Tisdag.

Idag har ja drillat både mig och Grande med ett markarbetspass som heter duga.
Jobbat, ätit har jag också lyckats med..


En solig söndag...

..och ännu en lyckad ridtur på hästarna är avklarad. Den här gången var det Cissi som red Grande och här kommer lite bilder.





Räta på dig människa!  





Det var så mysigt i skogen och jag njuter av varje steg Helge tar. För det första är jag så glad att jag sitter på honom överhuvudtaget och för den andra så är han så underbart fin att rida. Så mjuk i munnen och han lyssnar super. Han kan gå först lika bra som han kan gå sist och han bryr sig inte om ifall Grande hittar på nåt hyss eller blir rädd för något. Lite omvända roller bland de där två ibland minst sagt  :D.

Igår var det grillning bland grannskapet hos mamma och pappa. Hemskt mysigt och gott. Blev så sjukt mätt så jag knappt kunde röra mig efteråt, som vanligt. Du saknades syster! Längtar efter dig här hemma.



Var till Borlänge och dansade igår. Var kul men stannade inte så länge. Hemma i Mora igen vid 2 sov till 8 och åkte till stallet. Livet är hårt :p.
Det var min helg de.
Ikväll blir det bugg och slöa i soffan resten av kvällen. Höj.

Grillen är tänd.

Har kollat lite på marknaden i Orsa, hjälpt mamma lasta brädor och fixat stallet, det är vad jag hunnit med idag.
Köpte remmar på marknaden, as always, och lite öl och martini åt mams å paps på systemet. Annars blev det inga fynd. Det är rätt mysigt att bara lalla runt på marknader också. Nästa helg blir det i Rättvik.

Båda hästarna får vila idag men de fick gå i samma hage och busa med varandra iaf så de inte får alltför tråkigt. Längtar tills de kan gå ut i de stora sommarhagarna. De blir ju förstörda om de går där nu tyvärr.



Ikväll ska jag nog till Borlänge en sväng och dansa på Galaxen.

Nä, solen skiner och grillen är i full gång. Här kan man ju inte sitta!

Vi e på gång!

Var ute och red här precis nyss och Helge skötte sig helt utmärkt bra! Eliana red Grande och han var väl inte spec samarbetsvillig men men.

Sitter som en hösäck och har västen under jackan, därav den enorma puckelryggen.
Hihi, lillklenisen. Inte mycket till hals på kraken än inte men nu ska jag komma igång och rida ordentligt och förhoppningsvis bygger han på sig fort.



Friday of.

Min sovmorgon slutade som de flesta gör, att jag vaknar tidigt och tycker det är onödigt att somna om.

Det är fint väder ute men jag ska vara inne och städa hela förmiddagen sen blir det stall och förhoppningsvis ska jag och Eliana ut och rida hästarna lite senare. Är ju ledig idag =)

Later.

Come give me love


Solen skiner...

....men jag kan ändå inte vara riktigt glad.
Varslet ligger och gnager hela tiden och det är inte kul =( Jag HAR inte råd med två hästar utan jobb men jag bor hellre i en koja och äter kottar och bark än att sälja dem. Det finns inte.

Tömkörde Helge på banan idag och försökte ta lite kort samtidigt, vilket inte var det lättaste.
Han skötte sig iaf skapligt men han blev lite förbannad i galoppen men det var nog för att han tyckte det var jobbigt hoppas jag.









Grande fick vila men han blir riden imorn. Antingen jag eller Eliana som kommer hem på snabbvisit.

Sista arbetsdagen på den här veckan. Skönt! Kvällsskift är inte kul alls.


If only....if only your bed could cry.


Huslig!

Är inte något man förknippar mig med i vanliga fall, MEN just precis nu har jag en kasslergratäng i ugnen med ris, bea och ost som jag svängt ihop lite snabbt.  Duktigt va? Ibland förvånar jag mig själv faktiskt. Jag KAN ju laga mat, det är inte det, jag VILL bara inte. Det är riktigt tråkigt, för det mesta. Överaskningsmiddagar kan vara kul men laga mat till vardags är ingen hit. Spec inte när man är hungrig.
Hur som helst här är underverket och jag ska ta med mig en rejäl dosa till jobbet.



Idag var jag ute och tömkörde Helge i skogen. Det var tänkt att jag skulle klättra men han var lite loj när jag hämtade honom i hagen så det fick bli lite lyfta-på-hovarna träning ist och det gick fint. Hoppas verkligen inte det är kolik-dags igen. Det brukar ju kunna bli så när snön smälter och de går och gräver upp rötter och får i sig jord och skit. Ska be mamma åka förbi stallet med rapsolja så han får det i maten ikväll. Imorn ska jag antingen rida i hagen eller tömköra på banan. Det beror på  vilket humör vi båda är på =)

Börjar jobba om 2 timmar och det känns inget kul alls att gå dit. Man tappade all arbetslust när VD:n berättade om varslet. Jag känner rätt säker på att jag kommer att ryka och det suger verkligen. Va fan ska jag göra då? Jag klarar mig inte utan mina hästar, inte utan nån av dem, så är det bara.

Det är hälsosamt och stärkande i fjällen.

Är fortfarande trött efter all fjäll-luft i helgen.
Sitter hemma i soffan och äter Nobless och är lite nere faktiskt. Igår fick vi reda på att det ska bli varsel på jobbet så det känns ju förjävligt. Jag kan inte stå där utan jobb med två hästar! Omöjligt. Dock säljer jag dem inte i första taget, jag säljer allt jag äger innan hästarna, så är det bara. Inte sagt än att jag blir drabbad men pessimist som man är ibland så är det väl lika bra att förbereda sig på det värsta antar jag. Så det suger kan jag säga.


Har fixat stallet nyss och ridit Grande. Helge fick vila idag får han jobbade på så jättebra igår.
Galoppen gick helt underbart bra på Grande men resten var bedrövligt. Konstigt, brukar vara galoppen han är svårast i men idag gick det hur bra som helst. Jättesamlad och fin. Kul!

Lyssnar på Poison och kammar håret. Ska ta rätt på tvätt och disk innan det är dags för jobb igen. Inte direkt inspirerad efter gårdagens hoppspark men dit lär man väl ändå.


Hemma.

Helgen i Idre har varit jättekul och härlig. Vi dansade arslet av oss, åkte bräda, solade, drack Baileys, åt filébuffé tills vi nästan sprack och hade allmänt kul.

Jag och Keste myser utanför stugan.





Vädergudarna var på våran sida och man såg låååångt.
Här, Sylarna i Norge.



När jag kom var det bara att ta tag i stallet. Egentligen orkade jag inte motionera hästarna men jag tog tummen ur och tömkörde båda och BÅDA skötte sig utmärkt!
Grande var först ut.



Han var busig och flög i luften en del men jobbade på jättebra på slutet.

Helge, som hade sprungit av sig i hagen när Grande var borta, var lugn och travade på jättefint och taktmässigt. Jag är så laddad att få båda i toppkondis nu!
Ska snart till stallet igen och tömköra Helge  i skogen en sväng.

Nu är det dags att handla betfor. Höj


IDRE

Om ett tag drar jag till Idre över helgen. Ska bli kul. Hoppas på finväder!

Tömkörde Helgetoken i skogen en rejäl vända igår så han är hanterbar åt Lena som ska ta hand om hästarna. =) Kan ju vara en fördel.

Nä, dags för lite frukost.


Goggels: check
Dansskorna: check (nä jag har inga spec dansskor som gamlingarna har, bara ett par jag dansar i).
Bra humör: check
Solbrillor: check

Dåså

Idag:

*Jobb
*Massage
*Stall (tömkört Helge i skogen och det gick super).
*Sprungit 5 km i Selbäck
*Solat
*Äter flingor
*DHW

That´s about it.

Gratis häst någon?

Självmordsbenägen ryttare sökes för tillridning av 5årig galenpanna, jag är fullkomligt allvarlig.

Dressyrsadel och Helge var tydligen ingen hit. Han vill bli hopphäst sa han och flög i luften. Tokfan. Jessica: jag ber än en gång om ursäkt för mitt as till häst.




Back to work.

Idag har jag ridit Grande en ordentlig tur på grusvägen längs sjön. Trots att det regnade och var lerigt överallt så var det härligt att komma ut och rida. Blir ju inte så ofta som det är nu. Det gick iaf bra förutom att han var lite fjantig. Han jobbade på bra mestadels och var skaplig lugn och lydig. I eftermiddag åker jag med Helge till Tin för där ska Jessica rida honom en sväng. Efter det är det förhoppningsvis klart med hästeriet för den här påsken. Har haft alla helt själv sen i fredags morse.



I lördags blev jag uttjatad på Vasa av Nettie. Haha, jag som hatar det där stället och har sagt att jag aldrig mer ska gå dit, men jag följde med henne och hade ganska trevligt. Var mindre trevligt att sova 4 timmar och sen åka till stallet men det är smällar man får ta.

Imorn är det dags att jobba igen och ska jag vara ärlig är det ganska skönt att komma tillbaka till rutinerna i några dagar innan det blir Idre och några dagars semester igen =)

You´ve got mail!

Från John:

Dear Susannah

Good to hear from you.  I will be in Ultuna from May 4th to May 8th and then later in June though I haven't fixed the date yet.  If the horse is in faster work by the May visit I would be keen to see him then.  If you are still walking then June would be better.

Look forward to seeing you in due course

Best wishes

John

Så Juni blir nog bäst. Varken jag eller kräket är redo för trav och galopp än på ett tag.
Idag var jag med båda hästarna hos Tin. Dock inte samtidigt. Cissi red först Grande sen åkte vi och bytte till Helge. Var meningen att jag skulle rida i ridhuset men det var upptaget så jag och Anna red ut ist. JAG red ut HELGE på ett NYTT ställe och det gick BRA. Förutom att han gick och viftade och skakade på sig. Vet inte vad han var irriterad på men men.

Det tog iaf HELA förmiddagen och då har jag inte gjort stallet än. Suck.
Lite godis framför tv:n sen lär jag väl tillbaka dit igen.


Att åka...

...eller att inte åka till Malung. Det är frågan.

wtf?!

Det var precis nån från Jehovas vittnen här och tyckte jag skulle komma till nåt läskigt ställe och fira Jesus vad-det-nu-var imorn. Vet inte om det är nåt för mig direkt.
Konstig Jehovas vittnen människa: -Tänker du på Jesus nånting? Gör du det dagligen?
Jag: -Eeeeh. Njaaa.
KJVM: Okeeej, men här, ta emot detta papper och lääääs. Det är en viktig händelse i historien.

Blaha!

Jag menar, klart man är glad att folk var så puckade och trodde på allt det där dravvlet och fixade till jul och påsk och så den där, men annars vet jag inte om jag har så mycket att säga den där rackarn, Jesus. Eller han kan ju gärna få fixa finvädrer och att snön försvinner fort som fan. Kan man dela hav (det var väl han? Eller?) så borde man kunna smälta lite snö också.
Sattäää Konstig Jehovas Vittnen Människa: Räkna inte med mig imorn. Jag ska titta när tvättmaskinen tvättar, borra makaroner, stryka underkläder eller nåt annat viktigt.

DET ÄR BABAR PÅ TV!!


Iallafall så har jag tränat en sväng på gymmet för nån timme sen. Mage och armar blev det. När jag kom hem dammsugade jag och nu äter jag maten som jag lagade imorse.
Ska fixa lite mer här hemma sen blir det stallet. Ska nog rida Grandepållen en sväng och tömköra Helge. Apropå Helge så har jag mailat John idag med lite frågor och bilder på hur han ser ut nu.

Ha en bra dag och öppna inte för tanter med Henry Lloyd jackor som pratar jättesakta. Det KAN var en farlig konstig Jehovas vittnen människa. 

Söker man på Jehovas vittnen bilder på google kommer denna bild upp tex. Say no more.


Jag är laddad!

Var iväg med Helge till Tin igår. Han var jättesnäll att lasta och skötte sig bra där också. Blev lite stirrig när Tin och Anna kom och red förbi men annars var han duktig. Jag red honom själv i ridhuset  och han var from som ett lamm den lilla token.



Hjälp, jag ser ju nästan stor ut på honom? Måste vara hans avsaknad av muskler. Han är ju ändå 170 +.

Ja ja nu är jag såå laddad att få igång honom ordentligt. Äntligen börjar snön i skogen smälta också och då blir allt så mycket lättare. Eliana, när du kommer hem drar vi ut och travar =P Yeeyy.
Jessica ska hoppa upp och testa honom lite så jag får lite bättre hum om vad jag ska tänka på. Jag är ju trots allt väldigt ringrostig och det är väl inte det bästa när man ska "rida in" unghäst.

Igår gjorde jag en riktig nostalgitripp och åkte bräda i Grönklitt. Det var sjukt kul, men även det ringrostigt. Första gången på bräda den här säsongen. Det är ju så man får skämmas nästan. Jag som åkte varje dag när jag jobbade i Sälen. Dåligt men tiden räcker inte riktigt till allt man vill göra.

Idag lyser inte solen alls knappt och ska jag vara ärlig så är det liiiite skönt. Ingen stress över att man måste ut utan man kan ta det lite lugnt och pyssla här hemma.

Lite frukost sen ska jag rensa upp det där klädberget som ALLTID kommer tillbaka lika fort som man tar bort det.

PÅSKLOV!

Moahahaha! Jag är ledig hela veckan lång! Tio dagar i rad. Gissa om du ska vara avundsjuk? JA! För det är dessutom sjukt fint väder! Inte nog med det. Jag har sovmorgon hela veckan också! Jag är nöjd.

Idag är det stall som står på schemat. Jag hade gärna tränat också men är riktigt förkyld så det är nog ingen hit. Höll på att bli bättre men så var jag ju och åkte pulka som en dåre (och sprang uppför backen) i lördags så jag blev lite sämre igen.

I söndags var jag ut och Cissi ute och red i skogen på Helge och Grande. Helge skötte sig jättebra även om han blev väldigt trött på slutet. Det var fortfarande mycket snö kvar i skogen tyvärr. Jag red kanske sammanlagt 15 min så gick jag resten. Tycker inte han är färdig att både pulsa och släpa på mig än. Där jag red var det faktiskt plogat.

Snart är det påsk och CatassTrophy på Gesundaberget. Sköj!


Vilken härlig dag!

La la la laaa. La la la la la la laa.

Jag har varit ute i solen sen typ elva och har numer konverterat till en enda stor prick. Har fått en hel hög fräknar nämligen.
Lite innan ett kom damerna och hämtade mig och vi styrde kosan mot Grönklitt och Fryksås, vilket var sååå grymt härligt!
Här följer lite bilder från tokerierna.



















Sjöblöt all over.









Nu är jag trött efter en heldag ute. Ska fixa nåt att äta sen har jag ett helt stall att fixa.
Gokväll!

Rise and shine!

Taget precis nyss.



Lördag och jag är redan uppe! Solen skiner och det ser ut att bli en riktigt fin dag. Hoppas verkligen det för idag är det meningen att jag och tjejerna ska till Grönklitt och åka pulka. Det blir man ALDRIG för gammal för! Lite sola och fika också. Mys! Kameran ska med så jag ska se till att få med lite roliga bilder på idioterna i backen :D

Igår var jag till ridhus med Helge och tömkörde medan Anna red Dennis. Han var lite småtokig men han är ju inte van att andra hästar springer runt medan han ska koncentrera sig på sitt så jag tyckte ändå han skötte sig fint. Han får vänja sig helt enkelt. Trött blev han också men det är hans eget fel, som han skuttade och for.
Naturligtvis skulle det rullas.




Det känns att våren är här nu, alltså är sommaren påväg också! SOM jag längtar!



RSS 2.0