En lång uppdatering...

Börjar med att fortsätta med bilder från systers student och bal.

Tokfransen Emil som gick med Sofie på balen. Snygga dom var!



En annan tokfrans vid namn Knapp och Sofie.



            

Det var det det:

Hästeriet då.
Jag har som sagt galopperat med Helge idag! Egentligen var det ofrivilligt från min sida men Eliana satte iväg i lugn galopp på Grande före och rätt var det var så galopperade Helge också utan att jag riktigt han fatta vad som hände :D

Han galopperade helt lugnt och i bra balans utan att försöka bocka överhuvudtaget. Jag var/är helt överlycklig!
Tack Eliana för att du inte gör som jag säger :angel:.






Det är SÅ KUL att det går så bra med Helge så ni fattar inte!

Igår var jag och fotade grannen Mattias och hans tjej som skulle på bal.
Så otroligt fina!



     
Jättekul att fota lite mer fina bilder igen. Var ett bra tag sen. Det är ju lätt när man har så fina "modeller" :p

Den här helgen har det även blivit mycket sola. Det har varit riktigt varmt och härligt ute.
Har hängt en hel del hos moster och kusinerna som har pool men det har inte blivit något bada för det var på tok för kallt i vattnet! :eek:
Hoppade lite studsmatta ist och plaskade med fötterna i vattnet :rofl:


Så hittade jag lite fler roliga foto-objekt.







Nu får det vara nog för idag.
Imorn blir det kvällsvecka igen men bara i tre dagar sen sticker jag till Sthlm och ser BRUCE på stadion! Yeeeyy!!!

Eliana och...

0-75100f7297178199388e5c77675c6ad7.png

Kolla varifrån!

Eliana och Grande gick i sjön och plaskade när vi red förr idag. Mys! Ligger vid poolen hos moster nu. Inte vågat bada än men det kanske kommer snart, solen grillar som tusan!


Vi är...

0-12cb0b1bfd7ddd9fed67ded526ced831.png

Kolla varifrån!

Vi är ute och myser på en härlig ridtur och jag har galopperat idag! Det gick superbra och jag är helt överlycklig! Mer om det sen. Tjo


Grattis Sofie!

Nu har gaphalsen tagit studenten =). Var i Forshaga igår och kollade när syster sprang ut ur skolan sin för sista gången.
Det var nog med blandade känslor för de verkar ha varit ett härligt gäng hon gått i skolan med, från Sveriges alla hörn.
Sofie, som svalt en megafon dagen till ära, var körledare och hördes hela tiden =). Sötnöt.

Puss puss.





Mer kommer, nu ska vi till moster och bada!

Det tar sig!

Jag och Eliana red på grusvägen längs sjön idag med hästarna. Både skötte sig helt underbart bra. Grande har varit så sjukt fin både idag och igår. Idag gick han i stadig form även på rakt spår vilket har varit i stortsett omöjligt förut.
Helge var snäll idag och travade på jättefint. Ser bra ut inför morgondagens träning =)

Jobbet gick väl sådär idag. Fick så ont i magen på morgonen att jag fick lov att stämpla ut en timme och lägga mig i vilorummet. Drömde lite tokiga drömmar och när jag vaknade igen mådde jag bättre och kunde jobba.

Roligheter på g:
*Fredag: Systers student i Värmlandet.
*Torsdag: Bruce på stadion!
*V.24 Helge till Ultuna.Ska bli väldigt intressant att höra vad John har att säga om honom.

Jobbet

0-1ddcc1a8e894f2ae71636dd07f654b06.png

Kolla varifrån!

 Verkade inte kommit med nån text från när jag skickade det här tidigare idag. Hur som helst så gäller det att hålla tungan rätt i munnen på jobbet. Inte så kul att snubbla in i de där direkt!


Tokpålle.

Kom precis hem från stallet. Har ridit Helge tillsammans med Eliana och Grande. Han var knäpp. Helge alltså, Grande skötte sig super och var jättefin att rida enligt E.
Helge travade med "bockställning" =) Ner med huvudet upp med ryggen och slänge och for med frambenen men jag fick honom att trava iaf utan att ramla av.
Ringde Ultuna idag och fick veta att John kommer v.24! Alltså en vecka tidigare än jag trott så redan nästa vecka måste jag galoppera. Hur i helsike ska det gå till? Jag har ingen aning, det är väl bara att prova.

Jobbet har gått bra idag iaf. Hade massagetid så då går dagen lite fortare iaf...

Soffan resten av kvällen nu. Min mage är förbannad.

Ny vecka.

Fick en förfrågan idag om jag ville rida dressyr för Annica Norén på torsdag och det ville jag såklart. Det blev dock inte riktigt som jag tänkt för eftersom man rider två och två så skulle jag ridit med en till men hon kunde inte så därför åker jag och Eliana dit med varsin häst och rider samtidigt. KUL! 
Helge behöver verkligen miljöträningen och så är det alltid välbehövligt att någon står och tjatar på en. Hoppas han sköter sig bara det lilla kräket. Idag var det fullt ös hagen. Han var tokig och försökte hela tiden busa upp Grande också, vilket han lyckades med tillslut. Dom är roliga dom där.




God morgon.

-7d1ed658a0cd6be4b197bb54dfdf408.png

Kolla varifrån!

God morgon. På väg till jobbet på cykeln. Ser ut att bli en fin dag. Dock ganska kallt nu på morgonen så mössa och vantar på.


Snart är...

7e9a30d7de26648187535831da1e904b.png

Kolla varifrån!

Snart är hästarnas beteshage klar. Lite undertråd bara så. De har fått en stor och fin hage som borde räcka några veckor iaf. Båda har blivit ridna idag. Jag Helge och Cissi på Grande. Tog en ganska kort tur i skogen med en del trav. Helge sköter sig fortfarande men jag väntar bara på bakslag, för det kommer förr eller senare. Nä ska jobba på med hagen så kanske jag hinner se Våmhus spela fotboll sen.


Carola tog...

-6ce344de671c006ccb6784e52af53c8.png

Kolla varifrån!

Carola tog minsann bara EN öl med sig till grillningen. Det skulle bli en lugn kväll. Att det får plats 1,25 liter i flaskan är väl en annan sak.


Har precis...

209c90098cc89292b4f3140544c64124.png

Kolla varifrån!

Har precis släppt tillbaka Helge i hagen. Red honom nyss i en annan hage och det gick bra fast han var lite seg. Red mycket på rakt spår med många vägar och halter. Det är helt sjukt hur har lyssnar på hjälperna! Jag behöver bara räta upp mig och behålla stödet på tyglarna så stannar han. Travade lite också och ett tag var jag på rosa moln. Han är underbar den där Helge.


Tröttmorgon...

Kom inte ur sängen förän halv elva idag, men det är väl okej när jag la mig halv 4. Var i Rättvik och dansade till Lars Kristerz och Scotts igår. Kul men trångt!

Idag ska jag rida Helge i hagen och bygga ny beteshage till hästarna.


Sikken tur...

26ae40c14948c8602be19b3d53c4618f.png

Kolla varifrån!

Sikken tur att jag tog löparbyxorna idag på jag passar in bland alla hurtbullar i stan. Kanske kan jag tom bli misstagen för en sportfåne? Fast jag har faktiskt gått hem från stallet till mamma idag så helt lat har jag inte varit. Så de så.


Inte nog...

0-311596fba16acfa7bc11e0def2e3ad37.png

Kolla varifrån!

Inte nog med att det är trängsel i Mora när det är vasaloppet, vasastafetten och turistsäsong, nä vi ska stänga av centrum på vårkanten också. Är tydligen nån orienteringstävling och helvete vad folk det är. Tur man ska till rättvik och bugga och slipper skiten ikväll!


Isande.


Bilder från hoppträningen.

Precis skuttat upp för banken.


Vattengraven.


Huset.


Sen hoppade vi kombination och en liten bana inne på grusbanan. Roligt!


Är i...

2de250948d1a6d3f29487dc8a921149d.png

Kolla varifrån!

Är i Orsa och har precis ridit klart en hoppträning på Grande. Gick bra tycker jag. Hoppade terränghindrena utan problem och han kändes pigg och fräsch. Kul! Lite ringrostigt kanske eftersom jag inte hoppat sen november. Sen blir det hem med Grande och ut och tömköra nästa tok.


Hallelujamoment =)

Hade ett sånt idag, eller var väl mer eller mindre inne i det hela ridturen idag. Vi travade på ordentligt framåt och det gick SÅ bra! Känns så sjuuukt  kul! Helge travade på med bra stöd på bettet och i bra takt och tempo. Härlig ridtur som jag är otroligt nöjd med =) Tack Eliana för att du peppar oss till framsteg, utan dig hade jag nog knappt hoppat upp än =P

Äta,dushca, jobba resten av dagen.

Tjo

En härlig...

255764b477e023a26cf21392a158c652.png

Kolla varifrån!

En härlig dag i Idre i vintras. Väldig kontrast mot den här dagen på jobbet. Hemskt ohärlig måste jag säga. Jag har jävlats med maskinen i 3 timmar nu och börjar bli duktigt less på det. Som sagt, skönt med 3 dagars vecka!


Dags för...

0-4be81dfc3f94010050f1e3ff094aaf56.png

Kolla varifrån!

Dags för utsläpp av hästar. Det är kallt ute! Mössväder helt klart. Tror jag ska ta en storstädning av transporten idag. Ringa Ultuna och fixa tid till Helge ska jag komma ihåg också. Och hämta kusins gitarr om jag hinner innan jobbet. Skönt med 3 dagars vecka!


Såhär mysigt...

0-34495dae42624f6f3298fbb37c975860.png

Kolla varifrån!

Såhär mysigt hade jag det igår i Falun på hopptävlingarna. Har det inte alls lika mysigt på jobbet nu. Det är hektskt segt! En timme kvar. Suck.


Grattis mamsen!

Som sagt så hade ju mamma 50årskalas i lördags. Det var jättetrevligt och många kom.
Jag agerade mingelfotograf.

Snygg för att vara 50 bast va? Klänningen fick hon av oss i present.








Mams och paps.






























Den enda som fattades var syster som var på studentkryssning med skolan.
En trevlig kväll som enligt mamma och pappa inte var slut förän 4 på natten.

Idag har jag tömkört Helge en sväng på en äng. Lät honom mest trava på i ett bra tempo och sträcka ut lite efter gårdagen. Så har jag byggt nya betes hage till dem också. Trassel och krångel men efter en hög svordommar stod där en ny hage efter en halvtimme.

Dags för jobb strax. Höj höj

Sexsiffrigt!

Idag har jag och Eliana haft en heldag.
Vi började med hopptävlingarna i Falun. Såg 130 och lite av 140:n sen drog vi vidare mot Lager 157 och råkade shoppa två linnen. Efter det drog vi hemåt och ut till stallet. Man blir ju alltid så taggad av att se på hoppning så båda hästarna fick sig ett ordentligt pass.
Jag ställde upp lite "koner" och bommar till Grande och Eliana och det gick sååå bra för dem! Grande var jättefin och både han och Eliana fick sig ett riktigt styrkepass. Härligt att se!
Helge då?
Han red jag i hagen. Började att skritta med stöd på tygeln och försöka få honom att ta inneskänkeln. Han trycker sig lite innåt nämligen så det gäller att hålla tillbaka honom, vilket är SJUKT jobbigt för en liten klenis som jag. Det gick dock över förväntan och stundtals kändes han riktigt fin! Förutom det så travade jag lite helt själv :D Hehe, ingen big deal men jag är hemskt nöjd över det! Ingen protest what so ever och det var skönt eftersom han reste sig rätt rejält när jag red i fredags, helt utan förvarning och sen var han from som ett lamm igen, nöten.

Här kommer lite bilder. Jag är väl medveten om att jag sitter som en hösäck ibland men jag jobbar allt jag kan på det. Eliana har stått och tjatat på mig idag tex :angel:

Är duktigt nöjd med hästarna och de blev plötsligt värda sexsiffrigt båda två!
























Annars i helgen då?
Igår spelade vi innebandyturnering med jobbet och kom sist. Det fanns dock en hemskt bra anledning till det. Att ALLA andra lag hade lånat in spelare från kais Mora vad-dom-nu-heter osv. Sjukt töntigt måste jag säga. Vi gav de flesta bra motstånd och hade företagen bara haft anställda hade vi tagit oss bra mycket längre, men men, alla spelar inte på kul, tydligen.

Igår kväll/natt hade mamma 50årsfest men mer om det imorn.


På tisdag på torsdag.

Jobbandet har gått seeeegt de senaste dagarna men jag har ändå fått mycket gjort. Bävar för att vara instängd på den där fabriken när det är sommar och varmt och äckligt där inne. Fast jag är trots allt glad att jag har ett jobb, såklart!

Helgehästen har jag som sagt travat med och det har gått över förväntan! Jag har lite dålig balans med hans enorma steg men det kommer.
Idag fick Helge vila och Eliana red Grande ett dressyrpass på ängen medans Helge fick gå i sommarhagen och vräka i sig gräs.

Ikväll blir det dansa i Färnäs en sista gång innan sommaruppehållet och även resten av veckan är fullbokad.
Det är hästarna, såklart, klippa bildspel till mammas 50årskalas, mammas 50 årskalas, innebandyturnering och hopptävlingar i Falun. Full rulle men det är så jag gillar´t.


Just like a waving flag.




Helge och jag har travat både igår och idag och det går SUPER!
Det är det enda jag har att säga.

30års fest ...

30års fest igår och här kommer lite bildbevis på hur störda folk var =)


Kusinligan.
Daniel Westling-Jocke, Prinsessan Tomas, Cowgirl jag, RaggarAdde och HippieStefan.



Men Anna din pajas!



Linda var pirat.



PrinsessSara och rockerPörni





Födelsedagsgamlingarna!



Sådärja Micke! SÅ posar en prinsessa.



Stefan och KalleKnuug



More is to come.

Idag har jag, Eliana och Sabina varit ute och ridit en lång sväng i skogen. Helge skötte sig super och vi har travat ETT steg =) Haha, på tisdag blir det trav på riktigt, får allt se hur det går.

Trött efter en fullspäckad helg.

Natti

På´n bara!

Här haru en te!


Tur min andra granne är en döv en.

Vänta bara.

I natt har jag drömt att jag ar skjutit ihjäl en annan människa, utan att tveka en sekund. Jag bara sköt honom i huvudet och ångrade ingenting. Vet inte vad han hade gjort mig men något jag inte var nöjd med antar jag eftersom jag tyckte han var värd att skjuta. Jag var i USA och det var en polis jag sköt. Tror ni jag blev populär? Helt plötsligt var jag i Sälen i nåt hus och bara väntade på att polisen skulle komma och hämta mig och nog kom de, men då vaknade jag! Ha, ni ska inte tro att ni kan ta mig så lätt inte. Och tills i natt har jag förberett mig på att hoppa ut genom fönstret och springa. Jag må vara en klenis, men springa fort, det kan jag.
Nej, det var riktigt hemskt att vakna inatt faktiskt, usch vilken dröm. Har ingen som helst längtan att skjuta nån eller nåt överhuvudtaget ifall det var nån dåre som trodde det.

Eller förresten, min IDIOT till granne skulle jag gärna skjuta med en el-pistol eller annat det-gör-hemskt-ont-men-dödar-inte vapen. Han spelar hög OCH helt otroligt DÅLIG musik. Jag visste inte att musik kunde bli så här illa!
Vänta bara, mina högtalare ÄGER dina. Ditt as.

Ska bara hitta en låt med hemskt mycket bas så ska jag skaka sönder den jävelns lägenhet!

Äsch, får bli bästa partylåten ever.
Here we go!






Nu så.

Sjuk men snart frisk.
Inte mycket att säga förutom att jag är RIKTIGT rastlös!

Gosh.

Smygspelande.

När vi var i Loka brunn så hade de en skitfin stor flygel i salongen som jag "räkade" gå och smygspela på när de andra var i matsalen och åt middag.
Spelade Ballad pour Adeline som jag lärde mig i tvåan på gymnasiet tror jag. Den sitter kvar fortfarande =) Fin bit de där.




Och ja, jag vill fortfarande ha ett piano/flygel!

Close To Me

The Cure


Du och jag Cocillana...du och jag.



I natt jävlar anamma var jag total däckad. Nice! Inte hostat alls vad jag kan komma ihåg. Sjuka drömmar och inte vakna av väckarklockan ingår nog i Cocillana-komat.
Min bästis, den där rackarn.

Hostan är borta men segheten, snorigheten, ont i halsen och allmänt-risigheten är kvar så jag blir hemma idag igen.

Så trots att solen skiner och himlen är blå så blir det en sitta inne och tycka-synd-om-sig-själv dag idag.


Dagens i-landsproblem.

Det gör FÖRBANNAT ont när jag hostar, känns som hela kroppen ska gå i tusen bitar. Mage, hals, lungor, revben och allt därimellan gör ooooont. OCH jag kan inte ta min hostmedicin eftersom jag måste köra bil och fixa stallet sen.
JA, det är fortfarande synd om mig.....HEMSKT synd faktiskt, men jag har lyckats ta mig ur sängen iaf och ätit lite.

Blablablabla.



Klenis

Har fortfarande inte lyckats ta mig upp ur sängen. Bläääää. Jag har inte varken lust, tid eller råd att vara sjuk!
Så därför tröstbeställer jag kläder för det blir man både frisk och rik av har jag hört.

Nu är det hemskt synd om mig.

Man kan ju tycka att man ska komma hem frisk, pigg, utvilad och fräsch efter en härlig spahelg, men icke!

Jag kom hem sjuk. Var visserligen på god väg att bli sjuk redan innan. Hur som helst så har jag hostat så mycket att jag har världens träningsvärk i magen och skitont i revbenen. Halsen gör så ont att jag knappt kan svälja (ändå valde jag chips till frukost, jag menar om man ändå ska svälja kan det ju få vara något gott. Dock kantigt och hårt så det gör ännu ondare att svälja). Jag har jävligt ont i nacken och ryggen eftersom jag försökt sova lite halvsittandes i natt för då hostar jag inte lika mycket och på det känner jag mig febrig och snoret rinner. NICE! Som sagt, det är hemskt synd om mig.
Igår natt försökte jag med Bromhexin, vilket inte fungerade what so ever. Tog till det tunga artilleriet Cocillana i natt som tog oväntat lång tid på sig att verka. Det brukar jag ju kolavippa av direkt men i natt hann jag hosta nån timme innan det hjälpte, MEN det hjälpte iaf. Konstigt vore väl annars, narkotikaklassat som det är. Så nu på morgonen är jag väldans seg och det tog säkert en halvtimme innan jag kunde tänka och vakna ordentligt. Så skrivs det något helt galet skyller jag på det.

Spa-weekend var det ja. Var ju som sagt på Loka brunn och hade det mys i helgen. Det var verkligen som jag trodde att det skulle vara. Springa runt i vita morgonrockar, tofflor, klegg i fejan på folk och lugn panflöjtsmusik. Härligt!



               

Den här rackarn såg vi när vi tog en promenad längs sjön norra Loken. En skitstor varan!



........ eller så var det en pytteliten ödla som är hemskt förstorad :angel:

Det var hur som helst en jättetrevlig helg med god mat, gott sällskap, badande, bastande och bubblande. Ska ni på spa nångång så rekommenderar jag absolut Loka brunn. Om ni råkar ha några tusenlappar till övers för gratis var det förstås inte!

En shot cocillana till kanske och så får jag se vad jag klarar av att ta mig till när den kickar igång.




Just det, Nathalie: Helge äter korn, havre, kraft groov 125, mineraler och olja för tillfället. Började med groov nu när han ska arbetas hårdare och förhoppningsvis börja bygga mer muskler.

Home sweet home.

Har haft en underbar helg som sagt men den lägger jag ut bilder på och skriver om imorn.

Ist kommer en hel hög bilder på Helge som blev tömkörd idag. Tack till syster som fotade.































Oj,oj så man kan trampa på med bakbenen. Duktig pålle!





Hmm...lite mindre duktig pålle men desto mer förbannad.





Han har humör den där rackarn.

Dags för sängen nu. Sjukt att man är seg efter en spa-helg men jag börjar bli sjuk också känner jag.

Loka Brunn

Hemma igen efter lyxig weekend på Loka brunn. Utförligare rapport sen, nu är det dags för stall.

RSS 2.0