute och går i solen. Härligt men lite kallt om händerna :) när vi kommer tillbaka om ca en timme ska jag trimma grande lite sen hem bara vara. Den här helgen har inte varit den bästa precis.


Ingen karaktär

What so ever.
Jag försökte iaf! Klarade mig till halv nio utan godis. En fredagkväll. Är inte det bra gjort? Egentligen hade jag nog klarat hela kvällen men det är ju ändå fredag =) Och jag ska inte köpa nåt alls imorn!

Anna for ur Idol. ÄNTLIGEN säger jag. Gud så hon kan de bekymrad ut stackarn. Jag blir förbannad bara jag ser henne. Sen får jag dåligt samvete för att jag är så elak osv men nu är hon ute så jag slipper ha känslomässig bergodalbana här hemma i soffan. Nu är jag mest förbannad på mig själv för att jag köpte godis =) 200*magövning i onödan.....
Äsch.

Fick lov att ta ett kort på min överjävligt snygga jacka =P Tom fodret är helt lovely dammit!



Några till situps, duschen sen sova. Imorn har jag sovmorgon. Bäst att lägga sig i tid så man får ut nåt av den haha.

Gör mig lycklig nu.

Hur bra som helst =D




Hästtjej?







På min lediga dag har jag gjort följande:
JOBBAT
Stallet

Det är 10 sjuka bara på min avdelning så chefen undrade om jag ville jobba idag fast jag är ledig varje kvällsskifts fredag.
Eftersom jag behöver övertidslönen och ändå bara hade tänkt ha sovmorgon så kunde jag lika gärna jobba. Var bara 6 timmar också så det gick rätt fort. Dessutom bjöd chefen på lunch. Potatisgratäng och revbensspjäll. Vem skulle tacka nej?


Efter jobbet åkte jag till stallet och gick en tur med Helge i skogen. Utan gjorden idag. Tycker han har varit så duktig de senaste dagarna så vi lallade bara ut i skogen 45 min. Eller lallade är nog fel ord. Helge var hur pigg som helst och jag hängde mest efter så gott jag kunde. Vi blev rädda för lite bussar, nån stubbe och en och annan ensilagebal. Fast jag vet att han bara larvar sig. Brukar vara så när han fått vila en dag.

Ett gäng bilder på tokarna.








Hahaha. Han JÄTTEöron ser ju små ut i grodperspektiv.








När jag kommit hem från stallet frös jag som en liten lort så jag tände massa ljus och kröp ner under pläden i soffan.



    

Myspys.

Nu ska jag lägga mig och göra lite fler situps. Måste ha en superfit mage om jag ska göra en till tatuering. Får se hur det blir. Ska vi till Thailand så får jag nog spara alla kronor jag har över =)

Kanske dags att se idol ikväll. Var längesen nu.

-"Jag är tillsammans med en hästtjej.
-Ett sto?!"

Moahahaaaaa, ja jävlar va kul =P







Back on track

Idag mår jag bättre så nu blir det back to work. Har varit i stallet och fixat och ridit Grande. Blev en halvtimmes dressyrpass på ängen barbacka. Jag rider nästan jämt barbacka när det är kallt ute eller när jag fryser =) Man blir ju varm direkt. Dock aldrig i mars/april då Grande har sin jag-är-hingst-och-skiter-i-dig-stå-på-bakbenen-hoppa-och-flyga period. Samma sak varje år.

Nu sitter jag och ser Mamma Mia. Såg den igår med men den var så bra så jag ser den igen. Men inget slår ju Wall E. Bästa filmen ever.
Frukost har jag ätit och ska snart duscha innan jobbet.
Solen  lyser och snart är det helg. Wiiii =)

Tog en bild från Therese blogg från fototräffen.



I vår.

Kanske kanske kanske. Om allt går som det ska, kommer jag och en drös till ligga på en strand i den här stilen och bara ha det underbart i vår.



Mamma fyller 50 och vi (jag och syster) tycker gott hon kan skita i födelsedagsfest och åka till Thailand med oss ist! Det vore jättekul att åka iväg med hela familjen. Det har vi nog aldrig gjort. Inte utomlands iaf. Jag har varit i många länder i europa men aldrig på riktig solsemster så nu är det banne mig dags!
Absolut inget är bestämt men man kan väl hoppas lite. Det håller en på humör i det här gråa jävla regnrusket.

Sjukt bra!


Stackers jaaag.....

Utbränd?
Nä, förmodligen säger kroppen till, igen, att jag inte äter ordentligt och stressar som en idiot. Gick hem från jobbet igårkväll för jag mådde jätteilla. Var beredd att få springa och kräkas när som helst men behövde inte.
Mår blä idag också så jag tror jag blir hemma.
Försov mig gjorde jag imorse också. Kom till stallet strax innan nio. Helge tömkörde jag över lite bommar och på volter. Han var duktig och höll sig lugn.

Stallet tog en timme längre än vanligt att fixa men tillslut blev det klart iaf.

Fick precis Helges provsvar på om han har mask.

   

SVARSPROTOKOLL KOLLAMASKEN

 

 

 

Journalnummer:

KM08-15800

 

Hästens namn:

 Helge

 

Analysdatum:

 2008-11-19

 

 

 

 

EPG (ägg per gram träck) från:

 

 

Strongylus/Cyathostominae

(stora och/eller lilla blodmasken)

Parascaris equorum

(spolmask)

Övriga anmärkningar

0

0

-

 

 

 

Ej odling

 

 

 

 

 

 

Tolkning av provsvar:

EPG
0-100           väldigt lite
>100-500     lite
>500-1000   måttligt
>1000          mycket  

 Kommentar:

Det går bra att ta prov nu, men vissa små blodmaskar kan gå in i ett djupt vilostadium under sen höst och vinter. Därför kan man vid provtagning denna säsong få "falskt" låga ägghalter, dvs en häst med ett visst antal maskar i kroppen utskiljer lite färre ägg av små blodmaskar i tarmen under vinterhalvåret än under sommarhalvåret. Då det endast gäller vissa arter av små blodmaskar och endast en del av populationen kan man absolut göra träckprovsanalyser. Det är dock bra att veta att äggantalet troligtvis är lite lägre vid denna tid på året. Stora blodmasken som är den farliga typen av blodmask går ej i vila under vintern.

 För rådgivning och ev. recept ring veterinär Katarina Gustafsson, säkrast torsdagar 09.30-11.30 och måndagar mellan 18.00-20.00
Tfn: 0900 100 3210 (10:- /min)

  Vänliga hälsningar!

 ,Frida Sjöberg

 Vidilab

Box 33, 74521 ENKÖPING

www.vidilab.se  ,  www.kollamasken.nu

 

 

 

 

 Väldigt smidigt sätt att kolla om hästen har mask. Känns bra att slippa trycka i dem avmaskningsmedel i onödan. Jag är lite emot att knapra mediciner osv överhuvudtaget så då ska inte pållarna behöva göra det heller. Bara när det behövs såklart.

 

Jag sitter och äter flingsalt direkt ur förpackningen =) Jag tycker alltid salt är gott men när jag mår illa är det det enda jag vill få i mig. Salt och vatten. Inte så kräsen, haha. 

 

Ska gå och lägga mig och vila en sväng nu och hoppas jag vaknar och är frisk som en nötkärna!


Hellre kallt.

Fy fan vilket jävla väder det är ute. Det är grått, regnar och är kallt.
Var ute och skrittade Grande en halvtimme och vi kom hem genomblöta och kalla. November kan dra åt helvete. För mig får gärna december komma direkt efter september.


Hellre ordentlig KYLA än det här skitvädret.





Vilken jävla natt.

Vaknade först vid 02 för att jag drömde mardrömmar om katter. Somnade efter många om och men (dels sjukt ont i min mage dels trodde jag det skulle kommer galna katter från höger och vänster och klösa ihjäl mig). Vaknade igen efter 03 av att det var ett jävla liv utanför. Ingen aning om vad det var men tillslut blev det tyst men då satte magen igång igen. Sen har jag somnat, vaknat, somnat, vaknat hela tiden och varit kallsvettig och frusit. Hoppas jag får sova i natt ist.

Tvingade mig ur sängen 8 imorse och åkte till stallet. Helge blev tömkörd och Grande fick vila.







Ska peta i mig lite frukost innan det är dags att jobba.


Wasa,Mcdonalds och polisen.

Wasa, Mcdonalds och bli haffad av polisen på samma dag händer inte ofta kan jag säga. Har nog faktiskt aldrig hänt, men igår gjorde det det.
Wasa var naturligvis lika värdelöst som jag visste att det skulle vara. Var där en halvtimme sen åkte vi förbi donken och åt muffins (det enda jag äter på det där äckelstället) och vidare mot 60årsfest i Nusnäs. Fulla över-50-människor är 100 ggr bättre än fulla precis-18-människor. Det var faktiskt kul. Sjukt kul tillochmed. Var längesen jag skrattade så mycket. Dels åt mamma och pappa som pratade oavbrutet och dels åt de andra två fyllskallarna jag skjutsade hem. Den ena hängde på mina föräldrar och babblade på som fan med sin rossliga jag-har-rökt-sen-jag-var-12 röst, medan hennes bihang till man, som hon envisades med att det inte var, satt helt tyst hela vägen med en otänd cigarett i munnen. Efter att ha fått fel vägbeskrivning till dit de skulle, TVÅ gånger, hittade vi tillslut dit och kunde släppa ut dem efter många om och men.
Jisses vad jag skrattade åt dem.
Sen tog polisen mig.
Men det var också lite kul. Det var ju så galet halt igår kväll och mammas bil har inte så bra vinterdäck fram varav jag körde jättelugnt. Misstänksamt lugnt verkade poliserna tycka och stoppade mig. Fast först åkte de bakom mig säkert en mil innan de drog på ALLT. Saftblandare i bilen, på bilen, hellyse och tutade. Jag hade faktiskt fattat efter blandarna i bilen den här gången =).
De kollade körkort och nykterhet sen fick vi åka vidare. Mamma och pappa fick förstås lov att skämta till det lite från baksätet först.
-Ni testar väl inte passagerarna hoppas jag höhö. Osv.
-Nej då inte den här gången. Kör försiktigt nu. Eller ja, FORTSÄTT åk försiktigt =)
Haha, men hellre det än åka fast i fartkontrollen som jag åkte förbi idag. Fast den var åt fel håll. Vilket iofs inte hade spelat nån roll. Jag körde så lugnt och fint så.
Blabla det var igår det.

Idag har jag haft sovmorgon till halv elva! Helt underbart skönt var det att få sova lääänge och ligga och dra sig. Åt fil, flingor och chips till frukost. Hade inte chipsen i filen dock. Även om det kanske är gott vem vet =)
Åkte till stallet och tömkörde Helge i 40 min. Gjorde mycket volter, åttvolter, halter och övergångar. Han var duktig men lite kaxig och skulle göra som han själv ville, inte som jag ville.Men han gav sig rätt snabbt efter lite småskutt och "tjut". han fick ju vila igår så han hade väl lite överskottsenergi att göra slut på knasbollen.


Nu ska jag bara ligga i soffan resten av kvällen och se Gossip Girl och äta popcorn.

OverAndOut

Hur gick det här till?

Jag satt här i godan ro och nu är jag på väg till Wasa. Sjukt. Jag hatar ju Wasa.




Jag hatar inte Bob Dylan.



Slutkörd men glad.

Fick en hääärlig sovmorgon i morse. Sov till halv tio men gick inte upp förän tio. Åkte och fixade stallet sen lastade jag Grande och så bar det iväg mot Orsa och hoppträning för Jenny Berglund. Det var jättekul och det gick faktiskt bra! Jag red bättre än när jag skuttade lite hos Tin tidigare i veckan och Grande var mjuk, fin och skapligt lydig. Iaf när vi värmde upp.
Vi red en liten bana med många linjer och så hoppade vi samma bana på 1m och även det gick bra. Jag blir lite "rattig" när det blir lite högre eftersom jag vill komma helt rätt på hindret men Grande är snäll och hoppar ändå. Älskade pålle. Han är helt underbar att hoppa.

Har inte gjort så mkt mer. Ätit mat som stod på bordet när jag kom hem. Idag igen =) Duschat och handlat godis har jag iaf hunnit med. Nu blir det dansbandskampen sen till Anna och skjutsa ner fyllskallen på krogen. Är väl lika bra att vara vaken till 2 eftersom jag ska köra mamma och pappa då.

Trevlig kväll.

Potatis.

Var på hockeyn tidigare ikväll. Mora förlorade med 1-4 mot AIK.
Gick hem. Surade lite. Kollade vem som åkte ur idol och sen blev jag sugen på potatis så jag slängde in ett gäng klyftor i ugnen som jag ätit lite av nyss och nu ska jag sova.


Natti

Helg igen.

Har nyss varit ute och hurtat mig i skogen. Jag och Helge och Grande sprang, Eliana red Grande. Helge skötte sig bra idag igen men Grande. Han var HELT bananas! Man kunde tro att de bytt kropp för Grande betedde sig som 4 och Helge var helt lugn och snäll fastän Grande knäppade sig och skuttade runt på bakbenen. Tokfan. Men Eliana tycker ju det är kul så =) Och tur är väl det!

Ikväll blir det hockey och nu ska jag snart äta en jäääättegod middag med köttfärsbiffar, klyftpotatis och kantarellsås.
LOVE. Gud så bra jag har det

Sunstreet

Brrrr vad kallt det är! Fast det är härligt med sol så då kan det väl få vara kallt också. Synd bara att det blir så hårt och knöligt i skogen bara. Nu när Helge går att tömköra utan problem och jag orkar springa bakom så vore det perfekt  att gå upp i skogen men icke. Får hålla oss på ängen, grusvägarna och ridhusen ett tag till det blir snö...eller varmt igen =)
Tömkörde honom idag på ängen och han skötte sig utmärkt. Inte några som helst problem, inte ens när han fick trava några steg. Duktig bäbispållen är =)
Ingela: Klart han ska få springa i skogen =) Det är ju nästan det enda vi gör här ute i buschen, så nån dressyrsnobb kommer jag aldrig bli hehe.

Imorn är det fredag igen. Shit vad veckorna går fort! Tyckte nyss det var helg. Det blir hockey imorn för jag lyckades vinna en biljett, igen. Tror visst jag är popis hos kontorsnissarna. För sån här tur kan man väl inte ha =P

Idag hade vi invägning på jobbet med våran lilla "klubb". Haha alla hade gått upp, inkl jag. Dock är det inte meningen att alla andra ska gå upp men wtf. Ett kilo hit eller dit och värre lär det väl bli nu när julen snart är här.
Jag kommer dock hårdträna när snön kommer. Ska åka minst 3 mil skidor i veckan. Hoppas bara jag har tid med det.
Helge kommer ju vara prio ett. Som han nästan alltid är.

Yadayada nu ska jag laga mat och  lyssna på:


Dressyr.

Det är dressyr jag ska rida. Det här med hoppning lägger jag ner och överlämnar åt folk som kan =)
Jag hoppade Grande hos Tin idag och det gick uruselt! Han hoppade visserligen på så glatt men jag red fruktansvärt dåligt och kände mig värdelös. Egentligen skulle jag tränat för Jenny Berglund på lördag i Orsa men jag har ångrat mig nu. Jag vill inte sätta hästen i skiten och jag vill inte skämma ut mig. Eliana får gärna ta över min plats ist.
Som sagt. Det är dressyr jag tänker hålla mig till. Ska bli kul att se vad det kan bli av Helgehästen när han väl är igång. Om han nu kommer igång men i dagsläget är allt lovande iaf.

Jag och Grande lekte lite storebror åt Tins Robin i ridhuset också innan vi åkte hem. Det gick fint och hon red tom själv på slutet.

Annars så har jag inte hunnit med så mycket idag. Helge fick beta i sommarhagen en kortis och jag har syndat och köpt godis =) Jag har varit duktig och bara ätit på lördagskvällen 3 veckor i rad nu men idag sprack det. Shit happens.

Mora leder tydligen hockeyn och Leksand ligger under. Win-win situation =P


Den här tiden på året är den jobbi

MMS

Den här tiden på året är den jobbigaste när man har hästar. Det är täcken som ska torkas och skydd som ska tvättas. Allt är indränkt i lera inklusive hästarna. I år gör det dock ingenting alls. Hästarna är underbara och eliana med. Igår tömkörde jag helge medan eliana red grande. Helge var grymt duktig :). Han gick först och han travade på utav bara den. Jag fick springa som en dåre bakom haha. Sadeltvånget märktes inte av överhuvudtaget. Grande i sin tur var vild och vacker. Han hade inte mycket till broms och ville hela tiden springa. Jobbade dock på i form men eliana fick nog kämpa lite i mellanåt. Kul som fan att det går bra nu. Hoppas det håller i sig ett tag. Förutom att jag sprang och gick ca 5 km igår så åkte jag och klättrade en snabbis också. Tog slut i armarna efter bara två leder så jag gav upp och så åkte vi och storhandlade. Väl hemma efter det var jag inte så kaxig och somnade på soffan efter en halv pizza :).


Dyra!

Idag är båda mina hästar värda en mille var =)

Inte något spec alls...

Igår var jag ute och gick med Helge tillsammans med Grande och Eliana 1,5 timme. Helge var lite loj i början men när vi klättrat upp för en backe (?) blev han jättepigg och skulle jävlas med mig, Grande, Eliana, ja den som stod inom räckhåll. Det skulle bitas i tyglar, mig, träd osv. Tillslut tömkörde jag ist. Hade tömmar och gjorden på honom.

Busfröt. Idag fick han vila Blev en ordentlig massage och sjukgymnastik istället.



Ikväll ska jag byta gardiner i alla rum och se alla fulla idioter på Färjan =)

Nu är köket helt klart btw. Får väl snart bli en inflyttningsfika Anna hehe.


En lyckad ridtur.

Grande gick super idag! Det är så kul att det är värt att skriva först.
Jag tränade galoppfattningar och avsaktningar.
Red öppna i skritt. Fattade galopp därifrån. Red några galopp språng fram sen trav och in i skänkelvikning direkt. När jag kommit över på andra sidan vägen red jag in i en öppna i trav sen saktade jag av till skritt och började om fast i nytt varv.
Han var superladdad, pigg och lydig. Lite stark i galoppen men det kan lika gärna varit jag som är för klen, vilket är mest troligt.
Här är vi nästan klara.




Resten av kvällen ska spenderas i soffan. Massor av godis, dansbandskampen och soffan. Låter inte det hur bra som helst?!





Bildarkiven får sig en omgång.

Idag fick jag sovmorgon igen. Jätteskönt! Låg kvar i sängen länge och så åt vi riktig frukost och tog det lugnt.

Jag har nyss varit och gett hästarna mat och nu är jag hos mamma och pappa. Tänkte klippa lite film och så kollar jag genom bildarkiven som vanligt =)

Här är lite jag hittat.



Snart är det dags igen!



En tröttmössa.



Blir det klättring imorn iana?







Nästan inge avundsjuk alls...



Lurventott



Helge skuttar.



Från hingstutsläpp i somras.





Provrider Helge. Gud så liten och klen han såg ut!


Här lämnade vi honom för operation i Ultuna. Kommer ALDRIG glömma den dagen. Usch.


Inte så svårt att förstå varför jag fastnade för den här annonsbilden va?


Mysbyxor var favoriten redan back in the days =)



Nu ska jag äta lite sen åka och rida ett dressyrpass i skogen på Grande. Var längesen. Det borde vara mjukt i skogen idag så det blir mycket galopparbete. Bäst att passa på innan det blir kallt igen.



Burton Ronin on the move och duktig Helge.

Fick en liten sovmorgon imorse vilket var välbehövligt. Gårdagen (årets tråkigaste dag hittills på jobbet) tog musten ur oss. Inte ens pizza fick oss på fötter igen.

Helge blev tömkörd idag för första gången på nästan ett år. Det gick hur bra som helst. Han lyssnade helt perfekt och gjorde bra halter och tog allt helt rätt Dock var han liiite trött så en kvart fick räcka. Han fick ju en rejäl promenix igår.

Snart ska jag gå och handla lite och laga nån god middag till senare och ikväll blir det bowling.

Imorn hämtar Pernilla jackan.... grin å gråt. Den är så sjukt snygg! Du kommer bli näst coolast i backen Pörni =P








På jobbet. Av någon outgrundlig an

MMS

På jobbet. Av någon outgrundlig anledning hamnade jag på isborrsavdelningen och det är något av det absolut tråkigaste jag gjort. Nånsin. Ever. I hela mitt liv. Jag kommer vara fast här för resten av mitt liv. I alla fall resten av den här dagen och det är illa nog. Jag hade hellre fipplat med pytagoras sats och ekvationer eller dammtorkat hela fabriken än att stå här som ett fån och packa isborrar. Tur att det snart blir pizza annars hade jag ramlat ihop av tråkighet. Tack och hej från positiva klubben.


Bildbevis.



Titta. Det finns bildbevis på att min lilla kråka accepterar tömkörningsgjorden alldeles utmärkt! Jag och Eliana var ute med hästarna ca en timme. Jag gick med Helge och Eliana red Grande. De var lite fjolliga båda två men det gick fint ändå. Speciellt när vi gick förbi en skogsmaskin som gjorde sly av kvistar och lät som en hel hårdrockskonsert. De blev lite stissiga förstås men inte alls farligt.

Det var kallt och dimmigt när vi gick. Härligt med lite frisk luft.


Grandes söta isnäsa =)



Har precis kommit hem från stallet nu och hamnade i soffan. Har sån träningsvärk i magen så jag kan knappt röra mig haha. Gjorde lite magövningar innan jobbet igår.
Jobbet ja. Sista dagen för den här veckan idag. Igår var det riktigt segt så jag hoppas den här dagen går fortare.
Och idag ska jag komma ihåg att sätta i motorvärmaren! Igår fick jag gå och sätta mig i en isbit som låg i en frys när jag skulle åka hem.

Ikväll blir det pizza som vanligt på jobbet. Det tycker jag att jag kan få klämma i mig när jag gått en timmes powerwalk idag. Och hade jag inte gjort det hade jag ändå tyckt att jag fick äta pizza =P Mumma!


Viktigt vetande.
Igår åt jag min första, och sista, oliv. Det var precis lika äckligt som jag trodde. Blä!
 

Dont you remember...

......we built this city. We built this city of rock´n´roll.


Rest in peace.

Kolla vad långt hår jag börjar få =) Äntligen. Känns som jag sparat en hel evighet.
Klippte det i nånslags kort-på-huvudet-längre-i-nacken historia för några somrar sen men det såg inte klokt ut så sen dess har jag sparat. En decimeter till så har jag nått mitt mål=kunna göra en fläta på sidan utan att allt hår ramlar ur.



Idag i stallet så testade jag tömkörningsgjorden på Helge och det gick jättebra! Sadeltvånget var som bortblåst. Vågar väl egentligen inte tro att han är "botad" men idag gick det över förväntan. Dessutom drog jag åt gjorden ordentligt, ungefär som en sadel när man ska hoppa upp. Han gjorde ingenting. Inte ens när han fick trava lite. Det bådar gott inför framtiden. Kanske, kanske slipper jag flyga av som en liten vante efter nyår när det blir dags att rida igen.
Ska inte hoppas på för mycket dock men det vore ju skönt att slippa en sån flygtur jag fick förra hösten. Pang sa det så låg jag på backen  :angel:.  Det här fotot är från gången efter tror jag.



Det är härligt kallt ute i luften och solen skiner....


....men jag längtar nog lite till sommaren ändå.






Snart är det ett år sedan Herman fick somna in. Saknar honom, det var en väldigt speciell häst.





R.I.P

Löptur i soluppgången.



Började dagen med att kliva upp 7 och åka till stallet. Var lite trött eftersom jag kom från jobbet halv tolv igår men så fort jag kom ut i friska luften piggnade jag till.
När jag kom till stallet fick hästarna äta lite sen tog jag med mig Grande ut i skogen och sprang 50 min. Fuskade lite och gick emellanåt men orkade springa mer än jag trodde att jag skulle göra.
Grande lallade runt bredvid mig och lekte och slängde fram sina framben som en riktig knäpp hingst =)






Helge fick vila idag. Han är en häst som inte kommer kunna vila när han är riktigt igång sen. Han blir helt odräglig  =)

Gårdagen på jobbet gick faktiskt riktigt bra. Jag har letat upp min mp3 spelare och den är full med massor av jättebra musik så jag går bara runt och visslar och sjunger med i låtarna på jobbet. Tur jag inte hör mig själv, synd att de andra gör det =P Ska se om det finns nåt kul på datorn jag kan ladda in tills ikväll.


Jimmy Nail - Crocodile shoes



Och det här, mina vänner, är bandet med stort B. Traveling Wilburys.
Bob Dylan. Tom Petty. Roy Orbison. Jeff Lynn. George Harrisson.
Bruce Springsteen är den bästa jag vet, men dessa herrar kommer tätt efter.







Men det här klår ändå ALLT =)


Premiär

Har precis invigt smörgåsjärnet jag fick av lillasyster i present. Två toastar med ost blev det. Ska vara smart och äta frukost idag.



Har varit och fixat stallet, såklart, och det gick fint. Tog en halvtimmes promenad med Helge och Grande fick vila.
Nu sitter jag i soffan med frukosten och ser Den tunna röda linjen. Jag gillar krigsfilmer. Jag gillar inte krig naturligtvis med filmer om krig brukar jag tycka är bra. Save privat Ryan tex. En av de bästa filmerna jag vet. Skräckfilmer är däremot ingenting för mig. Det gick en hel massa sånna i helgen men jag såg inte en minut på nån av dem. Såg att The Grudge gick men efter att ha sett den på bio är jag helt förstörd. Vad skulle jag göra det för? Jag vet ju hur rädd jag blir =) Såg visserligen inte så mkt för jag hade virat in mig i jackan och hade krupit ihop till en liten hög i min biostol.

Idag ska jag fixa köket och dammsuga hela lägenheten innan jag åker till jobbet hade jag tänkt.

Höj höj

Äta bör man.

MAT!

Sitter och äter bacon, mos, tomat, rödlök och fetaost.  Har varken ätit frukost, lunch eller middag så jag är hungrig som en häst. Att jag aldrig lär mig äta ordentligt. Måste bättra mig annars åker jag på migrän igen och det slipper jag gärna.

Helge var pigg och sprang av sig en hel del i ridhuset. Nosade på allt och sprang runt med svansen i vädret. Jag och Eliana sprang och väsnades på läktaren också så han skulle vänja sig vid att det inte alltid är tyst i ridhuset.

När vi kom hem red jag Grande en kortis i skogen. Han var pigg, mjuk och fräsch efter gårdagens tävling.

Det var det det. Nu sitter jag som sagt i soffan med en sjujävla benhinneinflammation efter gårdagens promenad =)
Tänkte åka och klättra med Eliana men eftersom att jag inte kunde rida lätt pga smalbenen så tänkte jag att då kan jag med all säkerhet inte klättra heller. Tråkigt! Det är så kul att klättra ju..

Nä ska försöka äta upp maten nu. Lagade nog lite för mycket =P Som vanligt.

Ps.Mora leder med 4-1 i hockeyn än så länge.
Tjo

Sunday

Ännu en sovmorgon den här helgen. Helt underbart! Har sovit som en kung i natt. Somnade skönt efter min och Saras långpromenad igårkväll.

Idag ska de bytas däck på min bil, fixas i stalle och så ska vi åka till ridhus med Helge så han får springa av sig allt bus. Han har varit lite väl kaxig på sista tiden så jag tänkte det kunde vara kul för honom att åka iväg en sväng.

Får se vad resten av dagen har att erbjuda. Kanske ska orka springa en sväng. Tjejvasan närmar sig!                                                                                                                                                                                                                      

Helt fantastiskt hurtig ju!

Kom precis innanför dörren.
Efter att jag och Sara smockat i oss på tok för mycket godis (på varsitt håll) så bestämde vi oss för att ut och promenera en sväng. En sväng blev till två timmar =) Det var riktigt skönt att komma ut i friska luften och kylan och gå.

Dags att sova. Natt natt

Tävlingsdag.

Ja. Det gick ju bra det där.
Vi var ju i Rättvik och tävlade idag. Eller inte vi. Eliana och Grande. Jag var mest nervös hästägare.
Hur som helst så gick det jättebra! En fin, prydlig, felfri ritt och en sjätte placering. Hade kunnat gå bättre enligt ryttarinnan eftersom hon tog en jättesväng till sista hindret i omhoppningen, men men. Jag är iaf hur nöjd som helst med både häst och medryttare! Även om medryttare själv aldrig blir helt nöjd ;).

















Rerra och Tin.









Vi kom hem redan lite efter tolv så det var skönt att ha nästan hela dagen kvar. Jag mockade och fixade åt Helge samt tog en halvtimmes promenad med honom i skogen. Han var pigg och hade lite små tokerier för sig men inget jag inte klarade av. Dessutom gick vi på stora vägen hem, utan Grande. Det brukar var läskigt, och var idag med men man måste ju träna.

Väl klar i stallet åkte vi hem och åt pizza, duschade och sen la jag mig i sängen och somnade som en stock en timme.
Nu har jag varit och köpt lite godis, första på en vecka, som jag ska fläska i mig medan jag tittar på Dansbandskampen =)
Eller gå till Sara och äta godis och se Dansbandskampen. Har inte bestämt mig om jag orkar gå de 200 metrarna till henne haha.

Igår var vi som sagt hos mamma och pappa och åt tacos och när vi kom dit stod en släpvagn från OnOff på gården. Förstod direkt vad som var på gång. En ny tv. En 50" rackare!
"-Men vi har ju så långt från soffan till tv:n"/Mamma


Tog en till bild på mamma och pappas fina vardagsrum. Finns många prydnadssaker där som skulle passat bättre i min lägenhet :angel:.




Avslutar med en bild på Grande från igår. Fy fan vilken ful dag det var. Slask och grått, förutom en liiten reva av blått i himlen. Antingen kan det komma massa snö eller så får det vara SOL! Gärna både och.


Nu står jag och vantar på att eli

MMS

Nu står jag och vantar på att eliana ska hämta mig. Vi ska till stallet sen till rättvik och tävla. Är jättetrött. Igår var det ju mosters of mora så det var inte jättelätt att somna :). Vi var och hälsade på mamma och pappa igår kväll också och åt tacos. Jag åt som vanligt så mycket att jag fick lov att lägga mig och vila haha. Det är Skitkallt ute så nu lägger jag ner telefonen. Önska grande och eliana lycka till.


RSS 2.0